Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
25.1.15 14:01

@Bábi Zlopočasná No tak základní vojenskou službu se mnou absolvoval čerstvý inženýr se severních Čech, který byl označovaný jako velká naděje českého baselballu (na konci devadesátých let hrál několik let v americké lize). Nemyslím, že by třeba v Česku byl baseball módní výstřelek. Naši ligu už několik let vyhrávají Draci Brno, já je pamatuju ještě z konce 80. let jako Techniku Brno (největší počet hráčů z řad strojní fakulty a elektrofakulty… ;) )
Ale já jsem tam v době studia na strojní fakultě nehrál, aby bylo jasno… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
25.1.15 15:19
@Jaji77 píše:
@Eveelin já mám pocit, že ve fázi křižáckých válek je už nějakých tisíc let a nějak se dále nehýbe.

Taky by stálo za zmínku, proč vlastně byly křižácké války. Byla to odveta za napadení od muslimů. Nebýt toho, tak už bychom tady dávno lítaly všechny jak „betmeni“. Naši předkové umírali zato, aby nám uhájili naše území a my jsme si je sem natahali po milionech. Pochybuji, že tahle ideologie by se někam hnula, vůbec bych to nesrovnávala s křesťanstvím, pro které je hlavní Nový zákon a už při zběžném čtení musí každý vidět ten diametrální rozdíl. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
25.1.15 16:30
@terinka4444 píše:
Tak já znám dvě, co si je vzaly a mají s nimi i děti a tedy ty mají peklo na zemi obě dvě. Něco tak arogantního a nadřazeného, jako je muslim, to by jeden pohledal.

Taky vím o několika našich holkách, co mají muslimy. Dvě už jsou rozvedeny, jeden z nich má dokonce zákaz se k ní a k dětem přiblížit, ale i tak žije v obrovském strachu a skrývá se i s dětmi. Ta druhá mu dítě půjčuje, ale pokaždé trne hrůzou, jestli jí ho zase v pořádku vrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tigy66
25.1.15 16:40

@Miryam
:think: to vypadají tak špatně? :think:

• Citovat
  • Upravit
1371
25.1.15 16:57
@tigy66 píše:
@Miryam :think: to vypadají tak špatně? :think:

Sorry, teď nevím, na co konkrétně se ptáš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tigy66
25.1.15 17:02

@Miryam
no jestli ty „naše“ holky vypadaj tak špatně, že jim nezbylo než se vdát za tyhle?

• Citovat
  • Upravit
6638
25.1.15 17:14

@Bábi Zlopočasná bábi mám tě ráda, ale nevyjadřuj se k baseballu. Mistrovství světa v baseballu se dokonce konalo v Praze a ano hrál tam i náš naroďák. Tuším že to bylo v roce 2009. Baseball není módní výstřelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.1.15 17:24

K pomoci ve válečných zónách… Tohle má podle mě smysl. Takže jako stát na tom nejsme nijak špatně; ovšem vždycky se dá udělat ještě o chloupek víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.15 17:35
@suricata píše:
@Bábi Zlopočasná bábi mám tě ráda, ale nevyjadřuj se k baseballu. Mistrovství světa v baseballu se dokonce konalo v Praze a ano hrál tam i náš naroďák. Tuším že to bylo v roce 2009. Baseball není módní výstřelek.

Tak jo, beriem, vsetku mudrost sveta som nepojedla :oops: Z mojho obmedzeneho uhla pohladu sa to javilo tak ako som napisala :oops: A o slovenskom baseballe som pocula len… okolo 1995-7… vsetci boli strasne stastni akuze to skvelu hru hraju, skoly nakupili do telocvicneho kabinetu palky… a ‚ticho po pesine‘ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.1.15 17:39
@tigy66 píše:
@Miryam
no jestli ty „naše“ holky vypadaj tak špatně, že jim nezbylo než se vdát za tyhle?

Spíš jde o to, že se nejspíš už viděly opečovávané a materiálně zabezpečené. Cosi bych o tom věděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.1.15 17:47
@Miryam píše:
Taky by stálo za zmínku, proč vlastně byly křižácké války. Byla to odveta za napadení od muslimů. Nebýt toho, tak už bychom tady dávno lítaly všechny jak „betmeni“. Naši předkové umírali zato, aby nám uhájili naše území a my jsme si je sem natahali po milionech. Pochybuji, že tahle ideologie by se někam hnula, vůbec bych to nesrovnávala s křesťanstvím, pro které je hlavní Nový zákon a už při zběžném čtení musí každý vidět ten diametrální rozdíl. :roll:

S tou příčinou křižáckých válek máš pravdu jen velice vzdáleně. Oficiální důvod by odpovídal, ale je potřeba si pamatovat, že středověký Vatikán byl středobod intrik tehdejší Evropy… A ve finále bylo všechno jinak.
Edit: na palestinských územích existují tzv. „brigády mučedníků od al-Aksá“ (mimo jiné rekrutují sebevraždené atentátníky). A taky není v lidských silách vysvětlit Palestincům, že při křižáckém dobývání Jeruzaléma uhořely v mešitě al-Aksá stovky židovských žen, dětí a starců, kteří v mešitě hledali útočiště a podle mínění křižáků nezaplatili dostatečné výkupné… Takže Palestinci jako mučedníky oslavují vlastně upálené Židy. Z toho plyne poučení, že historické události je potřeba posuzovat náležitě kriticky. Což třeba ve věci střetů křesťanů s muslimy jde dost obtížně (ale jde to).
Uff, to je téma… Snad jsem to nenapsal moc složitě. (Pokud to někdo nechápe, tak čtěte jen první větu mého příspěvku a zbytek vynechte… :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tigy66
25.1.15 17:49
@Jura007 píše:
Spíš jde o to, že se nejspíš už viděly opečovávané a materiálně zabezpečené. Cosi bych o tom věděl.

povídej :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
18305
25.1.15 17:55

@tigy66 Ne veřejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
25.1.15 17:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tigy66
25.1.15 18:02
@Jura007 píše:
@tigy66 Ne veřejně.

klidně sz, ale je mi to jasný, ať má chlap třeba rohy a kopyto, jen když ženská cítí prachy — tak pak dobře jim tak :zed: :zed: co píše
 Miryam

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová