Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jura007 píše:
S tou příčinou křižáckých válek máš pravdu jen velice vzdáleně. Oficiální důvod by odpovídal, ale je potřeba si pamatovat, že středověký Vatikán byl středobod intrik tehdejší Evropy… A ve finále bylo všechno jinak.
Edit: na palestinských územích existují tzv. „brigády mučedníků od al-Aksá“ (mimo jiné rekrutují sebevraždené atentátníky). A taky není v lidských silách vysvětlit Palestincům, že při křižáckém dobývání Jeruzaléma uhořely v mešitě al-Aksá stovky židovských žen, dětí a starců, kteří v mešitě hledali útočiště a podle mínění křižáků nezaplatili dostatečné výkupné… Takže Palestinci jako mučedníky oslavují vlastně upálené Židy. Z toho plyne poučení, že historické události je potřeba posuzovat náležitě kriticky. Což třeba ve věci střetů křesťanů s muslimy jde dost obtížně (ale jde to).
Uff, to je téma… Snad jsem to nenapsal moc složitě. (Pokud to někdo nechápe, tak čtěte jen první větu mého příspěvku a zbytek vynechte…)
No jo, z toho je vidět, že lidstvo je fakt nepoučitelné… ![]()
@tigy66 píše:
@Miryam
no jestli ty „naše“ holky vypadaj tak špatně, že jim nezbylo než se vdát za tyhle?
Jak kdy, ale většinou jsou strašně naivní a nepoučitelné… ![]()
@Miryam píše:
Taky vím o několika našich holkách, co mají muslimy. Dvě už jsou rozvedeny, jeden z nich má dokonce zákaz se k ní a k dětem přiblížit, ale i tak žije v obrovském strachu a skrývá se i s dětmi. Ta druhá mu dítě půjčuje, ale pokaždé trne hrůzou, jestli jí ho zase v pořádku vrátí…
A nějaké pozitivní příklady bys v rukávu neměla? ![]()
@Menora píše:
A nějaké pozitivní příklady bys v rukávu neměla?
ale no tak, tohle preci krestansky bily cech nikdy nedela a nikdy se takto nechova, to jenom muslim bije a terorizuje svoji manzelku
@75tomas.novotny píše:
ale no tak, tohle preci krestansky bily cech nikdy nedela a nikdy se takto nechova, to jenom muslim bije a terorizuje svoji manzelku
Víš, mě už ani pozitivní příklady dávat nebaví, to nemá smysl.
@KackaDoup píše:
Jenze krestanstvi se nezaseklo ve stredoveku
No comment
Nečtu celou diskuzi, ale k začátku. Znám plno lidí co vyznávají islám, zatím jsem se nesetkala s žádným muslimem který by mi vnucoval svou víru naopak vždy byli pro mě dobrý přátelé s dobrým srdcem
a to jich znám spoustu.
Pak jsou ty ostatní, co tu víru cpou každému a bojují
. Upřímně, to co se stalo ve Francii, je mi to líto ale myslím si že ten islám tam dost zesměšňovali ![]()
@Didciiikk píše:
Upřímně, to co se stalo ve Francii, je mi to líto ale myslím si že ten islám tam dost zesměšňovali
A to je podle tebe důvod vraždit? Jako fakt? Ty karikatury byly nevkusné, ale nešli jen proti Islámu, ti novináři karikovali politiky, papeže…kohokoliv. Neříkám, že je to ok, ale říct: jako sorry, ale můžete si za to sami, je totálně mimo.
@Didciiikk ve Fr. mám známou. Ta jako Češka to tam měla mnohem těžší, než muslimští přistěhovalci. Tam je diskriminace naopak. Dokonce už i betlém na vánočních trzích zakázali. Tam už to zašlo moc daleko.
@Didciiikk píše:
Nečtu celou diskuzi, ale k začátku. Znám plno lidí co vyznávají islám, zatím jsem se nesetkala s žádným muslimem který by mi vnucoval svou víru naopak vždy byli pro mě dobrý přátelé s dobrým srdcema to jich znám spoustu.
Pak jsou ty ostatní, co tu víru cpou každému a bojují. Upřímně, to co se stalo ve Francii, je mi to líto ale myslím si že ten islám tam dost zesměšňovali
@4family píše:
@Didciiikk ve Fr. mám známou. Ta jako Češka to tam měla mnohem těžší, než muslimští přistěhovalci. Tam je diskriminace naopak. Dokonce už i betlém na vánočních trzích zakázali. Tam už to zašlo moc daleko.
je tam sileny system ted, zatkli napriklad cloveka co mel na tricku znak organizace, ktera podporuje tradicni rodinu, maminka, tatinek, detatko…to se tam nesmi…socani jedni.
@AndilekOli Nikde jsem nenapsala že to byl důvod aby vraždili. ![]()
@KackaDoup jak pro koho naivita
nemusíš hned rýpat, mám spoustu známých který jsou muslimové a neměli by se házet všechny do jednoho pytle
@4family s tím taky nesouhlasím, měli by respektovat i křesťanství, z mých bližších přátel nikdo s tím problém neměl, je spíš možné že to tolik,,neprožívají´´