Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Adaneli
Mazat padesátkou, žádné opalování, být ve stínu (taky jedeme na dovolenou do Chorvatska a koupila jsem si na pláž pop up stan). Mazat se každé 2 hodiny, jak tělo tak obličej a po každém koupání a utírání ručníkem. Na hlavě kšiltovka/klobouk a ještě mám volně bavlněné tričko, které si na sebe vezmu, když budu na pláži má slunci.
Mám koupený opalovák na tělo Astrid 270 ml. (4 balení jsem si koupila). Teď je na něj sleva v Tetě. A ještě nějaký krém po opalování, ten mám od Avene a třeba vzít sebou ještě aloe vera gel. Panthenol spíš ne, protože většinou obsahují betakaroten (žádné produkty s betakarotenem nekupovat, je to vitamín A!)
Kůži každý večer mazat hydratačním krémem, máme jí teď hodně citlivou při léčbě a kor ještě na sluníčku.
To je asi všechno, co mám od doktorky poznamenané. Kdyžtak se ozvu, když si na něco vzpomenu ještě
![]()
Užijte si dovču!
Já myslela, že se vůbec nesmí na sluníčko, ani s namazaním. Z toho důvodu se to na léto nepsalo - aspoň v době, kdy jsem to brala já. Mně to teda na léto napsali, protože to bylo nejhorší stadium a nebylo na co čekat. Léto jsem strávila zavřená. Přeju všem, aby to zabralo. Ve stejném stavu jsem to už nikdy neměla. Jen mám období, kdy se mi bolaky trochu tvoří a kdy je to v pohodě. Je mi přes 40.
@MartaProchajda píše: Více
Nesouhlasím s tím, že pleť s akné stárne později. Já bych řekla, že moje naopak rychleji. Mám hodně vrásek. A taky hodně jizev. A přípravky, které jsem používala, dost vysusovaly - to pleti taky neprospělo.
@Ivetka224 moc děkuji, budeme tedy mazat jak diví
. Ve stínu se držet chceme co nejvíc. Doufám, že najdeme ideální pláž se stromy.
Zdravím, já teď beru curacné cca 20dní a musím říct, že super. Léčím se s akné už 7 let a nepomohlo vůbec nic. Zkoušela jsem různé mastičky na předpis i z drogerie, pila jsem bilinkové čaje na pročištení těla, brala jsem 3 roky antikoncepci Vreya předepsanou jen kvůli pleti a nic.
Ted po te krátké době užíváni mám rty sice hrozne vysušené, ale za to se mi vůbec nemastí vlasy.
Pleť je rozhodně lepší, i když se mi jeste nejaké ty pupinky tvoří, ale určite v menší míře. Můžu klidně pak přidat fotky před a po.
Na sluníčko chodím normálně i se opaluji, jezdím na kole atd. a zatím jsem si nevšimla nějaké špatné reakce. Jediné co, tak mě bolí záda, ale to bylo i předtím, ted tomu ty prášky možná jen přidaly. Příští týden mám jít na krev, tak uvidím jaké budou výsledky, protože jsem byla na oslavě narozenin- pila jsem a alkohol by měl být vzhledem k zátěži na játra úplně vynechán.
@Fialovas
To je super, to ti přeju! Já jsem teď v léčbě 4 měsíce a pleť se mi zlepšila neskutečně, vůbec se nemusím líčit, jen se nakrémuju, dám spfko a to je celý. Když si nenamažu tělo spfkem, tak se hned spalím. Třeba v pátek na výletě jsem byla na sluníčku asi 40 minut, bylo 23 °C a pěkně jsem si spálila dekolt a ruce. Kůže je hodně citlivá. Jsem na dávce 20 mg a ještě mám před sebou dlouhou dobu léčby, když mám tak nízkou dávku, ale opravdu to stojí za to!
Jsme u moře a mažeme se 50sátkou. Nikdo jsme se nespálili, ale jak má syn místa na zádech a hrudi po bolácích a je tam nová kůže, tak je má červená. Moc pěkně to nevypadá. Nevíte, kdy po dobránì půjde nějaká estetická léčba na ty jizvy a co nejlépe pomáhá? Jinak obličej má úplně čistý, to jsem ráda, jen hodně vysušený. Tam mu akné začalo a je úplně pryč.
@Adaneli Neměl by na tom slunku být ani s 50. Jen max. do 10 a pak až po 15 hod. a držet ve stínu. Nejlépe oblečený do UV plaveckého trika.
@Okta to triko mě bohužel napadlo až tady. To jsme měli koupit, dávám mu alespoň obyčejné, když jde jezdit na paddleboardu.
@Adaneli
Půl roku po léčbě, může jít třeba na laser nebo na něco
Tak dávám update, včera jsem byla na kontrole a za dva měsíce mi léčba končí! ![]()
Doktorce se moje pleť líbila a říkala, že stačí těch 6 měsíců. ![]()
Isotretinoin bez předpisu - https://wourldpillseller.com Měl jsem na obličeji ošklivé vyrážky víc jak 15 let a teď jsou všechny pryč.
Příspěvek upraven 29.05.26 v 19:58
@Ivetka224 tak to je super, to ti to rychle zabralo, tak dej časem vědět, zda to je už setrvalý stav. My zatím pokračujeme, tím, že měl syn léčbu přerušenou, tak se to natáhne, ale on to měl hrozně moc na těch zádech a hrudníku. Každopádně to konečně zabírá i tam a nemusíme x-krát za den měnit triko a prát denně pyžamo.
Zdravím, dávám update po delší době
za dva dny mi konečně končí léčba po půl roce a pár týdnech, výsledky jsou úžasný ![]()