Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@DaMaThe To je divný, že ani pregnyl, ani utrouš. Tohle předepisujou normálně i OG včetně clostilu.
@Muf86 Jdu teď zrovna do lékárny, ale jen pro léky na chřipajznu, tak si rovnou vezmu těhotenský test. Testnula bych v neděli ráno. Ale podle mě MS dorazí, jak střela i s bolestma
. Tak jako nejsem žádná vědma a přesně na den si vypočítat MS neumím. Vždycky je to tzv. bajvoko. Budu hlásit, který den MC jsem. Takže podle mě mi udělaj asi nějak UTZ a pak řeknou který den mám začít. Já si tedy myslím, že je lepší přijít o den, dva dny dříve, než později.
@DaMaThe a dělali ti tedy ultrazvuk, kde ti měřili folikuly???
@Martina1409 Jj, uzv mi dělali včera a byl tam dominantní folikul a plodné dny prý ode dneška ![]()
@Martina225 Taky mi to vrtá hlavou, příště se na to zeptám, zda to tam nedávají vůbec nebo jenom mně a proč.
@DaMaThe tak to je prima. Jestli máš dominantní folikul, tak zřejmě nechtějí zatím zasahovat hormonálně do těla, když nemají hormonální profil. To mi přijde celkem logické:-) Prostě to zkusí, tak aspoň něco. Budu držet palce!!!
@Muf86 Tak jak jsem říkala, zítra se žádný testování konat nebude. MS dorazila. A za tři týdny mi to začne…
![]()
@DaMaThe
To mi ani nedošlo!! Dokonce už i přemýšlím, že se budu snažit do konce roku a pak se k tomu zas vrátím v dubnu v květnu. Nevidím všechno černě, budu se těšit a budu doufat. Tohle jsou jen plány, kdyby to nevyšlo. Ale ta představa, kterou jsi mi vnukla je kráááásná. Děkuju ti za ní
„NADĚJE“
@Martina225 Mám to podobně, chci se snažit ještě rok a pak konec. Já už teda pauzy kvůli věku dělat nemůžu (29). Teda a že IUI je až tak moc neefektivní? Já myslela kolem 16%… Ach jo, tak to asi nemá moc cenu a taky bych to měla tlačit spíš k IVF, ale zatím se mi opravdu nechce ![]()
@DaMaThe Normálně je na inseminaci šance 10 - 15 % s tím, že jsou oba páry v pořádku a spermio ok. Naše spermio bohužel dost pokulhává. Pravděpodobnost otěhotnění se zvyšuje opakovanou inseminací. Ale znám i takový, kterým se to povedlo a neměli špičkové výsledky. Měli holt štěstí. My ho neměli
. Jinak mě je 34 let, takže na nějaký oddalování není čas. ![]()
Ahoj holky, taky bych se ráda přidala k diskuzi, protože nemám s kým to probrat.
Jsem v pátek po 2.pokusu inseminaci, ten první nevyšel. Neberu žádné prášky. Dnes jsem začala trochu špinit, ale není to nic hrozného, snad se to ve mě uhnizďuje. Moc bych ráda aby to vyšlo, ostatně jako my všechny
Navíc jsem nachlazená, tak jsem se dva dny léčila, teplý čaj, paralen, teď už je to lepší, zůstala jen rýma. Doufám, že to nebude mít vliv.
@Lucinda81 Ahoj, taky jsem byla v pátek na IUI, poprvé a taky bez prášků, což mě zarazilo, většinou holky dostávají utrogestan a pregnyl. Budu držet palce, aby se vám zadařilo. My v CAR teprve začínáme, údajně jsme oba v pořádku, nicméně už 7 měsíců snahy bez výsledku. Minulé těhu na první pokus, tak nevím, co si myslet ![]()
@Martina225 Muž má podle dr. spermio luxusní, 90mil./ml a já bych taky měla být ok, přesto ani domácí snažení k ničemu nevedlo. Ale máte dobré, že pokusy s IUI už máte za sebou a IVF je opravdu pro většinu párů na jistotu, hlavně když Ty nemáš závažný problém, určitě to vyjde!
Tak my máme zjištěný problém, který je u přítele, má v sobě protilátky, takže se musí sperma před zavedením vyčistit. Taky čtu, že holky píší o prášcích, ale asi nejsou nutné u každého. V úterý jdu na kontrolu, zda praskl ochranný obal a pak jen čekat, zda to vyšlo. Snad ta nemoc nic nenatropila…
Ahojte holky tak mě čeká první IUI v říjnu jsem natěšená jestli nám to výjde
druhý den od začátku ms přijít s partnerem na krev pak je zřejmě ultrazvuk? a pak zákrok tak uvidíme a snad se s váma podělím s dobrými zprávami
![]()
Tady vám to vyšlo mnohám tak snad i u mě se to podaří trošku strach jestli to bude bolet štípat to nevím jdu na první pokus
![]()
@Muf86 Já nemám vyšetřený hormonální profil, takže to asi vyhodnotili tak, že mi nemá cenu něco dávat naslepo. Díky za držení palců, ale z toho mraku nezaprší.