Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky jak to chodi na zacatku v Caru? My uz mame pohovor za sebou a cekam na ms a pak odber krve a rovnou pak kontrola ale co mi bude delat na te kontrole to mi da neco aby mi to vyvolalo ovulku a pak tak pojedu znovu nana inseminaci?
@bikerinka taky pro mě bylo vždy špatné období kdy se nic nedělo… ale teď mi to poslední dobou utíká až moc rychle
teda zatím, uvidíme jak dorazí MS, jestli se bude někde courat, tak se mi to taky povleče ![]()
@bikerinka Já už jdu na IVF… pocity smíšený. Hlavně bych chtěla rozseknout tu smůlu a konečně do života dostat nějakou dobrou zprávu. Na druhou stranu si říkám, že to má někdo mnohem horší (i v životě) a já jsem jak malej netrpělivej spratek. Jsem vděčná za to, co v životě mám. Ale to dítě bych si moc přála. V práci začátkem roku, otěhotněla kolegyně. Čekala svoje třetí a je jí letos 40 let. Moc jsem jí to přála, hladila jsem jí pupíček se slovy… „Pojď sem ty jedna, já si tě takhle pěkně vošmatám a třeba se nakazím.“ Ona si zas dělala legraci, že by mi i dala francouzáka, kdyby to pomohlo
. Vyšlo najevo, že miminko splodila na vánoce. A druhá kolegyně mi řekla, že holt oni se snažili, ale my dva jsme žrali pod stromkem řízky
Některý lidi jsou trapný a musí za každou cenu něco říct i kdyby já nevím co.
@Muf86
Koukej to už dostat
Chci stimulovat společně a sdělovat si dojmy
. Já už to mám od soboty. Tři první pokusy jsou zadarmo
jo to slýchávám často. Moje tchýňka ( ona to není tchýně… my se nevzali, ale jsme spolu 10 let) se mě už 3 x zeptala… a fakt se za to platí jo??? Nééé já jim to dám za odměnu ![]()
@Martina225 tak to mas pravdu kdyz pak slysis neco takoveho tak to fakt napotesi
Pritom clovek se snazi ale preci to nebudu rikat nikomu v praci jeste k tomu by pak koukali ze jsem treba nejaka divna
me treba i pak mrzi kdyz vidim spoustu tehu a pak si to nepripoustej, vid? Me treba v praci rikaji ze jsem posledni kdo jeste nema mimi ![]()
@bikerinka Já první den, co jsem přišla do CARu jsem měla 4 den MC. Odebrali nám krev a mě udělali UTZ. 10 den MC zjistili, že spg je v normě, dostala jsem pregnyl na vyvolání ovulky a snažení bylo doma. Další měsíc inseminace. Já tam přijedu 10 den MC a 12 den jsem šla na inseminaci…
@Martina225 já se ještě nemůžu rozčilovat, že MS nejde, jsem dnes 27. nebo 28.DC (nezapsala jsem si přesný termín, byli jsme na dovolené
), takže jsem v klidu, ale byla bych moc ráda, kdybychom byly cca ve stejné fázi
Já taky nemám tchýni, ale mám to tady dlouhosáhle opisovat - přítelova mamka??? když je to vlastně to samé? ![]()
Ahoj. Můžu se přidat? Já chodím do centra asistované reprodukce v Ostravě, přesněji do gyncentra a nyní zvažuji, že změním centrum.Jsem po prvním iui před dvěmi měsíci a nyní to mám úplně rozhozené. Další cyklus jsem nestihla a nakonec asi 7dní po ovulaci jsem dostala menses.Tak nevím, co bude dál, protože ten doktor, co mě má je divný.
@bikerinka Tak moje práce byla očistou… Měli jsme tam jednu a ta byla na dvou IVF. A ty kačeny si tam z ní dělali ještě srandu
. Mysleli si, že jako odlehčí situaci a tak se jí ze srandy ptali… „A děláte to? Stříká ti to do tý správný díry?“ To je fááákt legrace
. V té době jsem ještě děti nechtěla a nepociťovala jsem tu bolest, kterou žena cítí. Ale takovýhle řeči se prostě neříkají. Nebo jí říkali, že je všude plno odložených dětí v křoví, ať projde houštinou a nějaký si najde.
@Martina225 píše:
@lenusek11111Vítej
Jak jako divný?
Divný pro mě znamená něco jako řezník. Trvalo měsíc, než jsme prošli veškerá vyšetření, já jsem musela ještě na hematologii, jestli nemám problémy s krví, co by mohlo bránit otěhotnění. Chlap má super spermie.
Řekl, že oproti těm, co tu chodí, je nadsamec.
Pak během jedné kontroly se rozhodl, že máme druhý den přijet, že uděláme iui. Vůbec mi nic nevysvětlil a ten druhý den hupl na to. Šli jsme s chlapem na povinný odběr, pak dvě hodiny čekali a pak to do mě šupl. Ptal se mě, zda jsem někdy brala Pregnyl.
To jsem byla překvapená, takže jsem řekla, že ne. Píchli ho ihned po iui, což bylo pro mě divné. Pak jsem se informovala, že když už se Pregnyl píchá, tak nejlépe 36hodin před.
Jenže on se fakt chová drsně. Příjde mi jako neurvalec. Vůbec nemá cit pro to, že by se žena měla cítit dobře.
Tak jsem tento cyklus už vynechala. I když jsem mohla mít už po druhém iui.
Nejhorší je, že když jsem začala krvácet, tak jsem nevěděla o co jde, protože se mi to ještě nikdy nestalo.On se se mnou ani nebavil, že nemá na nesmysly čas. ![]()
@Martina225 Já předtím otěhotněla napoprvé, takže vím, jaké to je, když to jde hned i když to trvá. Nikomu bych ale neříkala, co si má nebo nemá myslet. Tyto řeči si vůbec nepouštím k tělu. Vám to IVF vyjde, musí! Jak říkám, šla bych na něj taky nejraději (jsem si vědoma rizik a zátěže pro tělo), ale nemůžu ten proces holt uspěchat. Moje nejlepší kámoška dneska oznámila, že je těhotná, jsem ráda za ni, ale strašně mě to i zároveň mrzí, protože teď už jsem poslední bezdětná.
@Martina225 a to je prave lepsi se tady o tom bavit s vama a ne nekde jinde ja to nechci ani rikat rodine ale chci za nima prijit az to bude jisty. Ted navic sousedka je tehotna a ja stale nic
My to zkousime rok a jeste k tomu pritel ma s byvalou 7 letou holcinu tak ji mame kazdych 14dni na vikendy a aby toho nebylo malo tak jeho bejvalka ma uz pulrocni holcinu tak vetsinou posloucham co dela a jak uz se snazi plazit atd…
ja ji to preji ale kdyz pak slysim od male kdy budeme mit mimco tak je mi hrozne i kdyz na druhou stranku ona za to nemuze, je uprimna ale jeste nic nechape. Ach jobjavuz se tak tesim az budu mit mimi ale je to uz dost dlouha cesta a doufam ze uz to konecne vyjde. Jak dlouho jsi chodila na inseminaci?