Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky devcata tak se pridavam tez uz rok se pokousime mimi ale stale nic
Jsem rada ze mam za sebou prvni schuzku v Sanusu a ted cekam na MS a pak teprve na odber krve. Tak jsem rada ze jsem si neco vic precetla a rada bych se k vam pridala
I kdyz uz jste o neco napred ale preji vam to vsem ![]()
@DaMaThe no tak není to sprosté??? nevidí problém a oťukávají si IVF???
držím palce s IUI, chápu, že si nechceš dělat zbytečné naděje, ale proč by to nevyšlo
![]()
Jinak my se včera dohodli, že to zkusíme
takže šetřím na IVF ![]()
@Muf86 Dr. byla docela příjemná, říkala, že má na nás určitě vliv to minulé nezdařené těhotenství a že nás chápe, že jsme přišli už po 8 měsících neúspěšného snažení. Pak navrhla IUI hned na druhý den a my zřejmě koukali zaraženě (nečekali jsme tak rychle), tak se opatrně zeptala, zda jsme spíš měli na mysli rovnou IVF. Rozhodně nám ho necpala a když jsme zakroutili hlavama, evidentně se jí ulevilo. Takže tak. Stejně na něm asi skončíme, ale pokud se nenajde problém, co by bránil inseminacím, chtěla bych je zkoušet tak půl roku. Vám moc držím palce, za chvilku startuješ ![]()
@DaMaThe já to měla taky v hlavě po nezdařeném těhotenství. Potratila jsem v říjnu roku 2012 a otěhotněla teď až po dvou letech. Tak to jsi měla zrovna štěstí, že ovuluješ a je to takhle rychlé:-) Dostaneš Pregnyl a nebo je to úplně bez ničeho?
@Martina1409 O pregnylu se dr. nezmínila, ale možná mi ho dneska lupnou, nevím. V hlavě fakt nevím, zda spočívá zásadní problém, uplynulý půlrok byl hrozně hektický, plný stresu a zařizování (stěhovali jsme se). Rozhodně jsem nemyslela jen na mimino a který jsem den cyklu
Mně by ani tak nevadilo, že otěhotním třeba po dvou letech, spíš aby se to vůbec někdy povedlo se zdravým děckem na konci…
@DaMaThe tak on i ten stres může mít svůj vliv. My měli celkem problémového pejska v dočasné péči - byl z Maďarska. A fakt mě to stresovalo, protože si ho nikdo vůbec nechtěl adoptovat. Pak jsme ho předali po 15ti měsících do jiné dočasky, protože už jsme to fakt nezvládali (máme ještě dvě své fenky). Já jsem furt říkala, že mimčo čeká, až u nás nebude Zafirek a ono jo. Jen, co jsme ho odevzdali, jeli jsme na dovolenou a bylo.
@DaMaThe aha, tak to i chápu, ať jsou lékaři sebelepší, tak do hlavy ti nevidí
chápu tě, taky bych zkoušela IUI, kdyby to bylo vhodné, přecijenom ten zásah do těla je několikanásobně menší ![]()
Díky za podporu, budu jí potřebovat
MS čekám 15.9. a do té doby se nestihne vyřešit pojišřovna, takže cca týden před říjnovou MS se mám objednat a pak to vypukne, mám trochu obavu jak to všechno zvládnu, ale taky se těším ![]()
@DaMaThe Tak držím palce, ať to vyjde ![]()
@Muf86 Tak to budeme mít stejně. Já teď očekávám MS, ale pořád nic
a jsem objednaná týden před říjnovou… vyšlo mi to na 2. října. Jenže to bych to taky teď musela dostat!!
Když nepříjemně nepřekvapí, tak se zas loudá ![]()
@Martina225 já mívala MS pravidelnou, ale od té doby co jezdíme do CAR, tak zlobí
takže bůh ví jak mi to výjde
takže budu určitě až po tobě… tak mi budeš předávat zkušenosti, jo?
a kam jezdíte do CAR?
@Muf86 Jezdíme do Teplic do Pronatalu. Měla jsem kratší cyklus. Dostávala jsem to tak 25 den s tím, že jsem, už ten 20 den začala špinit. Dnes 28 den a nic
. Za to může ten utrouš, co jsem ho brala po IUI. Včera jsem volala do CARu, jestli mám ty schválený léky a prej… „Tak mi řekněte, kdy vás mám objednat před říjnovou menstruací?“ Tak jsem byla zaskočená a vypočítala to s tím, že už to každým dnem musím dostat. Taky by bylo skvělý, kdybych to teda nedostala a // by se ukázali později… ale tak u mě se zázraky většinou nedějí. Vím jen to, že dostanu Zoladex a víc ani ťuk.
@Muf86 @Martina225 Popravdě vám docela závidím, že už jdete do IVF a tam je to skoro na jistotu. Mně k té inseminaci nedali ani pregnyl, ani utrogestan nic, asi šetří
Stejně si myslím, že ovu budu mít za cca týden, takže asi střela vedle. No nic, dlouhá cesta je před námi, nemusím řešit tento cyklus. K IVF se asi časem taky dopracujeme, ale zatím není ta vhodná doba.
@Martina225 je fakt, že to může být utrogestanem, mě taky natáhl cyklus
Mě mudr. říkal, že to schválení je docela rychlé. Já se ta objednám, až dorazí ta zářijová MS a stejně nevím jestli se trefím týden před MS, myslíš, že je to důležité, nebo je to den sem, den tam a je to jenom přibližně? Mě mudr. žádný název léku neřekl, jenom mi oznámil, abych si s sebou vzala 3 - 4 tisíce korun… ![]()
Kdy jsi testovala naposledy, a kdy to plánuješ zkusit znovu, třeba jsi mohla to objednání rovnou zrušit ![]()
@DaMaThe není co závidět, kdyby nám doktor dal nějakou šanci také bych zkoušela IUI. A když jsi k tomu nedostala vůbec žádné léky, tak je asi nepotřebuješ
Držím palce ![]()