Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kuklisek Jé tak to jste měli štěstí a vidím, že mimino už je na cestě. To nás čeká dlouhá cesta.
@DaMaThe jj, pred planovanym IVF, kdy uz jsme meli nafasovany injekce se v podstate omylem zadarilo:-)
Drzim pesti, at se zadari tez!
Tak nám dnes mudr. doporučil IVF… dnes odesílám žádost na pojišťovnu. Mám z toho smíšené pocity… ale jsem ráda, že se věci zase někam pohnuly.
@Muf86 drzim pesti a neboj urcite to vyjde!!! ![]()
ja mam v sobotu ted posledni IUI, a pak zazadam zrovna o IVF, myslim ze to spis vyjde na listopad..tak co rikas, snad uz o Vanocich budeme obe tehulky, hm? ![]()
@Muf86 Já to u vás tak nějak čekala, ale co, IVF je na jistotu. Obejde se i ta neposlušná imunita. Za měsíc už můžeš být těhule ![]()
@Muf86 Ty smíšený pocity chápu, mám to stejně. Zítra ráno si dělám test. Když nevyjde, volám jestli mi pojišťovna, schválila léky. Tak nějak tuším, že budu čumět na / ![]()
@Baterinka Tak v sobotu, ať se zadaří ![]()
Test negativní a na 2. října jsem objednaná pro vyzvednutí léků na IVF. Jsem zklamaná z testu a zároveň se těším a mám strach z toho, co mě čeká… ![]()
@Martina225 Neboj IVF zvládneš. Kup si hodně mlíka a jogurtů, to fakt doporučuju. Já tedy přinutila manžela by píchal injekce on, jsem hysterka a sama jsem to nedávala. ![]()
@slunce.v.duši na co mlíko a jogurty, jestli se můžu zeptat??? @Muf86 tak alespoň se ti to zkrátí a nebudeš muset čekat další tři měsíce kvůli té léčbě. To by byly další prášky a pak zase při IUI, takhle to budeš mít na jeden zátah:-)
@Martina225 diky
vzhledem k nasemu spermiogramu tomu moc neverim, vidim ze s tim IVF me trosku predbehnes, neboj se urcite to zvladnes ![]()
@Martina1409 pokud vim mliko a jogurty kvuli proteinum, pomaha to proti hyperstimulaku pred IVF..
@Martina1409 Jak píše Baterinka, je dobré hlavně po OPU baštit proteiny. Měla jsem 17oocytu z toho 14 zralých, takže jsem se OHSS bála a i přesto že jsem „chlastala“ krabici mléka denně a ládovala se jogurty, tak jsem si mírný OHSS užila. Je dobré vědět že to pomáhá + zvýšení příjmu tekutin. Mě na to zapomněli v CAru upozornit, ale měla jsem to vyčtené tady z diskuzí, takže dobroš. ![]()
Akorát bych tu tedy nepsala že IVF je jistota…to fakt není. Je to prostě zvýšení šancí.
@Baterinka @DaMaThe to by bylo fajn, kdybych byla na vánoce těhotná, krásná představa
já mám ale smíšené pocity z toho, že nám tvrsili, že je přítel OK, a včera řekli, že už má cca 1,5 roku špatné spermio a mám protilátky - to se dá obejít IVF, dobře, tak ale proč mi dávají ty léky… prostě máme pocit, že je to spíš o penězích
uvažujeme nad jiným CAR…
@Martina225 jak dopadl test???
@Martina225 jé, promiň, už to vidím,
je mi to líto ![]()
Neboj, ty to zvládneš, taky jsem si vždycky říkala, že bych to nedala, ale začínám si na tu myšlenku, že do toho půjdeme zvykat ![]()
@Martina1409 Nemám nic