Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martina1409
Já vím. Nejhorší je být zahořklá a to myslím nejsem. Dělám co mě baví. Mám chlapa co mě překvapuje každý den (mile
) a jsem za to ráda. A vím, že to jednou přijde. Jen tomu sem tam propadnu ![]()
@Kristin86 Tak ono se řekne, nemyslet na to… Ale vždyť je to kolem nás skoro denně. Minulý týden jsem byla za kolegyní v nemocnici. Měla dva dny před císařákem. Odcházela jsem s dobrou náladou. Žádná depka se nekonala, přeju jí to. Dneska jsem to vzala. Martí @Martina1409 možná máš pravdu, ještě se uvidí…
Je pravda že když jsem se k tomu upínala a doufala a řešila se a kontrolovala a testila před termínem…tak prd a ořech. Jakmile jsem to vzdala, chovala se jako bych na žádném IUI nebyla, svou naděj přesunula k druhému IVF nebo adopci, tak to vyšlo. Fakt je to v té hlavě. Můžeme si říkat že né, že nemáme pocit že bychom se nějak upínali nebo na to mysleli, ale je to tam…
A s tim testováním. Nejlepší je jít jako samoplátce na krev. Pokud tedy nezve na krev přímo CAR. V pátek 14 den po IUI mi digi test vyšel jasně pozitině. O víkendu jsem tedy zkusila klasické čůrací proužky a tam silnější duch. V pondělí na krvy HCG 801. Takže nejspíš málo barviva v testu. Jnak by tam byla přece už kolejnice jak blázen.
Jsou holky co mají 14 DPO nízké HCG, třeba jen 17-50 a jestli mě při mé hodnotě ukázal ducha, tak co by ukázal pak jim… ![]()
Běžela jsem den po IUI závod. Doktorka řekla, že můžu/ mám. Přesně jak píšeš @slunce.v.duši Nemůžu sedět doma a čekat na proužky. Užírat se, jestli to vyjde nebo ne. Dělala jsem to poslední půl rok a bylo to špatně. Už na to kašlu. Jestli máme otěhotnět, otěhotníme..
Ja jsem to taky furt resila a ptala se sama sebe, proc jinym to jde a nam ne-kord, kdyz uz jsem jednou tehotna byla. Pak jsme se rozhodli pro tu studii v Gynemu a mela jsem nadeji na IVF zdarma a uz jsme tam nedosli. Uz jsem proste rezignovala a bylo mi to vsechno nejak jedno a povedlo se nam to v mesici, kdy jsme meli sex 4×. Tak to mi prislo jako velke umeni teda.
@Kristin86 Sice neběhám, ale hodně chodím svižnou chůzí, tak 14 kiláků (někdy i víc) v lese do kopce. Druhej den po IUI jsem dala lážoplážo 8 kiláků a pak, jako obvykle. Si nemyslím, že díky tomu, že si vyšlápnu kopec se to nepovedlo. Naopak se všude zdravej pohyb doporučuje. A dobrá nálada je taky fajn, než čučet doma za oknem. ![]()
@Martina225 A to my přesně nechceme, sedět doma a čučet ![]()
Dodává mi to hrozně sily, takhle tady psát/ povídat si ![]()
Díky holky!!
Ahoj, chtěla bych zeptat vás zkušenějších, poslali vás na IUI hned následující měsíc po vstupní konzultaci? Vůbec nevím, jaký časový postup mám očekávat, abych nebyla natěšená na nějakou „akci“ a zklamaná, že se nic neděje… Spermio vyšetřené máme.
@DaMaThe ahoj, mě tedy ano. Šla jsem na konzultaci, pak jsem šla na krev a hned po krvi cca od toho 11DC jsem začla chodit na ultrazvuky a pak na IUI. Asi taky záleží na tobě, kdy chceš jít ![]()
@DaMaThe ano,nam to zrovna vyslo, ze jsem byla 2. den cyklu, takze profil, clostil, ultrazvuky a hned IUI…
@Martina1409 Tak chtěla bych přirozeně co nejdříve. Ale budu při konzultaci už 11 dc, to by se asi nestihlo. Snad ten další měsíc to klapne. Díky.