Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martina1409 Absolutně…každý si jede svoje, že on je ten tvůrce. A mě je to jedno, hlavně že tam je a jak vzniklo mě vůbec nezajímá ![]()
@Martina1409 Myslím, že si na to kápla.
Taky nevím co se mu honí hlavou. Ale první co mě napadlo, že možná to dítě chci spíš já než on. Nebo já chci víc. To už je jedno. Když jsem konstatovala, že to dítě chci asi jen já něco na mě štěkal jak to můžu vůbec říct.
Je to prostě na hlavu. Spíš jsem chtěla zjistit jak reagují jiní chlapi.. Jestli jsou všichni „přístupní a vstřícní“ hned, asi bych mu měla dát čas. Nechtěla bych o něj přijít..
@Kristin86 můj chlap třeba nebyl nadšený, když jsem mu řekla, že bych chtěla vyzkoušet v Gynemu v rámci studie jeden cyklus IVF zdarma. Nechtěla jsem jít na IVF na začátku vůbec, ale když jsem se dozvěděla o té studii, byla to šance, jak toho využít - pokud by nás teda vzali. A to z toho dobrý pocit neměl. Nakonec svolil, že tam půjdeme a vše si poslechneme a na základě informací se rozhodneme. No už jsme tam ani nedošli ![]()
@slunce.v.duši
To je trefný, vlezu na kozu doktorovi, jehož jméno neznám. Prostě nádhera!! ![]()
Je pravda, že jsem ho moc chránila. Injekci viděl, píchnout mi jí nechtěl, ale nakonec musel protože mi trčela z břicha a já jí neměla jak stlačit (jednou rukou jsem držela špíček a druhou tu plastovou část
).
Ale jinak myslím, že ani nevěděl, že jsem tam byla minulý měsíc 5×.
Přesně jsem si říkala, že na to hned skočíme a kdyby to vyšlo, nebudeme vědět.. Řekla jsem mu to a on, že prý o tom ví. Co když se to podaří a on z toho nebude mít radost? To by bylo šílený!!!
Nás opravdu žene touha po dítěti. Ale ty chlapy..nevím. Mají takové touhy? Pokud ano, můžou je zcela pohltit tak jako nás?
Místo toho abych měla radost jsem akorát na nervy.
Nevím čeho se bojím víc. Jestli toho, že ho od sebe odeženu nebo toho, že nebudu mít děti. I když to je hodně předčasné. Je mi 29. Mám čas. Relativně. Ale na co čekat? Co když nebude připravený nikdy??
@Kristin86 Je to chlap, má jiné pochody v hlavě. Můj muž o dětech pořád mluvil. Když se tedy nedařilo. Po každé IUI, IVF hladil břicho, mluvil k něčemu co tam ani nebylo. Když jsem oznámila že konečně jsme v tom a čekala jsem bůhví co…najednou se stáhl, zasekl…Já to obrečela. Prostě to na něj padlo. Že teorie se proměnila v praxi. Že už nebudeme dva, ale tři a že všechno bude jinak. Najednou se lekl té zodpovědnosti. Teď se do toho zase pomalu dostává, ale pořád to není to hurá, co jsem čekala. Přesto vim že se na mimčo třese. V klidu si promluvte. Kdyby dítě přece nechtěl, nešel by tam ani poprvé. Protože to poprvé je nejhorší ![]()
@Kristin86 ne, nebude připravený nikdy. Dle mého názoru a co mi říkal můj chlap, není na to připravený nikdy. Mají z toho strach, ale zároveň si uvědomují, že jste na to dva, takže to tak nějak poberou. Sžijou se s tím, až to tak bude. Dle toho, co píšeš, mi přijde, že on se brání jakémukoliv zásahu - pomoci. Uvědomuje si třeba, že může být teda problém na tvé straně a třeba nebude jiná možnost než IVF? Co by pak dělal? Na druhou stranu si trochu myslím, že více, jak v tvém břiše, bude problém ve tvé hlavě - dedukuju z toho, co píšeš. Nejsi si jistá a máš strach. To všechno se v tom odráží, opravdu.
@slunce.v.duši já dnes též 8+0. Tak se držme!!! Je mi pěkně šoufl ![]()
@Martina1409 To je krásný
Mě už je o dost lépe, krizi jsem měla teď dva týdny. Skoro jsem nic nejedla, ze všeho mi bylo zle. Prostě úplně mimo provoz. Dneska už se cítim o dost lépe, až na prsa. Ta bolest je šílená ![]()
Vím, že je vše v hlavě. Jsem zaseknutá v „módu: nemůžu otěhotnět“. Jsem tragéd, vidím hned ty nejhorší scénáře. On mi říká „všechno bude dobrý“,„budeme mít svoje děti“. Má vymyšlená jména! Přesně jsem si říkala co bude dělat, až přijde na řadu IVF? Já mu stále říkám, že je problém ve mě. Myslím si to. To je taky možná špatně ale je to tak. Jsem si jistá tím, že chci dítě. Po včerejšku si ale nejsem jistá tím, jestli i můj muž. Ale jak píše @slunce.v.duši Jejich reakce jsou neočekávaný a asi se podle nich řídit moc nedá..
@slunce.v.duši no já mám krizi hlavně přes týden, kdy brzy vstávám do práce. O víkendu je mi vždycky líp, protože spím i 12 hodin a nevstávám brzo. Taky se mi ze všeho dělá blbě. Ale jím, protože právě je mi nejvíc blbě z hladu. Takže do sebe furt něco tlačím a mám pocit, že za chvíli budu jako koule
Dneska ráno jsem málem
do lednice. Měla jsem tam okurkový salát a hrozně to tím zasmrádlo a jak jsem tu lednici otevřela, tak mě to natáhlo. A pak jsem byla za mámou v práci a cítila jsem tam na chodbě okurku a hned se mi kroutila huba
Takže okurky NE!!! ![]()
Holky po tom IUI je jaký režim? Jako že bych měla jen ležet (to se mi moc nechce…jsem z toho na nervy). A jsem přihlášená na sobotní běžecké závody ![]()