IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.8.14 15:18

@lusinda3011 A víš, že je možná lepší, když se k tomu moc neupínáš? Já ty první pokusy děsně prožívala. Každé píchnutí jsem sledovala, každý prd jsem si zapisovala, hodně odpočívala… a nic. Při tom třetím IUI jsem šla hned po zákroku na zahradu a makala jsem. A kouřila jsem :oops: Žádné ležení, prostě jako bych na zákroku ani nebyla. Do testu jsem se nějak extra nešetřila a nesledovala, ani nelovila duchy na testech před termínem.
Tak držim palce, aby to tam taky bylo…ty tři pokusy by mohli stačit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.14 15:21
@slunce.v.duši píše:
@lusinda3011 A víš, že je možná lepší, když se k tomu moc neupínáš? Já ty první pokusy děsně prožívala. Každé píchnutí jsem sledovala, každý prd jsem si zapisovala, hodně odpočívala… a nic. Při tom třetím IUI jsem šla hned po zákroku na zahradu a makala jsem. A kouřila jsem :oops: Žádné ležení, prostě jako bych na zákroku ani nebyla. Do testu jsem se nějak extra nešetřila a nesledovala, ani nelovila duchy na testech před termínem.
Tak držim palce, aby to tam taky bylo…ty tři pokusy by mohli stačit :kytka:
:D no snad máš pravdu :pankac: tří by mohli stačit no uvidime za 14 dnu :) jo a kdýž popíjím sklenku vína myslíš že mužu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.14 15:26

@lusinda3011 Sklenka červeného se dokonce podoručuje. zrovna jsem četla rozhovor nějaké doktorské špičky na 1.trimestr a ten psal že je sklenka červeného vínka v pořádku, prokrvuje to dělohu nebo co :nevim: já jsem abstinent, takže pro ně je to pasé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.14 15:32
@slunce.v.duši píše:
@lusinda3011 Sklenka červeného se dokonce podoručuje. zrovna jsem četla rozhovor nějaké doktorské špičky na 1.trimestr a ten psal že je sklenka červeného vínka v pořádku, prokrvuje to dělohu nebo co :nevim: já jsem abstinent, takže pro ně je to pasé…

taky sem to slyšela a proto sem jsi koupila vínko moc mi nechtuná :/ ale kdýž to teda nevadi po iui tak snad to pokrví tu děložku trochu :think: a jak se cítíš maš už nejaké příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.14 16:05

@lusinda3011 Joo, už si to pomalu a jistě užívam…brutální únava, v noci žáha, večer zima, ráno stávkuje žaludek, brečim u reklam, prsa mě neskutečně bolí hlavně v noci, když si na ně omylem lehnu… a všude ale naprosto všude mam akné…no prostě samé príma věci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
28.8.14 17:34

@slunce.v.duši :-D Souhlas! Já jsem v pátém týdnu a přesně jak píšeš - žaludek na vodě, beďary snad úúúplně všude a prsa - au au…Ale po letech snažení je to spíše radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.14 20:31

@kuklisek Nikdy bych nevěřila, kde všude se může akné objevit :mrgreen: Ale máš pravdu, i tak jsem za to ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
29.8.14 17:19

Všechny zdravím holky :mavam:. Tak jsem byla ve středu na svém „posledním“ IUI. Bylo třetí a první po laparce. Nejdřív se provedlo kontolní spermio, které vyšlo mizerně ( 5 mil ) a pan doktor nám řekl, že nám IUI neprovedou a u toho se smál… to mě teda vytočilo, obzvlášť když vím, že se dělá i po neúspěšném IVF s úspěšným výsledkem. Takže jsem se dost ostře zeptala.. " Aha, takže vy nám ho odmítáte udělat jo?" Nejdřív se zarazil a pak mi řekl, že teda na tom papíru, kde jsou hodnoty, budou tři vykřičníky, že je sperma pro IUI nevhodné. V hlavě jsem si říkala, ať si ty vykřičníky strčí někam. Za 4 dny jsem totiž byla objednaná na utz folíků. UTZ a IUI mi provedla doktorka, která nám řekla, že spg není sice nejlepší, ale je lepší, než to kontrolní ( 13 mil) vaječníky oba v provozu. A kdyby náhodou to nevyšlo, tak máme podanou žádost na IVF. Tak teď, už je to na osudu, jak se to povede. Strach z IVF mám teda velkou :|. Jak z hormonů, tak z celého provedení. Ale která ho neměla. Jinak jsem si včera šla na prochajdu a ušla tak 9 kiláků ( normálně jsem zvyklá na delší trasy). Nic rychlýho, jen taková dobrá na psychiku s foťákem v ruce. Je mi dobře, nic mě nebolí a jestli to má vyjít, tak to vyjde. Ostatním přeju hodně štěstí :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.14 17:44

@Martina225 Občas nechápu, proč někteří doktoři tuhle práci vůbec dělají. Myslim že v CAr by měli mít v sobě víc empatie, když ví kdo jsou jejich klienti. :cert: Každopádně sis to prosadila a teď budeme vyhlížet tvoje zprávy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
29.8.14 19:41

@slunce.v.duši Mě to, ale fakt naštvalo. Mohl nám to slušně a ohleduplně říct, ale asi nechápe o čem je tu řeč. A ještě jak se zasmál… :cert:. Vedle přítel seděl, ani nedutal a čučel sklesle do papíru, tak jsem nasadila svou nepříjemnou tvář já. Dost možná se očekává zklamání a slzy na krajíčku, ale já díky Bělině, co chodí sem do diskuze a s panem doktorem má stejné zkušenosti jsem byla na něj připravená. A pak jak zjihl, že prej ať raději ty papíry na IVF neotevíráme a že se třeba zadaří a hned dělal kámoše. Já si myslím, že i malá naděje je naděje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.9.14 12:18

Ahoj,
včera jsem byla na ultrazvuku. Jeden folikul po Clostilbegytu 16mm. V pátek to vypadá na ovulaci.
Chodím do Pronatalu v Hodkovičkách. Jsem poměrně rozladěná z toho, že mě pokaždé vyšetřuje jiný lékař. Polovina doktorů se mi při prvním kontaktu ani nepředstaví a já hned hupnu na kozu a roztahuju nohy. Je to hnus! Všichni mě cpou na inseminaci, ale s manželem jsme si říkali, že to budeme ještě zkoušet do mojí plánované laparoskopie (kvůli prokázání průchodnosti). Ta se přiblížila (26.9) a já dostala poměrně strach (zkrátka je to zásah do těla). Říkala jsem si, že bych možná přeci jen mohla ještě zkusit inseminaci, třeba se to chytne. I když problém je jistě na mojí straně (muž má skvělý spermiogram). Těhotenství je jediné, co mě může „zachránit“ od laparky. Ale zkusit to, ne?
IUI by měla být tento pátek. Když jsem to manželovi řekla, začal šílet. Že to nečekal a že myslel, že bude nejprve laparo, že prý chtěl přirozeně a ne abych pak dítěti říkala „to víš, šli jsme k doktorovi a ten tě pak mamince frknul do bříška“. Brečela jsem celý večer. Čekala jsem něco jako „jasně, jestli by to mohlo zabrat a ušetřilo tě to nemocnice, jdu do toho“. Vůbec nevím, co si o tom myslet. Jestli se JEN vyděsil, nebo jestli jsem ho natlačila do něčeho co nechce. 3 měsíce se láduju práškami, píchám injekce a zavádím Utrogestan, cvičím Mojžíšovou, jsem po kompletní mobilizaci, chodím na akupunkturu a piju čaje.. Dělám pro to fakt maximum. A teď si přijdu jako fůrie, že po něm chci jedno honění do kelímku.
Miluju ho, ale jsem strašně zklamaná a zmatená. Mám strach. Vlastně už ze všeho. Přijde mi, že mi žádný doktor nic neřekne. Informace o laparoskopii jsem z nich musela vydolovat. Myslela jsem, že je to otázka 2 dnů v nemocnici. Najednou je z toho 5 a pak další na nemocenské.
Myslíte že mám podstoupit IUI? Pro můj klid, že jsem udělala maximum..
Mám ho víc zatáhnout do té léčby, aby viděl co všechno podstupuji? Doteď jsem ho „chránila“. Včera mi vyčetl že mu nic neřeknu, ale já nic nevím.. K doktorům chodím sama a všechny doplňující dotazy mě napadnou až hodinu po odchodu. Je toho prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
3.9.14 14:35

@Kristin86 jak dlouho se snažíte a je to první? Upřímně si myslím, že se jen zalekl. Na druhou stranu IUI není žádné umělé oplodnění, jen vám dopomůžou, aby se spermie dostaly tam, kam mají, ve správný čas. Tak se mu to pokus nějak takhle vysvětlit. Jestli má strach z honění do kelímku, tak to si myslím, že měli všichni chlapi tady od holek v diskuzi. Jen někteří to prožívají méně, jiní více. Není důvod to nezkusit. Je to zadarmo a bez bolesti. Já bych do toho tedy šla. Ještě by mě zajímalo: nenabízeli ti jinou metodu vyšetření průchodnosti vejcovodů? Já chodila do ISCARU a paní doktorka mi tam nabízela vyšetření gelem a pod ultrazvukem. Jako říkala, že to není úplně 100%ní, že třeba srůsty tam vidět nebudou, ale jestli máš strach z laparky, tak třeba tohle by mohlo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.9.14 14:57

@Martina1409 Snažíme se rok, IUI je to první. Gynekolog mi zkoušel dělat test průchodnosti ambulantně, ale byla to taková šílená bolest, že ani nezačal a pak mě poslal do CARu. Tam jsem od začátku července. Hned mi řekli, že je nutná laparo, ale že jí přes léto nedělají. A do té doby mě zkoušejí stimulovat.
Spíš nevím co s tím chlapem. Když udělal takovou scénu kvůli honění do kelímku. Už tam jednou byl, ví co to je. Asi na to není ještě připravený. Nechtěla bych ho odradit. Řekl, že tam dojde, ale mám takovou „pachuť“. Měl by být asi připravený. Nechci ho tlačit někam kam nechce.
Bojím se, že mi za 10 let vytkne, že jsem ho dotlačila někam kam nechtěl, že jsem ho donutila dělat věci které nechtěl.
Oni jsou zkrátka citlivé duše a třeba si myslí, že je to jeho „neúspěch“. Já nevím co se mu honí hlavou, ale necítím se být na jedné vlně.. Opravdu se bojím aby neřekl, hele tohle nechci/ jsem nechtěl a adios.
Zatím ale opravdu o nic nejde. Bojím se jak bude reagovat když by mělo dojít k IVF..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.14 15:08

@Kristin86 Souhlasim s Martinou. Taky bych IUI zkusila. Jak se říká, náhoda je blbec. Taky si myslim že se chlap jen zalekl, je to pro ně velmi citlivé téma. Možná víc než si uvědomujeme. V podstatě jim podkopáváme jejich mužství. My už jsme otupělé, pipku ukazujeme na počkání a žene nás ta živočišná touha po dítěti. Zkus mu v klidu, bez nátlaku říct co všechno pro to ty děláš, co znamená podstoupit laparku…prostě aby se dostal do obrazu. S manželem jsme řešili všechno. Ukazovala jsem mu na netu nástroje které se používají, co se zhruba děje, jak to probíhá, jak se cítim. Prošel tak se mnou 3×IUI, konizaci čípku i stimulku na IVF. Nechránila jsem ho a on si pak uvědomoval, že to není tak jednoduché. Třeba injekce na IVF mi píchal taky on.
Po IUI se doporučuje sex. Když to vyjde, tak se pak vlastně ani neví jestli to bylo z IUI nebo přírozeně po domácku. Takže u nás MUDr. tvrdí že se mu povedl pokus a manžel trvá na svém, že je to sex den po inseminaci. No a vyber si :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
3.9.14 15:10

@Kristin86 no a když už tedy na spermiogramu byl, tak ví, na čem je, ne? Pravda je, že může být teď jiný, ale z čeho by si mohl vydedukovat, že je chyba na jeho straně? S tímhle ti asi moc neporadím, neznám ani jednoho z vás, ale tak pro něho to v podstatě krom toho honění do kelímku nic jiného neznamená. Záleží, zda to dítě chcete oba a jak moc ho chcete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí