IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meha
3.9.14 19:53

@Kristin86 Ve Zlíně v CARu by Ti ani IUI bez laparo neudělali.
Proč se toho tak bojíš?
Pro mě to byla první operace a vlastně vůbec první pobyt v nemocnici a nebylo to nic hrozného.
My jsme měli na IUI jít teď, ale ještě jsem to o měsíc odložila.
Jinak můj muž také z těchto metod není nadšený, ale neprotestuje :).

• Citovat
  • Upravit
4668
4.9.14 08:32

@slunce.v.duši ano, počali jsme pravděpodobně na dovolené, stejně jako tomu bylo před dvěma lety. Já mám velký štěstí, že můj manžel do hospody nechodí, nekouří a ani nepije, takže tyhle smrady z něho nejdou. Ale jako taková jízda mhd je opravdový adrenalin, protože jak tam vleze někdo převoněný nebo smradlavý po cigaratách, tak to mám teda co dělat. Docela mě zaujala věta z té studie, že neklidný žaludek může vést ženu ke stravě, kterou dítě potřebuje - např. dietě bohaté na sacharidy). Musím říct, že mi dělá hodně dobře pečivo a takové podobné záležitosti. Mám pořád suchary a jak zaznamenám trochu hlad, hned je do sebe tlačím. Nebo aspoň kousek chleba. Jinak k snídani mě vždy vzpruží černý čaj s citronem. Ten si dávám fakt denně. Mléko bych nedala:-D Dneska jdu prvně na gyndu. Byla jsem na ultrazvuku hned ten týden, co jsem to zjistila - mám kamarádku na odd. ultrazvuku v Podolí, takže můžu přijít kdykoliv budu chtít. A můj gyn. měl dovolenou, takže jsem v pondělí volala, a objednali mě na dnes. Tak jsem zvědavá, zda bude už :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.9.14 08:38

@Meha Myslím, že se toho tak úplně nebojím. Pod narkózou jsem už byla několikrát, z nemocnic nemám špatný pocit. Nehroutím se z toho. Jen si myslím, že je to další zásah do organismu. A těch zásahů je teď poměrně mnoho. Taky mě myslím štve, že mě to na nějakou dobu zase vyřadí z provozu. Jsme poměrně aktivní (kolo, brusle, běh). Běhala jsem téměř každý den. Někteří lékaři mi vyčítali, že se pak nemám čemu divit, tělo je oslabené, šetří síly na běh a tak se nebude vysilovat těhotenstvím. Jiní ale říkají „dělá vám to dobře? Uklidňuje vás to? Tak super. Běhejte dál“. Hrozně moc jsem to omezila. Jenže jsem začala přibírat, jsem nevybitá. Já vím, že to zní hrozně. Ale mám se cítit v pohodě a šťastně abych to mimino „přilákala“. Asi nejsem tak vyrovnaná, aby mi ta kila navíc dělala dobře. Každý den si opakuji, že je to jedno, že jsem asi šťastnější nebyla apod.
Zní to hrozně povrchně když to po sobě čtu :oops:
Zkrátka…na laparoskopii se většinou neumírá. Ale 4 dny v nemocnici, to už není „sranda“ zákrok.
Napsala jsem včera mému muži mail. Jde mi to líp než osobně (poslední dobou se hned rozpláču). Zhodnotil, že mohl reagovat lépe a že to zítra zvládneme.. Docela povzbudivé. A začnu ho tahat po těch doktorech, ať se na všechno ptá doktorů a ne mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.9.14 08:39

@Martina1409 Máš na dnešek krásný program :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 08:51

@Martina1409 Ráno taky dávam čaj, ovocný. Pak musim chvilku počkat a tak za hodinku zvládam kousek pečiva s máslem. Během dne dam jogurt, trochu ovoce, zeleniny a konec. Ještě že mam asi dobré tukové zásoby a mimčo může brát z rezerv.

Nás dneska taky čeká UTZ. Srdíčko bylo už minilý týden, teď je jen kontrolní vyšetření, že je opravdu vše ok aby mě mohl CAR předat mojí gynekoložce. A abych se já mohla konečně objednat na první screening :potlesk: Modlím se, aby byl prcek v pořádku… už abychom přelezli ten první trimestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 08:56

@Kristin86 Chápu dobře že zítra bude IUI? No to je super zpráva :palec: Budeme držet všechna palčiska co máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
4.9.14 09:07

@Kristin86 to bude všechno v pohodě. Zkus si srovnat myšlenky v hlavně. Dobrý je, že uznal, že jeho reakce byla přehnaná. Třeba se prostě jen lekl. Podle mě není zas až tak důležité ho tahat po doktorech, jako ho uvést do té situace. Ale třeba v CARu jsme byli s manželem spolu - tam to vyžadují - a muž se taky ptal na to, co ho zajímalo. Jinak též držím palce na IUI a pokus se tím nijak nestresovat:-)
@slunce.v.duši tak držím palce, ať je v še v pořádku. Jo no, taky si říkám, že se mi možná trochu uleví, až ten první trimestr přelezu. Po tom zamlklém mám trochu pr..l v kalupu. Ale tak dělám vše pro to, aby to bylo ok, takže i kdyby to nedopadlo dobře, vím, že si nemám co vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 09:22

@Martina1409 Zamlklý je moje noční můra. Dokud jsem nevlezla tady na diskuze, tak jsem ani netušila že tenhle prevít existuje. A už vůbec by mě nenapadlo, kolik holek si tim prošlo. Nejradši bych byla na UTZ 24hodin denně :zed:

Opravdu se nám oběma asi uleví až budeme mít za sebou půlku dubna a porod, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
4.9.14 09:38

@slunce.v.duši no…snad jo!!! :mrgreen: Jako slyšela jsem, že když se zvládne ten 8.tt, tak pak už to tak časté nebývá, ale dost jsem tu četla, že i v 10.,11.,12.tt. Ale člověk s tím stejně nic nenadělá. Zase si říkám, že pořád lepší tak, než potom později. Je to věda s těmi plody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.9.14 14:18

@slunce.v.duši @Martina1409 Zítra IUI :) Myslím, že strach není ten pocit co mám. Jsem asi jen zvědavá. Uvidíme co bude. Hlavně aby byl ten můj chlap v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.9.14 14:19

@Martina1409 @slunce.v.duši a samozřejmě děkuji za držení palců :) Ono to jednu vyjde určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
4.9.14 14:57

Tak já byla teď u doktora a jsem prý 6+6, takže @slunce.v.duši - bude se mi to táhnout ještě déle. Ale srdíčko vidět bylo, tak jsem se trochu uklidnila. Další kontrola až 16/10 :roll: Prý už to bude 1. screening. Mám už napsané papíry na odběry atd. Už se mě ptal, zda chci průkazku, tak jsem mu říkala, že určitě ne. Nechci to nějak moc prožívat po té minulé zkušenosti. Ale říkal, že když se překlene ten 9.týden, můžeme prý být už aspoň víc v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 17:24

iui

Ahoj holky tak dnes jsem 9-10 den po iui nevím, mam počítat i den který mi to dělali?,jinak mě bolí na pravé straně pod bříškem měla ste to některá? no testovat je asi ještě brzo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 18:44

@Martina1409 My se už srovnali a dohnali jsme ty dva dny, co mi tam podle MS minulou kontrolu neseděli. Prý byl minule o dva dny mladší. Takže jsme už správně 8+1 a MUDr. v CAru se už rozloučil. A na památku prcka vyfotil a udělal prohlídku se vším všudy. Prcek bude vztekloun. Když si ho jen měřil, tak spokojeně chrněl, ale jakmile mi chtěl ukázat nožičky a ručičky a tím pádem musel k mimču blíž, tak tam začal hrozně řádit a mrskat sebou. No smáli jsme se oba :mrgreen: Bylo dojemný z CAru odcházet, loučili se setřičky i doktoři…tak snad tam už nebudeme muset. MUDr byl hodně spokojený, je to prý dost aktivní plod.
U nás průkazku dostanu nejspíš až na konci prvního trimestru. Gyndařka řekla, že abych jí pak nemusela zase vracet :nevim: A mě je to nějak jedno, 4týdny už vydržim. Na gyndu jdu na UTZ za dva týdny a pak mě čeká taky screening po půlce září. Musim se tam ještě objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
4.9.14 20:31

@Kristin86 Už chápu.
Zítra budu držet palce, dej pak vědět, jak to proběhlo!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex