Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lenusek11111 Nevi a nebo nema nekdo zkusenosti se Sanusem v HK? My jsme tam byly a pristup od pana doktora uplne super ![]()
@bikerinka @Muf86 holky to je silny rocnik!
proste to dotahnem do zdarneho konce jinak to nevidim ![]()
jinak nesnasim! ten progestan blby(neco jako utros), si rano pripadam jak babca s lekama, zobu 2 pilule Progestanu a k tomu jeste 2× Euthyrox na stitku ![]()
jeste mi ani 30 nebylo zato leku mam na rozdavani jak duchodkyne pomalu ![]()
@Baterinka tak me zatim staci duphaston ten mam 2krat denne jednu tabletu
v to doufam ze nam to vyjde to zvladneme
Ja jsem si naindikovala utrogestan, ktery jsem mela doma. Samozrejme mi doktor nerekl, ze bych ho mela brat.Ale brala jsem ho od 17DC a citila jsem se, jako bych vychlastala flasku tvrdeho chlastu.Hnus.
@lenusek11111 jak to a na co to je? To je podobny jako clostyl?
Clostil je na to, aby se vytvorily folikuly - vajicka. Utrogestan je temer to stejne, jako duphaston.Ten dodava do tele hormon myslim progesteron, ktery pokud nedojde k oplodneni vajicka upravi cyklus. A kdyz je vajicko oplodneno, tak to taky pomuze telu.Ale kazdopadne to neublizi embryu, protoze to zeny berou i na udrzeni tehotenstvi.
Tabletka se sni a nebo vsunuje do pochvy. A ja jsem je jedla. A pak jsem byla jak nametena chlastem. Samozrejme ten stav trval max.hodinku.Pak uz to bylo v pohode.
To mi ale rikal muj gynekolog uz kdysi.Ten reznik z gyncentra mi nerekl vubec nic. ![]()
@lenusek11111 Tak ja ti nevim co se deje kdyz beru duphaston a ms jsem dostala minuly mesic az za 38 dni
a to jsem si uz fakt naivne myslela ze se to povedlo to jsem i mela bolest prsou tak tam bylo dost nadeje ale delala jsem test 2krat a negat. Pak jsem byla na gynde a ptal se me jestli jsem si delala test
to me zase bylo hrozne… Tak alespon nemusis pit vid? ![]()
@bikerinka píše:
@lenusek11111 Tak ja ti nevim co se deje kdyz beru duphaston a ms jsem dostala minuly mesic az za 38 dnia to jsem si uz fakt naivne myslela ze se to povedlo to jsem i mela bolest prsou tak tam bylo dost nadeje ale delala jsem test 2krat a negat. Pak jsem byla na gynde a ptal se me jestli jsem si delala test
to me zase bylo hrozne… Tak alespon nemusis pit vid?
Me se taky stalo, ze jsem dostala menses az nekde kolem 36dc.Ale nikdy ne driv.Prsa me boli i ted, kdyz jsem vynechala.Mam tyden do menses, prsa natekle a tvrde, takze jsem jasna, ze tu bude coby dup.
No staci si vzit tabletku a jsem navalena.Hele to neni sranda.Ja jsem si ji jednou vzala a jela do prace na ranni. Jelikoz pracuji na CNC stroji, tak foukame casto. Jenze tabletka zacala brzy pusobit a ja sla od auta k vratnici, jak naliskana. Vratny me zastavil a dal mi foukat. Jasne, ze jsem nic nenafoukala. Navic jsem jela autem a to bych si nedovolila. Vratny me nepustil a musela jsem cekat na vedeni. Sranda byla, ze hlavni sef to pochopil a smal se.Ale vratny ne.
![]()
@lenusek11111 tak to je mazec promin ale ted jsem se docela zasmala ale v ty situaci nevim co bych delala
jak bych to vysvetlovala docela i jako trochu trapas tak si musim dat pozor na to co mi daji za prasky
abych pak nedopdla stejne jelikoz delam ve skodovce v Kvasinach tak tam davaji taky casto dychat… a tak ty pojedes nekam do toho centra? Ted nevim jestli uz jsme o tom kecaly ![]()
BIKERINKA: Je to mazec.Ale mám šikovného šéfa. Ten to pochopil a nechal mě. Jsem mu vysvětlila situaci.
Ale vrátnému ji fakt vysvětlovat nebudu.Ten na to nemá právo. ![]()
Včera jsem volala k tomu řezníkovi a že si mám podat žádanku a nebo zaplatit 200kč za výpis. Dneska budu volat do toho FERTIMEDU a objednám se. Mluvili jsme o tom s mužem a domluvili se, že přejdeme. Ale určitě budu dále chodit na ty lymfatické masáže, Dornovu metodu. Ať mi pořádně narovnají obratle a možná to pomůže. Prý mnoho žen nemůže otěhotnět díky posunuté pánvi.
A doktoři to nezjistí. Masáž je příjemná věc, takže než bych měla utrácet přes 50000kč za IVF, tak radši zkusím nejdřív ty masáže a Dornovku.Pak se uvidí. ![]()
Ta posunutá pánev je prý už i toho, že žena, když sedí pohodlně, tak dává nohu přes nohu. A to posunuje pánev. A já to mám už jako automat. Jakmile sednu, cpu si nohu přes nohu.
Jedna slečna co jsem od ní dostala doporučení na tu paní, tak u ní byla 2×. Prý jí pěkně ty obratle narovnala. Pak už si dávala pozor, na které straně spí, jak sedí, nákupy nosí v druhé ruce. No a prý potřetí už nemusela.Byla totiž těhotná.
Před pár dny porodila naprosto zdravého chlapečka. Takže jsem ráda, že mi dala na ni doporučení. A teď už jen uvidíme, co bude. Pokud by to pomohlo, to by byla paráda. Bych ji klidně doporučila i Vám všem, jenže co se týka cesty, je to asi z ruky. ![]()
@DaMaThe bože, to je strašné, je mi to moc líto, jsi silná
Přála bych ti zdravé miminko co nejdříve
ty už si to opravdu zasloužíš, po takovém trápení. Držím palce ![]()
@bikerinka píše:
@Muf86 Jejku tak to jsem rada ze jsem tu s vama ponevadz ja jsem taky 86 rocnikTak doufam ze budu sdilet s vami pocity
Super, vítej do klubu 86 ![]()
@Muf86 píše:
Super, vítej do klubu 86
Tak to ja jsem trochu starsi.
![]()