Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Bikerinka:My uz v tom litame 2.5roku. Depky z toho, ze se nedari, jsem mela dve. Jelikoz mi tchyne predhazuje, ze nebude mit vnouce.Humus.Krava.Jsem se tehdy pohadala s chlapem, ze mi s ni uz dochazi trpelivost.Ona mi totiz cerstve potom, co nam nevyslo iui, poslala mail- jak se delaji deti.No sesypala jsem se z toho.
@DaMaThe píše:
@karol.k Chápu. Na mě taky argumentují věkem a je mně o 5 let víc. Dobrou zprávou je, že ovulace se dá léky navodit a za chvíli jsi v tomSrůsty zřejmě rozrušili a nic už nebude bránit početí.
Ja mam kristovy roky, takze me uz zacina fakt kapat na karbit. ![]()
Tak jsem si dnes dělala TT po IUI. Doktorka mi řekla datum, ale přijde mi to brzy, jsem teprve 12 dní po..
No a tedy jedna čárka
Bohužel se musím přiznat, že jsem tomu příliš nevěřila, že se zadaří na první pokus.. Vím, že je to ten nejhorší postoj, ale nejde mi to
Přesto jsem byla zklamaná.. Ještě si ho mám udělat 23. Pokud bude opět negativní, mám přestat užívat Utrogestan a pak nevím co. Už jsem měla 3× Clostylbegit a s mužem jsme si řekli, že zkusíme inseminaci alespoň 3×. Pak laparku. Měla jsem jít příští týden, ale zrušila jsem to. Prostě na to teď nemám, nechci. Kolikrát můžu na IUI??? Nevím co teď dělat, budu muset zavolat do CARu, jaký bude další postup. Clostík další nemám a myslím, že je třeba „udělat“ mi další ovu… Teda holky…to je super dělání dětí!!!
@lenusek11111 Tvojí tchyni bych měla hodně ráda
Myslím, že bych jí na oplátku poslala nějaký článek o domovech důchodců ![]()
@Kristin86 píše:
Tak jsem si dnes dělala TT po IUI. Doktorka mi řekla datum, ale přijde mi to brzy, jsem teprve 12 dní po..No a tedy jedna čárka
Bohužel se musím přiznat, že jsem tomu příliš nevěřila, že se zadaří na první pokus.. Vím, že je to ten nejhorší postoj, ale nejde mi to
Přesto jsem byla zklamaná.. Ještě si ho mám udělat 23. Pokud bude opět negativní, mám přestat užívat Utrogestan a pak nevím co. Už jsem měla 3× Clostylbegit a s mužem jsme si řekli, že zkusíme inseminaci alespoň 3×. Pak laparku. Měla jsem jít příští týden, ale zrušila jsem to. Prostě na to teď nemám, nechci. Kolikrát můžu na IUI??? Nevím co teď dělat, budu muset zavolat do CARu, jaký bude další postup. Clostík další nemám a myslím, že je třeba „udělat“ mi další ovu… Teda holky…to je super dělání dětí!!!
@lenusek11111 Tvojí tchyni bych měla hodně rádaMyslím, že bych jí na oplátku poslala nějaký článek o domovech důchodců
Ja jsem to mela taky tak. Jenze at si reknes cokoliv, tve podvedomi pracuje jinak. Proto jsi byla zklamana. Neboj vyjde to. A brzy se budeme vsechny radovat.
Moji tchyni si pak vzal do parady chlap.Ona je zakerna svine.Maji to v genech.Pak by moje svagrova nemohla byt poskankyni v poslanecke snemovne. ![]()
@lenusek11111 Přád si opakuju, že to vyjde
Určitě! Musí! ![]()
To ses přivdala do dobré rodiny
Nevím jak to máte, ale bavím se čtením..za což se omlouvám, protože tobě to asi moc vtipné nepřijde ![]()
@Kristin86 píše:
@lenusek11111 Přád si opakuju, že to vyjdeUrčitě! Musí!
To ses přivdala do dobré rodinyNevím jak to máte, ale bavím se čtením..za což se omlouvám, protože tobě to asi moc vtipné nepřijde
Ja si sveho muze mohu jen vynachvalit. S ostatnimi cleny neziju. Tchyne dostava sve celou dobu.
@Kristin86 @lenusek11111 Ahoj
ja mela nejvetsi depku po prvin IUI pak uz mi to ani neprislo ja jsem teda cele rodine zakazala o tom mluvit, podavam jen kuse informace; jo mame se dobre nic noveho
pote co mi mamka rekla ze prvni IUI mi nevyslo pac jsem byla 14 dni po na raftingu
samozrejme jsem se predtim otestovala a test byl negativni takze jsem s klidnym svedomim sla a pak to samozrejme dostala..mamka si vyslechla sve a od te doby je klid tchyne je hodne opatrna jen se zepta zda je neco noveho tot vse
snazim si to nepripoustet ale je to hodne hodne tezke nekdy no..rikam si ze to nesmim vzdat proste zkouset dal vsemi moznymi zpusoby..jednou to proste vyjit musi
Baterinka:Tak si aspon uzivas trochu. Rafting je super.
Chtela bych se te zeptat.Jak to udelas, ze se ti pod carou udela tvuj kalendar toho, co vse jste udelali a co jsi prodelala? Prosim o podrobny popis.Jsem asi natvrdla. ![]()
@Baterinka Já jsem po IUI běžela závod. Doktorka řekla, že mám. Že pokud mám otěhotnět, otěhotním. Je potřeba udržovat čistou mysl a k tomu zkrátka tohle všechno je. Kdybych nic nedělala, zblázním se. A vy taky ![]()
Já na mámu teda štěkám pěkně, když mi řekne nějakou blbost.. A tchánovic to neřeší. Moje švagrová se prý přirozeně snaží už 3-4 roky, je jí 35 let a ještě nebyla v CARu.. Myslím, že mají někoho jiného na probírání..
Jj
diky za podporu holky
taky se chystam pozitri na vysokohorskou turistiku ![]()
@lenusek11111 bez vpravo nahore na svuj profil a pak znovu vpravo nahore klikni na nastaveni..na strance dole najdes kolonku podpisy v diskuzi a muzes tam napsat svoj roman
- tesim se ![]()
@lenusek11111 tak je mazec s tou tvoji tchyni ja to nikomu nerekla a nam od pritele rodice porad rikaji ale sami od sebe at to odlozime ne dyl ze mame jeste cas a ze to jsou starosti to me vzdy nadchne
a navic kdyz tam bydli sousedka a prida se k tematu kdy planujeme mimco tak musim rict ze mame cas abych pak neposlouchala dlouhe vypraveni o jake starosti se jedna
navic u sousedu se stala uz potreti babickou tak se to tam porad rozebira jak se ma maly atd… to bych se vzdycky propadla nebo utekla nekam do pryc ![]()
Tak jak prijdu domu, tak to udelam.Pres mobil se tezko pise, navic kdyz jsem ted tak trochu kryplik.Mam svou hlavni pravou ruku po pracovnim urazu a pres dve hodiny cekam, nez se dostanu k doktorovi.
Jen at mi ji daji do poradku, protoze jinak nejsem schopna nic udelat. A to jak doma, tak v praci.
@bikerinka kolem nás zase všichni těhotní a rodí. Pravděpodobně přirozeně. A vždy si vyslechnu „Neboj, taky se dočkáš“. Fakt díky!!! Takový utěšovací kecy mě zachrání.. Bohužel já nejsem moc „tajemná“. Hodně věcí mi nepřijde tabu a nejde mi nic vymýšlet a mlžit.. A tím si dost ubližuju. Můj muž je v klidu. Jeho víra mě dost drží.. Ale kdyby měla peskovat tchyně, nebo sousedky…no to nevím… ![]()
@lenusek11111 Mám ten svůj příběh v podpisu
. Dali jsem 3× IUI a pro špatný spg jsme doporučení na IVF. Léky k vyzvednutí, až 2. října
to čekání je strašný. I když se stimulky na IVF bojím, tak bych už začala nejraději včera ![]()