Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj
Tak jsem po lymfaticke masazi. Parada ten odpocinek, relax hudba.No supr.
Na tema rakovina jsem se ptala doktora gynekologa. Rikal mi, ze moznost rakoviny je vzdy a to nejen u ivf. Kazdopadne pokud pry je nebo byla v rodine, tak se to bere dukladneji a taky ty hormony davaji v takovych davkach. Proste to berou jinak.
Ja jsem z toho mela taky strach.Ale kdyz mi rekl, ze tu rakovinu muzes dostat hlavne diky antikoncepci, tak jsem z toho byla na sra.ky.I na hematologii mi o tom doktor rikal. A jeste jedna vec.Ten hematolog mi rekl, ze diky antikoncepci zena ve starsim veku trpi o 60% vice trombotickymi nemocemi.Ze to doktor napise.Tak kdyz se nad tim zamyslite, tak ze vseho muzeme dostat neco jineho. Doktori leci, ale nevyleci.
Ja chci taky poradnou masaaaz
kdyz tady ti Nemci to neumeji.. ![]()
@bikerinka má slova ![]()
Jsem ráda, že tu můžu napsat cokoli a nebudu vám připadat jako blázen/ hlupák ![]()
@lenusek11111 v dnes i dobe nemame ani potuchy co vse má rakovinotvorny ucinek! Za rok me prejede tramvaj a ani se ji nedoziju :/
@Baterinka píše:
Ja chci taky poradnou masaaazkdyz tady ti Nemci to neumeji..
Jak Němci? Ty žiješ v Německu? Já jsem si fakt odpočinula.? ![]()
Proč bys měla vypadat jako blázen? Spíše kdybys napsala něco, co se nelíbí administraci, tak ti to smaže a upozorní tě.
KRISTIN86:Ja bych řekla, že rakovinotvorne je dnes vše. Jak to máš dostat, tak to dostaneš. Rakovinu má v ssobě každý. Sestřenice mého muže před 2lety zemřela a nechala po sobě 18ti měsíční dceru. Podotýkám, že to trvalo 5mesicu od počátku do smrti. Měla rakovinu žaludku. Smutný příběh, ale život jde dál.
@lenusek11111 jj uz rok žiju a pracuju v Nemecku. Takze riešim aj zdejsi CAR najviac me baví jak me doktor po IUI objedná na krev a nezapomene mi rict at doma sama netestuji ze to neni spolehlive a pritom na mne s usmevem mrka pac je mu jasne ze to stejné nevydrzim a testnu..i kdyz ted jsem odhodlana se zbytočne netrapit a test ani zadny koupeny nemám.. ![]()
Příspěvek upraven 17.09.14 v 18:47
Holky, tak druhý pokus zase nic
Byla jsem v úterý na kontrole a jelikož mi to neprasklo (asi něco v čem byla spermie obalena), tak spermie nemůže oplodnit vajíčko a nic z toho není. Doktor říkal, že až příjdu za měsíc po cyklu na další zákrok, tak mi píchne nějakou injekci, aby se spustila ovulace a tím to prasklo a mohlo se vajíčko oplodnit…
Máte někdo s tou injekcí zkušenosti? Bolí to nebo to má nějaký jiný špatný účinek, např. nevolnost???
BATERINKA: Tak tam to je asi jiné, než tady u nás.
Ale hlavně že to i ten doktor bere ve srandě a tebe tak aspoň naladí. ![]()
@Lucinda81 píše:
Holky, tak druhý pokus zase nicByla jsem v úterý na kontrole a jelikož mi to neprasklo (asi něco v čem byla spermie obalena), tak spermie nemůže oplodnit vajíčko a nic z toho není. Doktor říkal, že až příjdu za měsíc po cyklu na další zákrok, tak mi píchne nějakou injekci, aby se spustila ovulace a tím to prasklo a mohlo se vajíčko oplodnit…
Máte někdo s tou injekcí zkušenosti? Bolí to nebo to má nějaký jiný špatný účinek, např. nevolnost???
Jestli je to to, co si myslím, tak je to PREGNYL. Píchá se cca 36hodin před ovulací a podmínkou je, aby folikul měl minimálně 18mm. Upozorňuji, že po píchnutí budeš mít těhotenský test pozotivní. Je to totiž umělý hormon HCG.Ale neudělá ti paseku.Jen po píchnutí bude mít TT pozitivní 14dní. Poté můžeš testovat a už by ten PREGNYL neměl mít vliv na těhu test. Píchali mi ho v den iui. Píchá se do břicha. Snad ti toto pomůže. ![]()
@Lucinda81 ja pichala ovitrelle je to to samy co pregnyl akurát se teda z tela driv vyplavi myslím tak do 4-5 dni po injekci uz by tam nemel byt..u tehle injekce je hodne veľká jistota ze folikul praskne a vajíčko se uvolni teda ze prebehne ovulace
Moc děkuji za informace. Podle všeho tu injekci by mi měli píchnout u doktora. Doktor říkal, že se píchá do břicha nebo do stehna, ale klidně i do ruky (což ta ruka by pro mě byla nejlepší
). Ještě se chci zeptat, platí se něco za tu injekci? A pokud ano, kolik?
Ta injekce nic neni!! Neboli to a nic to nedela. Chytnes spek a bodnes tam centimetrovou jehlicku
posledne jsem si to pichala u sporaku!! ![]()
Svagrova je tehotna. Novinka!! Preju ji to. Ale sobe taky :'(
@Lucinda81 ja za ni platila 30kc ale to byl jako poplatek za recept..
LUCINDA81:Ja jsem měla strašnou hrůzu z toho pichnuti. Nikdy jsem nebyla na injekci do břicha. Ale vážně ti nic není. Jak jsem to přežila já, tak to je co říct. Omdliva některá z vás ž injekce? Já ano. ![]()