Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
V Iscaru v Praze lékárna zavřená není, je tam zvonek, a ten funguje po celou dobu, co funguje ambulance. Takže i o víkend
také jsem odjela do jiné lekárny, ale pak jsem volala zpět sestře. Jak blbka ![]()
@Iwisek1 Člověka nenapadne, že má zazvonit, když na dveřích mají napsáno otevřeno po-pá. Já léky Ovitrelle dostávám u své doktorky v Chomutově, a ona je má z lékárny z Iscaru. Dává mi k tomu dodací list, který pak dám v iscare lékárně a zaplatím to. A účtenku pak ukážu své lékařce a teď jí nemám co ukázat, jelikož jsem nic neplatila. Naštěstí ten můj jede o víkendu přes prahu, tak tam bude muset zajet.
Tak mám smůlu. Neuzrálo mi tento cyklus žádné vajíčko, tak aby se dalo použít. Takže musím počkat do dalšího cyklu a doktor mi napíše nějaké prášky na podporu. Máte někdo stejnou zkušenost? A doplací se za ty prášky něco?
@Lucinda81 tak to je škoda
Vsichni asi pisou clostylbegyt. V lékárně to je jen par drobných
Ja ted po nem treba mela 3 folíky a snad i s nejakym vajíčkem ![]()
@monika m píše:
@Lucinda81 tak to je škoda
Vsichni asi pisou clostylbegyt. V lékárně to je jen par drobných
Ja ted po nem treba mela 3 folíky a snad i s nejakym vajíčkem
Jo, to bude asi ono, moc děkuji. Akorát to čekání je pro mě dost nekonečné…Člověk čeká měsíc, pak se dozví, že z toho nic nebude, tak musí počkat zase další měsíc, takže žádný třetí pokus. Tak snad to pak klapne a nejen uzraje vajíčko, ale podaří se i oplodnit.
@Lucinda81 držím palce, minimalne s klostikem se zvedá šance
No já už byla 2× na inseminaci a ani jedna nevyšla, protože nepraskl ochranný obal a spermie tak nemohla oplodnit vajíčko. Takže mi měli píchat injekci kvůli tomu prasknutí. Jenže jako naschvál se mi stalo, že neuzrálo vajíčko, takže musím opět čekat měsíc
Jsem četla nějaké diskuze, že někteří dávají automaticky pacientkám ty prášky na podporu, tak nevím proč já je nedostala taky hned.
@Lucinda81 Já je dostala taky hned, když jsme naplánovali IUI…jakože clostík i injekci pregnylu. I když nemám problémy s ovulací. Asi si to tím chtějí jen potvrdit nebo nevím.
@Lucinda81 jak píše kakacka, taky jsem to dostala vždycky automaticky
Ahojky holky, muzu se k vam pridat? Snazime se rok, neuspesne, nasledovala vysetreni u pritele, spermiogram vysel, spatne
Doktor zminil UIU. Mate nekdo zkusenosti s vitaminama pro muze pro zvyseni kvality spermii? Zaznela tady v konverzaci slova jako „stimulace“ po IUI, hloupa otazka, ale poradite mi co to je? Diky ![]()
@Anni11 ahoj a vítej,
je dobré před IUI dostat clostilbegyt, aby narostlo více folikulů a tím pádem byla šance na více vajíček, které by mohly spermíci oplodnit.
Zejména to berou ženy bez ovulace, ale já to měla pokaždý
@Anni11 nějaké vitamíny pro chlapa prý jsou, že se pak spermio opravdu zlepšilo, nicméně né okamžitě, nějakou dobu to určitě trvalo. Počítej měsíce. Tušim že Fertilan nebo tak nějak…to by asi věděli v lékárně nebo na gyndě
Pročti si diskuze, je jich tu hromada. ![]()
@monika m Diky za info Moni, jeste nevime kdy na to pujdu, nejradeji bych sla hned, ale ceka nas jeste pristi tyden navsteva u meho gynekologa, a uvidime co ten mi rekne. Vysledky spermiogramu jeste totiz nevidel a me naposledy bral krev na hormony. Tak uvidime!
@Anni11 Přítel měl taky špatné výsledky, nic nebral, za rok jsme šli znovu a měl nadprůměrně dobré výsledky ![]()