Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kakacka86 já se na to rozhodla raději jít než jít do druhého ivf
nechcí vyhazovat prachy z okna, když stačí nasadit jen ty správné léky
@monika m No jasný, tomu naprosto rozumím. Můžu se zaptat, v lednu mám jít na 1.IVF, co to všechno obnáší??
@kakacka86
hlavně hormonální nerovnováhu
dostaneš injekce na stimulaci, aby se vytvořilo co nejvíce vajec. Děvčata berou každá něco jiného. Delka je také různá, podle toho, jakou očekávají reakci. Já to měla asi 10 dní. Začala jsem 1 inejcí a ke konci jsem měla 3. Průběžně tě sledují, jak ti rostou folikuly.
Pak jdeš na odběr a doufáš, že v každém folíku bude vajíčko. Potom je asi nejhorších 5 dní čekání, jestli se vajíčka oplodní a následně, že se budou vyvíjet. Někdo má štěstí a dokonce mu i něco zamrazí.
Většinou po 5ti dnech je transfer. Dostaneš Utroš a prednison a čekáš 14 dní na test.
Já byla navíc od odběru doma, takže celkem asi 3 týdny
@monika m A ten odběr se dělá jak? Promiň že se tak ptám, ale teprve zjišťuji…:-)
@kakacka86 asi na 10 minut tě uspí a po probuzení nic necítíš
@monika m Tak to jo…to znám
Děkuji moc za info. Je fajn se zeptat někoho, kdo už to prožil. Asi je to celkem časově náročný, že, už vidím mýho šéfa, jak bude šílet, že furt někde lítám po doktorech, už teď ho to štve. A co ty, jdeš tam tedy zítra?
@kakacka86 a tys mu to řekla? Já to šefce řekla hned na začátku - velká chyba. Moci to vrátit, tak ji to neřeknu. Takhle bych chodila jen k dr. a byl by klid
no čaově to náročný je, ale jak se to veme. 1. se jdes domluvit a podepíšou ti žádost na pojišťvnu. Pak jdeš podruhý v termínu, jaký ti určí, a to už máš žíst vyřízenou a dostaneč injekce. Pak pár dní pícháš a pak ty odběry a tak.
K dr. tedy tolikáre nejdeš, ale trvá to určo aspoň měsíc a půl
@kakacka86 jo a jinak jojo, jdu zítra na utz, tak uvidíme, zda už mám po ovu
@monika m No neřekla, ale tuší to, když furt nosím propustky z IVF Clinic…tak ho to určitě napadlo, řekla jsem mu, že se tam léčím a tím to zhaslo. Zatím… Taky jsem zvědavá na zítřek.
@kakacka86 píše:
@monika m No neřekla, ale tuší to, když furt nosím propustky z IVF Clinic…tak ho to určitě napadlo, řekla jsem mu, že se tam léčím a tím to zhaslo. Zatím… Taky jsem zvědavá na zítřek.
aha, tak u mě to ví jen šefka a proto si raději nechávám nemocenské psát od obvodní, aby to kolegové nevěděli
naše mzdová by to vykvákala hned ![]()
hele a jak se máš ty?
@monika m píše:
aha, tak u mě to ví jen šefka a proto si raději nechávám nemocenské psát od obvodní, aby to kolegové nevěděli
naše mzdová by to vykvákala hned
hele a jak se máš ty?
Já právě vždycky uteču z práce jen na pár hodin a nechám si dát razítko přímo tam. Moje tělo má smysl pro humor a návštěvy mi vychází na pondělí nebo pátek a šéf si myslí, že si tím prodlužuji víkend, tak jsem mu řekla, že nedokážu naprogramovat tělo ![]()
No já se mám tak nějak normálně, žádné reakce na clostík, žádné bolesti, zatím, takže ovu asi ještě v nedohlednu, jinak mě vždycky bolí 2 dny podbřišek. Já to tipuju na tu neděli, to je jasný úplně.
@kakacka86 no mě to vlastně vždycky taky vycházelo víceméně stejně, ale z 60% na víkend ![]()
a kdy že tam máš jít?
@monika m píše:
@kakacka86 no mě to vlastně vždycky taky vycházelo víceméně stejně, ale z 60% na víkend
a kdy že tam máš jít?
Zítra v poledne, 10 DC…takže v neděli nebo v pondělí ovu. V pondělí by to bylo nejlepší, to bych mohla hned ráno na IUI, nebo v neděli zkusit štěstí s přítelem ![]()