Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky tak mam vysledky imuno pry MTHFR - HOMOZYGOTNI MUTANTU a pak hrozne vysoky hodnoty u herpes viru.mate nekdo neco podobneho? co to znamena?
@lulu1986 jsem zdravotnik tak si dovolim reagovat
jestli jses homozygot pro MTHFR mutaci tak mas zvysene riziko trombofilnich stavu jinak receno zvysenou srazenlivost krve. tahle skutecnost podporuje tvorbu krvnich srazenin a muze byt pricinou castych potratu ale i souviset s neplodnosti..nicmene lecba leky na redeni krve JEN v urcitych pripadech, na tom se musis domluvit se svym lekarem.
co se tyce Herpes viru je otazka jestli je tam vysoke IgM nebo igG ( IgM znamena akutni infekci ktera se musi resit; IgG je chronicke a znamena pouze ze si jiz infekci prodelala a virus je v tele pritomen coz je velice caste a neznamena nic, ma to kazdy kdo mel napriklad jen jednou herpes na rtu)
snad jsem pomohla ![]()
@Baterinka jsi strasne hodna! to Igm mam jediny v normalu zbyle tri hodnoty igg mam vysoky hodnoty takze si me uklidnila diky moc ![]()
Ahoj holky… dnes jsme na reprodukcni klinice dali zelenou pro metodu IUI… sice nam bylo receno ze sance je 10-15 % byla bych rada kdyby jste mi napsali nejake poznatky a rady jak se dopracovat k pozitivnimu vysledku
jeste jednu otazku mam: je tu nektera ktera sla na neschpenku uz v obdobi stimulace? Ja jsem ted v polovine cyklu a asi za 14 dni +/- zaciname a prave jsem se ptala doktora zda bych uz pri stimulaci nemohla zustat doma a moc se na to netvaril… pracuji s chemikaliema v nepretrzitem procesu a nedovedu si predstavit ze si budu injekce pichat nekde o prestavkach v praci.. diky za info ci radu budu moc vdecna kdyz mi odpovite
Ahoj holky, ve čtvrtek mě čeká 1, inseminace v arletě
máte nějaké zkušenosti? co mě čeká? a vůbec jak jste to zvládaly?
díky za odpovědi a zkušenosti:)
@PetraMerry Nečeká tě toho moc. Píchneš si injekci v určený den a hodinu (do břicha, do špeku), v den IUI partner nechá vzorek spermia, v laborce ho pročistí a ten ti pak zavedou. Je to stejné jako při běžné prohlídce na gyndě. Nebolí to, může to být možná trošku nepříjemné, pokud máš třeba problém se zakloněnou dělohou. Ale je to vteřinka. Pak tě buď nechají chvilku na křesle, někde ani to ne. No a hotovo. Většinou něco málo vyteče, tak je dobré mít intimku. Mě tedy vždycky po IUI dávali utrogestan, ten se dá buď polykat ale lepší je zavádět. No a za dva týdny test nebo krev.
Přeju hodně štěstí, inseminace je fakt brnkačka, oproti IVF, takže se toho vůbec netřeba obávat ![]()
@zlifik no pokud jsi si nespletla metodu IUI s metodou IVF, tak pak tě píchání injekce čeká jen jednou a to cca 36 hodin před výkonem, takže bych se přikláněla k tomu, že zůstat doma je asi v tuhle chvíli nesmysl.
Ahoj holky, můžu se připojit? v neděli jsem dobrala klostík a pátek mě čeká UTZ
@monika m Tak to máme úplně stejně
Já už teda podruhé…a ty?? ![]()
@kakacka86 no já už jich mám hodně ![]()
teď už celkově čtvrté. Spíš to zkušeníme jako takový výstřel do tmy než nám udělají imuno a dostaneme se k dalšímu IVF
@monika m Jo takhle
No já jdu podruhé a v lednu na 1. IVF…Pokud to tedy do ledna nevyjde…Tak budu držet palečky ![]()
@kakacka86 tak tojsme na tom opravdu stejně
v lednu mě možná také bdue čekat 2. IVF
ale před tím ještě imunologie, abychom si to IVF zasloužili ![]()
@monika m O imunologii nemluvili, takže nevím
No já doufám, že se to povede dřív než v lednu
Jinak já jsem 20 měsíců bez HA a snažíme se po celou dobu…Po všech možných vyšetřeních zjistili, že nám nic není, tak nevíme…Možná ještě chyba ve vajíčkách…to se uvidí v lednu.
@kakacka86 nojo, skoro půlka páru neví, co je ZA problém. 20 měsíců uz je dost na to to resit