Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@monika m píše:
tak to já se zase včera dověděla, že ty časopisy tam mají už nějaký ulepený![]()
![]()
no fujjjjj
tak přesně tohle jsem slyšela při prvním kelímku taky. ale pak řekl, že už se ani nerozhlíží, že polochtá, flusne to tam a rychle pryč ![]()
@slunce.v.duši přesně
fuj
ale taky už prý jen pracuje se svou fantazií a hlavně moc nekoukat ani nedýchat ![]()
@slunce.v.duši mně teď dělala IUI dr. Musilová, vše jsme probraly, minule dr. Lacheta mi moc sdílný nepřipadal na to, že jsem tam byla poprvé, celkově nám tam nikdo nic neříkal, posadili nás v čekárně, že se o nás sestřičky postarají, takže jsme čekali a čekali a nic, pak se nás jedna zeptala na co tam čekáme, pak jsme se teprve dozvěděli, že kabinku si ten můj musí hlídat sám, takže jsme byli vykulení, že nám nikdo nic neřekl, ale teď podruhé už jsme věděli co a jak, jen jsme tam byli všichni naobjednaní asi od desíti a doktorka byla na sále, takže začla dělat IUI až kolem dvanácte, byla tak plná čekárna, že jsme si neměli kam sednout
@monika m ten můj si teď pochvaloval, že tam šla i televize, že to pak bylo hned
@xantule já vim, to jsou ty začátky. taky jsme byli vyjukaní a nevěděli co a jak a na co se ptát a doufali jsme že oni nám všechno řeknou sami. taky při prvním odběru byla fronta u kabinky a manžel tam stál v řadě a byl na infarkt. ale po nějaké době už jsme se otrkali, začali jsme si z toho dělat i prču a já si začala určovat lékaře, které chci a diskutovat s nima. musilovou jsem měla jen při konzultacích v začátcích, pak mě hodili na turkovou, ale to jsem si vydupala že k ní už nechci, protože mě dycky rozbrečela. primáře jsem viděla jednou, když schvaloval postup kvůly rakovi a pak bylo nemožný se k němu dostat. taky jsem vyfasovala tu rusku nebo ukrajinku, nevim jak se jmenovala. byla milá, ale nějak to nebylo ono. nakonec jsem si vydupala že chci jen lachetu a jaržembovskou. netahají tolik prachy a je s nima sranda. nemůžu proti nim říct ani slovo. jaržemb. mi dělala IVF, sice se nepovedlo, ale byla hodně lidská a snažila se. lacheta nám právě vyrobil našeho krasoně. já mu říkala že buď se pochlapí, protože předchozí IUI mu nevyšla a nebo že tam budu 6× ročně chodit jen k němu.
tak se raději pochlapil. ![]()
@xantule tak při IUI to neřeš, tam se platí jen ovitrelle, ale u IVF už se bavíme o nečem jiném. turková mi hodila na stůl ceník nadstan. úkonů a celý proškrtala, jako že to nezbytně nutně musíme mít. nechápali jsme, nic k tomu neřekla a většina věcí se provádí až když nevyjde 1 IVF, takže doma jsme to sečeli a byli jsme na 50.tis + léky. Pak mě převzala jaržem. a ta to vzala položku po položce, ke všemu řekla na co to a zda to vážně potřebujeme, pak to zredukovala a najednou to bylo jen 20.tis +léky. a to je sakra rozdíl.
@slunce.v.duši takže celkem vás to vyšlo kolik za ty léky? bereš to jako vyhozené peníze, když to nevyšlo?
@xantule nakonec nebylo nic na zamražení, takže na tom jsme „ušetřili“ a vyšlo nás to na 23.tis. a nelituju. kdybych to nezkusila, tak bych o tom pořád přemýšlela. bych dala cokoliv za mimčo, ale manža je škrt a tomuhle vůbec nevěří, takže jsem si pak vybrečela ještě 2.IVF, ale naštěstí už to nebylo potřeba. vyšla nám 3.IUI po 1.IVF.
@slunce.v.duši já přemýšlím co budu zkoušet, kdyby to zas nevyšlo, jestli prostě budeme chodit na IUI třeba každý druhý měsíc dokud to neklapne a IVF necháme jako poslední možnost, moje doktorka mi dala na vybranou už teď, jestli druhé IUI nebo rovnou IVF, ta se s tím nepáře. Moc se mi nechce dávat 20tisíc s nejistým koncem. Teď jsem dala výpověď v práci, jelikož to tam bylo už pro mě už neúnosné, takže teď budu hledat práci a IVF je trochu nad plán.
@xantule tak záleží jak moc na to chcete tlačit. u nás jsme čekali na mimčo 5let, mě je 35, manžovi 45 a loni jsem měla raka kůže a letos konizaci čípku, takže jsem už cítila že by to chtělo něco s větší pravděpodobností. IUI nemá nic moc statistiky. nicméně čim víc IUI tim se šance zvyšují. ale já nechtěla tak dlouho čekat.
ale jak říkal mudr., asi to bylo hlavně v hlavě. jak jsme to prostě zabalili a řekli ok, ještě jeden pokus IUI a jeden IVF a kašlem na to, tak to klaplo. ![]()
@slunce.v.duši tak zatím na to tlačit nechceme, mně je 31 a tomu mému 27, říkáme si, že to musí přijít. Tak budeme zkoušet IUI a když chce tchýně vnouče tak si ho bude muset zaplatit, peníze na to má ![]()
@xantule píše:
@monika m ten můj si teď pochvaloval, že tam šla i televize, že to pak bylo hned
nojo, to u nás maj taky, ale prej z minulýho stolení
prej to je hruza ![]()
@kakacka86 píše:
@monika m Protože už měl 3 cm
jo a ono to pak jako vypadá jinak než folikul jo?
no já se ptám, protože u mě v cAr jsou mi málem schopni zatajit, že tam vidí i cystu