Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunce.v.duši ale koukám, že už jsi toho zvládla dost a zažila, tak to vytoužené těhotenství muselo přijít ![]()
Příspěvek upraven 03.11.14 v 12:36
@xantule hele já jsem bohužel poučená, že co si člověk nezjistí, nevynutí nebo se neptá, tak nemá ![]()
@slunce.v.duši píše:
@xantule tak při IUI to neřeš, tam se platí jen ovitrelle, ale u IVF už se bavíme o nečem jiném. turková mi hodila na stůl ceník nadstan. úkonů a celý proškrtala, jako že to nezbytně nutně musíme mít. nechápali jsme, nic k tomu neřekla a většina věcí se provádí až když nevyjde 1 IVF, takže doma jsme to sečeli a byli jsme na 50.tis + léky. Pak mě převzala jaržem. a ta to vzala položku po položce, ke všemu řekla na co to a zda to vážně potřebujeme, pak to zredukovala a najednou to bylo jen 20.tis +léky. a to je sakra rozdíl.
no já teď jen pralti utz, protože pojišťvna hradí jen myslím 6× za rok a já to už přestřelila, jak jsem furt chodila, když mě nemohli nastimulovat na ket
@xantule píše:
@slunce.v.duši já přemýšlím co budu zkoušet, kdyby to zas nevyšlo, jestli prostě budeme chodit na IUI třeba každý druhý měsíc dokud to neklapne a IVF necháme jako poslední možnost, moje doktorka mi dala na vybranou už teď, jestli druhé IUI nebo rovnou IVF, ta se s tím nepáře. Moc se mi nechce dávat 20tisíc s nejistým koncem. Teď jsem dala výpověď v práci, jelikož to tam bylo už pro mě už neúnosné, takže teď budu hledat práci a IVF je trochu nad plán.
hele jak říká slunce
my např. byli 3× před ivf a nic z toho
nyní to beru tak jen tak, aby se něco dělo než půjdu na další IVF
@monika m kolik stoji utz? Jsem byla v nemocnici a jsem zjistila, ze si nauctovali utz i kdyz mi na prijmu nic nedělali.
@monika m To nevím, ale když mě prohlížela, tak říká, aha, tady vám jde folikul do cysty, má skoro 3 cm, ale snad praskne po pregnylu…společně s ostatními, máte jich víc, opět vás musím poučit, že mohou být dvojčátka…:-) já to mám ale po clostíku vždycky. To by ti snad nezatajili…Já jak tady čtu tu konverzaci, tak mám asi hodně dobré služby, nikdy za celý rok jsem nečekala a všichni doktoři výřeční až moc ![]()
@monika m tak to ještě jde, ale stejně půjdu na pojišťovnu to nahlásit, že si naúčtovali utz, který mi nedělali, peníze doma netisknu
@xantule o tchýni mi ani nemluv, ta pořád volala měsíc co měsíc a jediný co jí zajímalo bylo vnouče. kde ho má. já už nechtěla ten telefon ani brát. ty kecy že nemůže v klidu ani umřít…no mňamina. tak čekáme na Vánoce, to jí to oznámíme, ať má její duše klid ![]()
@xantule píše:
@slunce.v.duši ale koukám, že už jsi toho zvládla dost a zažila, tak to vytoužené těhotenství muselo přijít
máš recht jednou to prostě muselo přijít. panu krasoňovi píšu diář, aby věděl kolik nás stál a jak zle mi bylo. pěkně jsem mu tam započítala i pobyty ve špitále v prvním trimestru, aby věděl jak moc jsme o něj stáli…a jakmile v pubertě bude máchat zobákem, že jsme hrozní a trapní, tak vytáhnu ten diář. počítam že to bude zmeťour po otci, tak se na něj chystam ![]()
@slunce.v.duši a přesně odkdy ho píšeš? od početí nebo i ty zákroky před tím? je to dost dobrý nápad, asi s tím taky začnu ![]()
@xantule já ho píšu od ledna, kdy jsme poprvé vlezli do CAru. takže tam máme všechny ty naše sexování, neúspěchy, naděje, zákroky a plány na jména, pěkně den po dni…má tam modlitbu co napsal manžel, když jsem ležela ve špitále a čekali jsme jestli to malý zvládne nebo potratím…je zajímavý v tom listovat i teď ![]()
@slunce.v.duši tak to je moc hezký, přivedla jsi mě na dobrý nápad, musím si najít čas a zavzpomínat, tak zase toho tolik nemáme za sebou, fakt děkuju ![]()
@xantule píše:
@monika m tak to ještě jde, ale stejně půjdu na pojišťovnu to nahlásit, že si naúčtovali utz, který mi nedělali, peníze doma netisknu
se zeptej rovnou v CARu ne?
@kakacka86 píše:
@monika m To nevím, ale když mě prohlížela, tak říká, aha, tady vám jde folikul do cysty, má skoro 3 cm, ale snad praskne po pregnylu…společně s ostatními, máte jich víc, opět vás musím poučit, že mohou být dvojčátka…:-) já to mám ale po clostíku vždycky. To by ti snad nezatajili…Já jak tady čtu tu konverzaci, tak mám asi hodně dobré služby, nikdy za celý rok jsem nečekala a všichni doktoři výřeční až moc
aha, tak asi ne. Ale někdy mám pocit, že jsou jak zabrždění