Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunce.v.duši ale koukám, že už jsi toho zvládla dost a zažila, tak to vytoužené těhotenství muselo přijít ![]()
Příspěvek upraven 03.11.14 v 12:36
@xantule hele já jsem bohužel poučená, že co si člověk nezjistí, nevynutí nebo se neptá, tak nemá ![]()
@slunce.v.duši píše:
@xantule tak při IUI to neřeš, tam se platí jen ovitrelle, ale u IVF už se bavíme o nečem jiném. turková mi hodila na stůl ceník nadstan. úkonů a celý proškrtala, jako že to nezbytně nutně musíme mít. nechápali jsme, nic k tomu neřekla a většina věcí se provádí až když nevyjde 1 IVF, takže doma jsme to sečeli a byli jsme na 50.tis + léky. Pak mě převzala jaržem. a ta to vzala položku po položce, ke všemu řekla na co to a zda to vážně potřebujeme, pak to zredukovala a najednou to bylo jen 20.tis +léky. a to je sakra rozdíl.
no já teď jen pralti utz, protože pojišťvna hradí jen myslím 6× za rok a já to už přestřelila, jak jsem furt chodila, když mě nemohli nastimulovat na ket
@xantule píše:
@slunce.v.duši já přemýšlím co budu zkoušet, kdyby to zas nevyšlo, jestli prostě budeme chodit na IUI třeba každý druhý měsíc dokud to neklapne a IVF necháme jako poslední možnost, moje doktorka mi dala na vybranou už teď, jestli druhé IUI nebo rovnou IVF, ta se s tím nepáře. Moc se mi nechce dávat 20tisíc s nejistým koncem. Teď jsem dala výpověď v práci, jelikož to tam bylo už pro mě už neúnosné, takže teď budu hledat práci a IVF je trochu nad plán.
hele jak říká slunce
my např. byli 3× před ivf a nic z toho
nyní to beru tak jen tak, aby se něco dělo než půjdu na další IVF
@monika m kolik stoji utz? Jsem byla v nemocnici a jsem zjistila, ze si nauctovali utz i kdyz mi na prijmu nic nedělali.
@monika m To nevím, ale když mě prohlížela, tak říká, aha, tady vám jde folikul do cysty, má skoro 3 cm, ale snad praskne po pregnylu…společně s ostatními, máte jich víc, opět vás musím poučit, že mohou být dvojčátka…:-) já to mám ale po clostíku vždycky. To by ti snad nezatajili…Já jak tady čtu tu konverzaci, tak mám asi hodně dobré služby, nikdy za celý rok jsem nečekala a všichni doktoři výřeční až moc ![]()
@monika m tak to ještě jde, ale stejně půjdu na pojišťovnu to nahlásit, že si naúčtovali utz, který mi nedělali, peníze doma netisknu
@xantule o tchýni mi ani nemluv, ta pořád volala měsíc co měsíc a jediný co jí zajímalo bylo vnouče. kde ho má. já už nechtěla ten telefon ani brát. ty kecy že nemůže v klidu ani umřít…no mňamina. tak čekáme na Vánoce, to jí to oznámíme, ať má její duše klid ![]()
@xantule píše:
@slunce.v.duši ale koukám, že už jsi toho zvládla dost a zažila, tak to vytoužené těhotenství muselo přijít
máš recht jednou to prostě muselo přijít. panu krasoňovi píšu diář, aby věděl kolik nás stál a jak zle mi bylo. pěkně jsem mu tam započítala i pobyty ve špitále v prvním trimestru, aby věděl jak moc jsme o něj stáli…a jakmile v pubertě bude máchat zobákem, že jsme hrozní a trapní, tak vytáhnu ten diář. počítam že to bude zmeťour po otci, tak se na něj chystam ![]()
@slunce.v.duši a přesně odkdy ho píšeš? od početí nebo i ty zákroky před tím? je to dost dobrý nápad, asi s tím taky začnu ![]()
@xantule já ho píšu od ledna, kdy jsme poprvé vlezli do CAru. takže tam máme všechny ty naše sexování, neúspěchy, naděje, zákroky a plány na jména, pěkně den po dni…má tam modlitbu co napsal manžel, když jsem ležela ve špitále a čekali jsme jestli to malý zvládne nebo potratím…je zajímavý v tom listovat i teď ![]()
@slunce.v.duši tak to je moc hezký, přivedla jsi mě na dobrý nápad, musím si najít čas a zavzpomínat, tak zase toho tolik nemáme za sebou, fakt děkuju ![]()
@xantule píše:
@monika m tak to ještě jde, ale stejně půjdu na pojišťovnu to nahlásit, že si naúčtovali utz, který mi nedělali, peníze doma netisknu
se zeptej rovnou v CARu ne?
@kakacka86 píše:
@monika m To nevím, ale když mě prohlížela, tak říká, aha, tady vám jde folikul do cysty, má skoro 3 cm, ale snad praskne po pregnylu…společně s ostatními, máte jich víc, opět vás musím poučit, že mohou být dvojčátka…:-) já to mám ale po clostíku vždycky. To by ti snad nezatajili…Já jak tady čtu tu konverzaci, tak mám asi hodně dobré služby, nikdy za celý rok jsem nečekala a všichni doktoři výřeční až moc
aha, tak asi ne. Ale někdy mám pocit, že jsou jak zabrždění
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď