Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nicky B To je super, že i takové zázraky se dějí
. Kéž by se teď zadařilo i u nás a nemuseli bychom to řešit. Jde nám hlavně o to, že jestli se varikokéla u manžela prokáže, tak jestli bude muset na operaci s tím, že pak by se to snad zlepšilo (těžko říct, jestli operace pomáhá), nebo se na to vykašlat a radši to ještě zkusit přes IUI, popř. IVF… to je situace zase ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Snažíme se rok a půl, máme za sebou jedno neúspěšné IUI, teď máme za sebou druhé a čekáme na výsledek. Máme špatné spermio. A myslím, že je fajn si o tom popovídat s někým, kdo prochází podobnou či stejnou situací.
@Pampeliska89 no to mi taky navrhovali ale že je to na mě… Pak jsem si řekla že by bylo lepší to vynechat a jít pak rovnou IVF ![]()
Za mě- já bych neváhala. Já se snažím zjistit, proč to nejde a kde by mohla být pricina. Však kdo říká, že další mimčo by nemohlo jit přirozeně? I když toto třeba bude s pomocí (ale stěží, pokud vejcovody nejsou průchozí). A nabízeli Ti laparoskopii v narkoze nebo ambulantne nástřikem roztoku?
@Lilka567 Ahoj, já jsem na tom podobně. Snaha asi 17 cyklů a bezúspěšně. 1 IUI za sebou a teď čekám na výsledek do příštího pátku. Co máte špatně u spermia?
@JannneM ahojky tak jak se vede ? Čekám na MS ale musím uznat ,ze takovéhle bolesti jsem snad po ovulaci nikdy neměla ![]()
Ahoj holky já teď byla na laparoskopii, a jsem zklamaná
sice mi našli srusty které rozrušili, a potom mi během operace udělalo, teď nevím jak přesně se tomu říká… No že do mě pustili tu konstrantní látku a stejně nepronikla to my napsali do zprávy pro Car. Takže je to v háji a asi budu muset znova…
achjo nevím proč mi to rovnou nezpruchodnili… uvidím co mi na to dnes doktor řekne
ale zase to všechno znova predoperačni vyšetření, modlení ať mi menstruace přestane než půjdu na tu laparoskopii.. Strach 😖
![]()
@Lilka567 Ahoj, tak to jsme na tom skoro stejně..také rok a půl snažení a třetí iui za náma..dnešním dnem mohu říct - neúspěšné.
…Kolik jich máte naplánovaných?
@Dudlik123 ahojky ja jsem odlozila ivf neb mi nejak lital tlak…jdu na patou iui a pak pripadne ivf..v patek jdu na utz
@holicka.zuza na spermiu máme špatně snad úplně všechno, malý počet, nízká koncentrace, pohyblivost, morfologie, vše
co vy máte za problém?
@Triixy plánované zatím nemame nic.. výsledky máme tak špatné, že nás chtějí nahnat do IVF, s IUI máme minimální šanci.. a vy chcete ještě kolik iui zkusit?
@Lilka567 My jsme na prvním spermiogramu měli malou pohyblivost, zbytek v normě, ale jako žádná sláva. Pak se dělal spermiogram až teď při IUI a to bylo po 4 měsících od toho prvního. Tam už se zase pohyb o dost zlepšil, takže v poho, ale zase nízká koncentrace, počet a morfologie na hranici 4 %. Manžel se objednal na únor ještě k urologovi, protože si myslí, že může mít varikokélu. Mě ale mrzí, že ho tam nikdo neposlal už při vstupním vyšetření, protože já jsem zřejmě v pořádku. Rozhodl se sám, že k němu půjde na vyšetření. Nikoho v CAR příčina špatného spermiogramu nezajímala. Jsme tam už od října, čekali jsme dlouho na genetiku, tak mě teď štve, že už toho urologa mohl mít za sebou. Teď zase nevíme, na čem jsme. Nejradši bych byla, kdybych to už nemusela řešit, ale znáte to. IUI a ještě se špatným spermiogramem = malá šance na úspěch
@Lilka567 My máme naplánované 4 pokusy, že prý víc nemá smysl zkoušet a pak IVF..takže v březnu pravděpodobně už IVFko
..Přitom teď byl spermio naprosto luxusní prý, jindy to zase taková hitparáda nebyla, ale vždy jsme splnili normu pro iui)…tak nevím no..možná už začínám věřit tomu,že je to tím, že jsme spolu 11 let.
@Triixy délka vztahu má vliv? To jsem ještě neslyšela. A čím dýl, tím hůř? No pěkně..
@holicka.zuza urologa máme za sebou a nic nezjistil, vše v pořádku.. genetika taky. A výsledky partnera jsou pořád katastrofální.. vitamíny bere, nekouří, pohyb má.. ![]()
Za hoďku mě čeká IUI a dnes jsem 42DC..má někdo zkušenost s ovulací v takhle dlouhém cyklu? ![]()
@Lilka567 To je hrozný, když tohle nemá příčinu. My na životní styl dbáme taky hodně a poslední rok obzvlášť. Zdravá strava, ovoce, zelenina, nic smaženého, vařím podle zdravých kuchařek, dbáme i na pohyb (manžel hraje florbal), nekouříme, přestali jsme pít alkohol úplně, vitamíny jíme po hrstech. Víc už pro toho asi udělat nemůžeme. ![]()