Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky nechci nějak chytračit, ale mě třeba hodně pomohlo spíš naopak vysadit veškerou chemii jako je klostík a další co bylo na předpis. Pomohly max doplňky stravy, jako byl inofolic combi, mimistar forte (musí tam být ten inositol). Ale chce to vydržet brát aspoň tak půlrok minimálně, je to běh na dlouhou trať,ale výsledek stojí za to (vlastní zkušenost) ![]()
@eileithia Já na doplňky stravy nedám dopustit, též věřím v zázrak díky myoinositolu a dalším vitamínům. Ale pokud někdo nemá ovulaci, jakože fakt nemá, třeba díky PCO, tak radit mu vynechat hormony opravdu není na místě. Jiná věc je, pokud by to doktoři předepisovali jen preventivně u žen, které ovulují, ale nepravidelně, občas mají anovulační cyklus a podobně. Tam věřím, že se to dá hodně zachránit samo (třeba Gynexem), a hormony jsou naopak kontraproduktivní.
@eileithia tak doplňky stravy beru zkoušela jsem všechno možný. Ale u mě prostě ovulace bez léků není, takže vysadit je fakt nejde i když bych moc ráda.
@JannneM ahoj tak jak jsi dopadla ? Já zase nic
Po novém roce se budeme domlouvat s Dr. A půjdeme do ivf
@Dudlik123 tak to jsme na tom stejne…my uz jsme byli na konzultaci a jdeme v lednu
@JannneM
Ahojky ,tak to mě moc mrzí
tak uvidíš já už se k Dr. V pátek nedovolila ,tak jsem psala e-mail a zkusím zavolat ještě mezi svátky .
Holky tady anonymka iui mi nevyšlo vypadá to teď že druhé taky ne. Nevíte jestli je nutné třetí nebo by už pojišťovna schválila ivf ?
@ropusnice
Pojištovna Ti IVF schválí určitě
nám nevyšli dvě a teď v lednu IVF… záleží na Tobě, zdana to chvátáš… buď zkoušej dál IUI a nebo jdi rovnou do IVF..já už čekat nechtěla, proto IVF.. držím pěstě…
![]()
@Triixy Tak držím palce. Já jdu příští týden konečně na 1. pokus, v úterý mám kontrolní UTZ, tak uvidíme. A víte, v čem je u vás problém? My máme líný plavce. Ještě se nedělal ani kontrolní spermiogram, tak jsem zvědavá, zda se to někam posunulo (teda kéž by k lepšímu)…
@holicka.zuza máme stejný „problém“…žádná tragedie, ale že by to byli divočáci se říct nedá + já mám střídavě nálezy na čípku, pak se to zlepší a pak zase…tak nevím, zda i to může mít vliv..máme naplánované čtyři pokusy a pak IVF…tak držím palce ať se zadaří hned napoprvé. Cose týká kontrolního spermiogramu, tak nevěš hlavu…manžel má za sebou už asi 6 a pokaždé je to jak na houpačce, jednou to stojí za prd, jednou je to supr zase…
@Triixy Taky bych tomu dala tak ty 3-4 pokusy a uvidíme. On byl na spermiogramu někdy v září a pohyb jen 37 %, z toho 19 % progresivní. Jako řekli nám, že to taky není žádná tragédie, ale od té doby nevíme, zda se to někam posunulo. Manžel ale poctivě papá vitamíny po hrstech, přestal pít alkohol takřka úplně, no uvidíme. Na mě nic nenašli, tak aspoň že tak. Jako nechtěla jsem se k tomu moc upínat, když je šance tak mizerná, ale teď to vzbudilo ve mě takovou naději, že prostě doufám…Všude kolem mě se rodí mimina jako na běžícím pásu, však to znáte všichni.
@Triixy …a ještě se zeptám. Dělali ti ty pokusy hned za sebou nebo jsi měla nějaký cyklus pauzu?
@holicka.zuza naděje umírá poslední
musíme doufat
..kdyby to měl manžel tak tragický, tak ani iui nedoporučí…pokusy jsem měla zatím tři po sobě bez hormonů (tedy kromě ovitrelle nebo pregnylu před iui)..tak držím palce !!!