Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@popina tak to je mi líto, snad Ti to bude rychle utíkat a dozvíte se kde je chyba. Ale počítej s tím, že nemusí být nikde a přesto to tentokrát nevyšlo…někdy to vyjde až napodruhé, nemusela být správná doba a konstalace…to se někdy stává, bohužel.
U nás v CAR je genetika povinná před prvním IVF…imunologie, na tu zase u nás posílají až třeba po pár nezdarech, což je zase blbý. Člověk si to musí vynutit.
Na genetice Ti můžou zjistit různé mutace a nebo špatnou srážlivost krve…budu Ti moc držet pěsti. Dej vědět, jak pokračuješ ![]()
@snažilka1210 jojo to je v pohodě. Vyjde to příště. Snad se žádná chyba nikde nenajde a bude klid. Tady v CAR říkali, že právě na genetiku a imunologii posílají až po prvním nezdařeném IVF. Půjdu rovnou k paní Dr. Ulčové-Gallové. Prý je skvělá odbornice a ještě ordinuje u nás v Plzni ![]()
@Dana 79 musím říct, že to bylo skvělý. Hlavně nám vyšlo počasí a bylo to tam moc hezký. Jen ten návrat domu nic moc, zase ten stereotyp
Jej, tak to je nepříjemné, to vůbec nezávidím
Chápu, že Jája potřebuje nějaký program, jinak se nudí, ale zase Anetka teď víc klid. No nemáš to jednoduché…
@handa30 vydatný spánek se moc nekonal, Pavlik se budil chvilku po 6, takže jsem byla někdy jak chodící mrtvola, ale zase to sluníčko neuvěřitelně dobíjelo. Já se s Pavlikem budila každou hodinu až když byl starší. Ale vím, jak je to náročné, takže se snaž odpočívat
@popina je mi to moc líto
Na podruhé už to musí vyjít ![]()
@popina budu Ti držet pěsti, aby se nic nenašlo…to je fajn, že nemusíš nikam jezdit jak u nás holky jezdí z Moravy právě do Plzně, ale hodně si na ni stěžují, že každé řekne úplně to samé…nasadí Prednison, 3 měsíční pauzu, sex s kondomem…takže se teď hodně jezdí do Prahy. Řekla bych, že ona hodně zakrnula na jednom místě, ale třeba se mýlím, nikdy jsem tam nebyla. Držím
Objednací doba je tam dost dlouhá, kolem 3 měsíců…holky, co se objednávaly na začátku dubna z jiné diskuze mají termín až 21.6.
…no ale co už…musí si počkat
@PavlaPir vítej zpět v reálu
…je to změna, že?? Ale tohle by člověku měla pojišťovna ordinovat každý rok zdarma. My jezdíme každý rok s holkama z práce na 3 dny do lázní…přispívá nám zaměstnavatel a neuvěřitelně nás to vždy dobije…právě na ten rok. Letos poprvné nepojedu, jezdíme konec září, zač. října…asi se tam za nimi jen přijedu podívat
@snažilka1210 píše:
@popina budu Ti držet pěsti, aby se nic nenašlo…to je fajn, že nemusíš nikam jezdit jak u nás holky jezdí z Moravy právě do Plzně, ale hodně si na ni stěžují, že každé řekne úplně to samé…nasadí Prednison, 3 měsíční pauzu, sex s kondomem…takže se teď hodně jezdí do Prahy. Řekla bych, že ona hodně zakrnula na jednom místě, ale třeba se mýlím, nikdy jsem tam nebyla. DržímObjednací doba je tam dost dlouhá, kolem 3 měsíců…holky, co se objednávaly na začátku dubna z jiné diskuze mají termín až 21.6.
…no ale co už…musí si počkat
jo? Tykráso. Já slyšela zase, že objednávací doba 14 dní. No jako to je ale fakt vopruz. To mi ani neříkej. A sex s kondomem. Tyv
to snad není možný. ![]()
Nějak začínám být v pytli. achjo.
@popina nepodléhej panice, třeba Vás z Plzně vezmou dříve…nevím. No po těch 3 měsících je zase kontrola a pak teprve se něco řeší…s tou imunologií je to bohužel na dlouho. A měla jsi Prednison u IVF?? U nás v CAR dávají vždy, aby tělo embryo nevypudilo…Taky jsem po něm ztloustla pěkně, asi 5kg…to bylo pěkný svinstvo…kortikoidy no
Ale ty se tím nezatěžuj, uvidíš, třeba u Tebe nic nenajdou, neboj. ![]()
@popina každopádně si tu žádanku vyžádej co nejdříve, hned si můžeš zavolat na objednání. Holky říkaly, že chtěla ta sestra vědět od koho tu žádanku máš…tak by bylo dobré ji už mít. Kdy jdeš do CAR?? Doufám, že brzy
@snažilka1210 to je teda změna
Potřebovala bych dovybalit, ale děsně mě to nebaví
To je pravda, bylo by super tam jednou ročně jet a užít si to na pojišťovnu. Ty jo tak to máš úžasného zaměstnavatele, to je fakt super, když na to připlácí. A je pravda, že si tam odpočiněš a dobiješ se. Kam jezdíte? To už malý zvládne se tam jet podívat a taky si užije, že ho tam tety budou obletovat ![]()
@PavlaPir jezdíme do Teplic nad Bečvou, jsem z Moravy, víš? A zaměstnavatel vlastně ne, ale pojišťovna, u které jsme OZP…má se spořitelnou nějakou smlouvu. Místo 3500,–Kč za ten víkend, 2 noci, platíme jen 1700,–Kč, ale je to s plnou penzí, ubytováním, masáženi, wellnesem, lávové kameny…no prostě bomba…přijedu z tama vždy víc zbytá jak jsem odjížděla
Ale příjemné to je a hlavně jen s ženskýma ![]()
@snažilka1210 tak to je paráda. My tam měli sice 9 procedur, ale byly to takové klasick, koupel, masáž, vodní lůžko, bazén, zábaly. Ale jako jet jen se ženskýma musí být i dobrá pařící jízda ![]()
@popina byla jsi tam?? Nebo tam máš rodinu??
@PavlaPir je to naprostý relax, celý den chodíme jen v bílém froté županu z procedury na proceduru, pak se jdeme najíst, pohodička, když Ti někdo vaří, pak zase odpočinek na pokoji, pak wellness, pak bazén…a večer trochu popijeme vínečko…no prostě pohádka ![]()
@snažilka1210 tchánojc bydlí v Hranicích. To je hnedka vedle. Do Teplic chodíme často na procházky. A na pivo, víno a rakvičku se šlehačkou ![]()