Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sharunka03 čoveče, jelikož jsou svatky tak nam taky nezbyde než zkoušet doma a 3.IUI až ten další měsíc. Nakoupim si dnes ovulační testy, měření bazální teploty mě nebaví..
@Liberta Libert no jo, tak to budeš mít podobné, jak já, to je pěkný
tak jo, tak si je nakup a uvidíš a snad se zadaří, též probíhá snaženíčko podomácku, tak hezký velikonoce. ![]()
@Liberta Libert Ahojky, tak jak jsi na tom, nic nepíšeš? Já bych to měla příští týden dostat, co ty? Držím palečky
![]()
@sharunka03
Ahoj, ja to mam taky dostat pristi tyden, to je sranda jak mame ty stejne cykly
to neni nahoda ![]()
a pujdu na 3.IUI bud ten cyklus co ted bude novej nebo az za 3 mesice. Zacla sem chodit na cviceni dle Ludmily Mojezisove a pristi tyden jdu na cinskou medicinu, akupunkturu mi budou delat a daji mi bylinky na uzívání. Vysadim mlíko a budu jest hodne ryb. Uvidime. chtela bych hrozne moc abych otehotnela prirozenou cestou nebo pomoci IUI a ne IVF tak ted bojuju co to jde aby to tak bylo…
@Liberta Libert No, to jo teda, ještě kdybychom otěhotněly současně, to by byla bomba
Já půjdu na 3. pokus teda nevím kdy, protože pořád nevím, jak s tou prací budu mít volno a kdy ne, ještě jsem tam ani nezačala chodit, ale už se to zřejmě vyřešilo a jdu přímo do toho baráku, kde budu pracovat za paní, co nás bude mít na starost a řekne mi, jak a kdy začneme, už aby to taky bylo ![]()
Já cvičím Mojžíšovou doma, ale trošku to flákám, jinak zobu kyselinu listovou a taky s manželem sexujeme
, jinak nic navíc tak jsem taky přemýšlela trošku a asi budu muset víc, že bych k tomu něco ještě přidala, nebo jak píšeš, třeba vynechala. Hlavně se snažím na to nemyslet a až začnu chodit do práce, tak vůbec budu mít jiné myšlenky a na to se taky těším, teda doufám, že budu mít jiný myšlenky nebo žádný a budu chodit domů vyšťavená, kdo ví
![]()
Tak to ti držím palce ve všem, hlavně mít pevnou vůli, jestli si třeba to mlíko pila celkem často, tak to asi bude těžký start, ale pak to půjde snad samo
. Já co nejvíc používám mléko tak hlavně do kafe a to ho taky moc nevypiju, snažím se pít i čaje, tak přemýšlím o nějakých podpůrných bylinkách. Ryby bych jedla víc, ale je to prostě drahá věc, tak sem tam se snažím kupovat aspoň lososa a teď na léto bych mohla zavést, grilování pstruhů a tak, no uvidí se. ![]()
Tak díky, že jsi napsala. Taky bych ráda otěhotněla přirozeně nebo max. při iui, ale když dvě už mám za sebou a nic
? Radši si nic nebudu představovat a přehnaně přát. ![]()
Jsi šikula, a držím palce, brzy a jen s dobrými zprávami zde zase, tak papa
![]()
@sharunka03
supr se cvici i s youtubem. je tam supr video s bolkou v ruzovem tilku ktera cvici celou sestavu, tak si to pro zacatek poustim abych neco nevynechala a nezrychlovala tempo..supr je i hormonalni joga. a taky jspu videa na youtube. mliko celkej jedu dost. samotný, jogurty, sladkosti ale kafe nepiju nejak odjakziva tak aspon neco me nebude bolet. Kontrihelovej caj je supr jako podpůrnej a ta kyselinka listova idealni. Ja sem uz taky trochu skepticka c tim IUI kdyz to 2× nevyslo.. ale ts mojzisovka ma 37% uzpesnost, to je daleko vic jak 12% IUI.. u mojzisovky je potreba doxhazet co 3 tydny na rehabilitace za fyzioterapeutem aby ti narovnal tu kostrč a na to on potrebuje sby jsi uz mela za sebou tu jednotlivou sadu cviku co 3 tejdny. vydyndala sem si to na CARU doporučenku jinak by me to sami nedali a dochazim na to primo do porodnice kde mam ten CAR..takze nic neplatim a cvicim..nadeje umira posledni a s otehotnenim sem slysela uz takove zazraky ze to zkusim a pak az minimalni IVF pokud by do 3 mesicu bylo vse pri starem..
@Liberta Libert tak to budeš mít skvělý, mě to naučily terapeutky v lázních, tak nějak vím a když jsem chtěla přidat něco navíc, tak jsem se nic navíc na netu nedozvěděla, úplně ty samé cviky tam byly. Je fakt, že já asi, co si cvičím sama, tak jsem asi trochu zrychlila, protože v lázních jsme to měly, tak za 25 minut a i trošinku víc a já to stíhám doma do 20 minut. tak se snažím už nespěchat, hlavně se nenechávám nikým rušit, i kdyby se dělo nevím co
. Já cvičím při hudbě, ale u nás v garsonce, ani nevím, jak bych udělala, abych u toho mohla koukat, protože to provádím na zemi, mezi stolkem a postelí
nemám na výběr, holt.
Tak to si užívala celkem dost mléka i mléčných výrobků, já nejvíc teda využívám to kafe s mlíkem, ale jogurt, občas, když jsou v akci, jiný než Hollandie nekupujem a bez akce taky ne. Sýry taky hodně málo a mlíko samotný, to už vůbec ne. V zimě jsme si dělali, ale to taky ne pravidelně, čokoládu do horkého mléka. Jinak, asi takhle, takže +- moc tomu nedáme až tak. Jinak, jedna ta cvičitelka, mi říkala, ať si chodím k nějaké fyzioterapeutce, co se tím zabývá, ale neříkala, že vyloženě musím a nebo že mám občas za ní přijít si to zkontrolovat, to si nějak nepamatuju
tak si to pořád cvičím doma sama. Ten kontryhel, jo to už jsem taky četla, to bych mohla zkusit, ale ono se to nějak pije jen do ms myslím ne nebo do ovu? Jedno z toho prostě
Jo, taky jsem slyšela o zázracích, tak se tím uklidňuju, no uvidíme. My taky ivf, až prostě za dýl, pokud by se ještě jeden nebo ještě jeden další pokus nezdařil, tak pak už na to kašlem a budem šetřit radši na ivf, tak ti držím palce, užívej sluníčka a zase někdy
, papa ![]()
@Liberta Libert Ahojky, co u tebe novýho, je aspoň u tebe něco pozitivního
? Já to dneska dostala
, takže nálada na h ovno
, ale snažím se to nějak ustát.
@sharunka03 čau, ja na tebe dnes myslela, páč máme ty stejný cykly ![]()
Ja mam v kalendari ze to mam dnes dostat a zatim nic ale to nic neznamená, já mám spozdeni nekdy i 4-5 dnu takze cajk. Do toho su nemocná takze od soboty lezim a uz to doma nemuzu vubec vydrzet. Mojžíšovku se snažím neflákat. V pátek sem byla v Praze na výletě za mojí kamarádkou z frantiskovejch lázní a taky jeste nic
ona nema pruchozi vejcovody a ma nizke amh tak ji navrhli aby šla do dárkyně
další kamoska z lazni co je z olomouce taky nic a nase 4. ze ctyrky uz je v 7.mesíci
tak asi tak. no ja su zvedava kdy se to povede nam dvema ![]()
@Liberta Libert Já jsem též byla v Praze s manželem na welnesu a v neděli na výstavě koček u nás. To mi je líto, že jsi nemocná, no jo. Já se sešla s holkama teď naposledy, to jsem nemusela moc smutnit, protože jen jedna z nás má zatím dítě, ale řada by měla být teď na mě, nejen, že jsem tam vlastně nejstarší, ale jsem i vdaná, tak to každej bere pořád podle nějakého zajetého režimu. Ale co nadělám, když to nepůjde, no, tak to člověk nemlže nějak extra ovlivnit, když to nechce přijít, tak se můžu třeba stavět na hlavu a nic s tím neudělám
mamina poslední dobou se nás ptá a i když vím, že to blbě hned pochopí a začne, jako jestli opravdu (nechci se o tom s nikým bavit, nikdo to kromě mě, doktorovi a manžela neví) tak ji řeknu holt, že by měla počítat i s tím, že vnouče třeba od nás nikdy nebude, no.
tak nechci ji dělat planný naděje, no a my bysme taky měli zkusit přijmout, že to třeba nikdy nebude, ač hrozně moc chceme.
![]()
to je chudák teda no, já se vždycky chlácholím, že jsou horší věci, ale na druhou stranu, že?
Jo, už aby to bylo
, ale teď nastupuju do nové práce, tak by to asi nebylo vhodné a pochybuju, že by se mi to další měsíc hned podařilo a já musela řešit, jak postupovat dál.
Ahoj holky jsem po clostiku a pregnylu a v patek jsem mela prvno iui a v pondrli druhe.. Vukend byl v pohode ale od druheho iui v pondeli me boli podbrisek, jen vlevo obcas picha občas boli, dnes uz boli i bricho nahore, nikdy jsem to nemela neni to silna bolest, ale trosku me to desi, zazila jste to nektrra? bo nafouklosti ani nemluvim
@sharunka03 ahooj kočko tak já se hlásím po delší době
jak se máš? Něco málo jsem tu jen tak letem světem přečetla
co novyho? ![]()
@Dzejnula177 Ahojky, no, já už se mám pracovně, jen dneska a zítra volno, takže zrovna paráda
jinak, je to docela náročný fyzicky, uklízím, nevím, jestli jsem ti to už nepsala. No a dneska pomažu do města, zařizovat a zítra budu dělat medovník pro bráchu k narozeninám, tak snad se mi povede ![]()
no, a jsem po ms, takže jsem na jednu stranu ráda, že už to mám za sebou, ale na druhou stranu, že pořád nic, no ![]()
No a jak ty, jestli si to dobře pamatuju, ty si nám pak psala, že jsi těhotná, ne
? Jestli se nepletu, abych nekecala, tak jak se máš hlavně ty, jak to jde, co nového? ![]()
@Liberta Libert A jak ty se máš holka
? U mě nic nového, jen že už pracuju a jinak vše přistarém, minulý týden jsem měla ms.
@sharunka03 jee super tak hlavně v klidu s tou práci at se nepredres
volnicko si uzivej
je fajn odpočinout si
u nás nového? Tyyy jo ano ano nám to vyslo par dni před zahájením stimulace na IUI..
jinak už jsem v 10 týdnu, z toho jsem týden prolezela ve špitále, protože jsem zvracela i 20× denně… Nemohla jsem jist ani pít.. takže jsem skončila na kapackach.. miminko naštěstí v pořádku, roste, srdíčko tluče-i když mu to trvalo…,nakonec se umoudrilo a ukázalo se
já sem byla jako osvc ale jelikož mám rizikovku.. A musím ležet tak jsem to pozastavila a šla na Up. Mateřskou chci stejně na 4 roky tak je mi to fuk. Teď dostávám nějakou podporu tak je to ok ta jé 5 měsíců ted sem dostala první..
když to se ustálí a bude mi lip občas skocim do kadeřnictví nějakou tu znamou udělat.. 2 ženské za týden zvladnu..
jinak doma jsme akorát nějací pohadani..
občas si radši zajedu k našim a vykecam se mamce a je jsem v klidu než se nervovat doma… Chlap chodí do práce do toho má milion koníčku, ted začíná dělat něco s autama na živnost.. A já sem pořád sama doma s pejskem… I když musím nit klid aspoň na malou procházku o víkendu bychom spolu mohli nebo někam do cukrárny nebo do kina..aspoň jednou za čas.. Ale on radši drapne věci a buď vypadne na ryby nebo je kamosovi rypat se v autě nebo u nás garazi jenže co já tam s ním mám dělat… Pořád nejsem ještě tak ok a hlavně nemám tolik energie celý den být v trapu… Kdyby to dělal kvůli penězům neřeknu ani slovo ale spíš to všechno prachy stojí které budeme potřebovat na úplně jiné věci…než na jeho koníčky… Poslední 3 týdny fakt bojujeme..skoro spolu nemluvíme… Přijde mi ze je nasrany že jsem doma ale jako bohužel… Po peněžní stránce to nepociťuju..mám ještě svých úspor dost a na miminko mám všechno našetřeno, co mám platit je zaplaceno… Tak fakt nevím či ho žere furt… Strašné mi dělá zle smrad z masa a jakékoliv salamy… Tak nechodím moc nakupovat nakupuje mi buď mamka, nebo kamoska a vše ok. Tak aspoň že mám toho hafana ten mi rozumí
omlouvám se za slohovku ale musela jsem se vypovídat… ![]()