Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tojemaras Tak u nás ho taky pokaždý nedávají, mě udělali 1. iui jen s pregnylem a to 2. iui zkusili i s clostíkem, tohle asi je různý, ale tak by měli být doktoři aspoň v něčem jednotní, že by měli zjistit, třeba jak funguje štítná žláza, což je přes ten hormonální profil a jestli chlap nemá problém se spermiemi, což se zas dělá přes ten spermiogram, nevím, no
No, ale o početí mě, už nic neříkala, že by byl problém, tak třeba to fakt bude nějakej problém aspoň trošku dědičný.
@sharunka03 no té holce právě řekla sestřička, ž e jí ho nedá doktor, ale že musí mluvit přímo s ním, ale že jí ho určitě nedá…tak to mě zaráží teda…
@tojemaras No, to jsou věci
a proč by ji ho nedal, má snad důvod? ![]()
Tak ja ted nevim. Rozhodli jsme se pristi cyklus jit na to 3.IUI a rekli mi v CARU ze clostilbegit me nedaji protoze dela cysty a u me by to vubec nebylo dobry. Ze ale maji nejakej jinej prasek ale ze si ho musim za 5000 koupit protoze jinak by se mi to pocitalo jako 1.pokus na IVF a to ja nechci…tak jestli neni lepsi ta minimalka…clostilbegit teda prej neni zadna parada sem slysela tak sama nevim jestli to chci… Kazdopadne vsechny vysetreni mame za sebou, na stitnou zlazu jsem sla jeste specielne na krev po hormonalnim profilu a je v porafku taky. U obou IUI sem mela jen utrogestan a pregnyl na vyvolani… tak asi u toho 3. to tak taky bude. Jako ja bych ten clostik taky klidne zkusila ale fakt me rikali holky ze to neni zdravi a hrozi tam hyperstimulacni syndorm ale zas druha kamoska po nem konecne otehotnela jenze pak zase potratila. Je to tak zamotane ze ani clovek nevi co je spravne a co ne..taky jsem slysela ze se v tech CARech chovaj dost podle toho co tam zrovna delaj za výzkum… tka nevim no.
@Liberta Libert No jo, tak to jo, když ty máš s cystama už zkušenost, to by byla blbost ti to ještě takhle komplikovat, ale je dost holek, které otěhotněly po clostíku a ani nepotratily, je to různý no. Jako, mohl by způsobovat kde co, je to vypsané v nežádoucích účincích, ale to máš s každým lékem, všude se jistí těmito účinky, to je asi u všeho snad
. A taky můžeš mít v tom pozitivním slova smyslu více miminek naráz
, možné je prostě vše, ale pokud, by to měli dávat tobě, tak by to byl nerozum, to je jasný. Jo a taky se prý může předepsat, jen 6× ( já nejdřív myslela za rok) ale někde psaly holky, že za život, tak já už mám teda odkrojeno a už mi zbývá jen 4×, ale nevím, jestli třeba ten clostík budu někdy ještě užívat to se uvidí časem, jak mi ho doktor nebo doktorka předepíší, jestli vůbec ![]()
Páni, 5 tisíc?
Tak to je mazec, to už bych se asi na to vyprdla a škudlila si na ivf asi radši teda ![]()
Jo, to máš pravdu, každej to dělá jinak a přitom to jsou všechno doktoři a dělají to samé, čili v carech pomáhají k otěhotnění a přitom mají různé postupy, taky nad tím někdy jen kroutím hlavou, ale nic s tím neuděláme. ![]()
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s těma kleštěma co natáhnou a narovnají čípek? První IUI nám nevyšlo, teď jsem po druhém, a na oba dva musel pan doktor vzít takový kleště, že se tam přes čípek tou hadičkou nedostane..
@Tutulina Ty jo, tak to neznám
, co to je? Vůbec s tím nemám zkušenost
Tak se zeptej, proč to používají a tak, oni ti řeknou
Tak držím palce, ať to 2. iui vyjde
, nám nevyšlo. ![]()
@sharunka03 to nevím právě
ale nakonec ho dostala prej… @Liberta Libert je to těžký, já mám z něj čtyři cysty, je to jak malé miminko protože na jedné straně mám tři po pěti centimetrech, takže docela velké, způsobuje mi to neustálé bolesti celého boku, takže paráda, špatně se spí, bolí to pořád, občas takové návalové křeče, nevím zda to dráždí nějaké nervy nebo co, ale už clostík nechci!!! já už měla clostík kdysi a měla jsem z něj cysty a stejně mi ho v CARu znova dali, i když jsem jim řekla, že na něj špatně reaguju
@tojemaras No, tak to je fajn, že ho dostala
Jako, je to fakt různý, mají ho dávat v případech, když je problém s ovulací, ale předepisujou ho i když problém s ovu není, jako třeba u mě. Třeba u mě věděli, že mám ovu ok a přece mi ho nabídli. Jiná holčina psala, že by taky chtěla clostíka, ale nechtěl ji ho dr. napsat, tak si stejně na tom trvala a on ji ho nakonec předepsal, ale dodal, že ho nechtěl předepsat, protože nemá problém s ovu, jo. Takže je to fakt, jen o těch doktorech, jestli chtějí nebo nechtějí. ![]()
To mi je líto s těma cystama, ať je brzy dobře ![]()
Kdo ví, co je mně, když nám to nejde?
![]()
@sharunka03 děkuju, jsi moc hodná…no a na imuno se teda nechystáte a na genetiku?
@tojemaras Ne, jak jsem psala, ještě tomu dáme přes léto čas a až pak kdyžtak ![]()
@tojemaras To nevadí, mě se holky už taky pletou, která co psala, co má která za sebou. To nevadí
![]()
@sharunka03 Tak jsem zjistila, že to používají když je hodně zakloněná děloha, že si jí tim narovnají přes ten čípek. Vysvětloval mi, že je ten čípek nějak zahnutý. Možná proto nám to nejde normálně, asi se tam ty spermíci nemají jak dostat
No uvidíme, u první IUI jsem měla naději, když to nevyšlo tak nějak naději na druhý pokus už nemám tak velkou, ale stejně trochu doufám. Moc bychom chtěli synovi pořídit bratříčka, už mu bude devět a dva roky se snažíme..
@Tutulina Aha, tak je možný. že to použili i u mě, protože mi povídá doktorka, teď si to trošku srovnáme, abych se tam mohla dostat, tak možná mi dělají to samé, jen nevím přesně vždycky co a možná už to vím, díky tobě ![]()
Jo, tak to je hezký, to by chtělo, no, nebo sestřičku
No jo, to je pak na pytel, když to nejde. Aspoň máte jedno dítě, my se snažíme furt o to první a to přes dva roky taky ![]()