Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sharunka03 no já mám soukromou, takže počítám, že to bude dražší..ale uvidim, necham si tam udělat třetí pokus IUI a zjistim kolik budou chtít za IVF a dyštak přejdu jinam.. ty platíš za IUI? já jen za léky, stimulaci (merional injekce) jinak samotný výkon hradí pojišťovna.
@Tutulina No,my tu máme taky jen jednu soukromou kliniku, fakt je to na palici.
No, říkají, že se platí za ten katetr, tak ono je to jedno za co přesně, jde o to, že chtějí za tohle peníze, no. ![]()
@sharunka03 no četla jsem na nějakých stránkách ceník, už nevím jaký CAR to byl, že při těch nejlevnějších lécích, bez mražení, opravdu jen s tím jedním vajíčkem, ktteré by zavedly cena do 5000kč..ale riziko že to nevyjde je asi větší a pak vše podstupovat znovu, to mražení je asi dobrá věc pokud se člověk rozhodne jít víckrát když to poprvé nevyjde..ale na druhou stranu levná varianta, pro nás co ty peníze nemají
![]()
Tak jsme se na třetí IUI vykašlali, že si užijeme léto a dovču a po létě půjdem na třetí pokus, a hned na to jsem otěhotněla přirozeně po dvou letech snažení. Vůbec tomu nerozumím ![]()
@Tutulina Jupí, tak to moc gratuluju
tak ať je vše v pořádku a občas se tu ukaž, jak to jde, díky za zprávu
![]()
V breznu sem tu psala ze jsem po 1. a 2. IUI. Byla jsem vzdy velice unavena z utrogestanu tak jsem nejak na to 3. uz nechtela, bylo me lito ze ani jedno nevyslo a ja tomu moc verila. ted jsme se domluvili v Olomouci u Dr. Machace coz je naprosto skvely doktor a moc ho doporucuju, dojizdeli jsme k nemu z brna kde je cca 5 klinik asistovane. No a pred tydnem na testu duch, tak drzte palce, jsme teprve uplne na zacatku, musi byt vse naprosto ok. drzim vam vsem palce. A muzu rict ze nadeje umira posledni, 5 let nic a najednou spontanne takhle v prostred léta to přislo..
@Liberta Libert tak to je krásná zpráva, tak to moc držím palce, ať to klapne
![]()
Ahoj holky, jsem po jednom IVF, kde byl špatný vývoj všech 11 vajíček - bez transferu. Teď jsem přešla do jiného centra - Gennetu, začala nanovo všechna vyšetení. U Apo mi z poslechu řekli, že mám asi téměř neprůchozí vejcovody. Tady chtějí nejdřív zkusit IUI - jdeme v pátek. Nemáte někdo zkušenost na kolik je poslechová průchodnost důvěryhodná? Nebo nejste někdo s podobným příběhem.. Chtěla bych mít zase alespoň malou naději. Děkuji..
@wallz
ahoj, no me se zda, ze kdyz je podezdreni na nepruchozi vejcovody tak se IUI nedela ale nejdrive se zjisti jak to s temi vejcovody je, tudiz bys mela jit na laparoskopicky vysetreni kde se podivaji a reknou ti hodne veci. Tim zacina cela diagnostika, uvidi v jakem smeru mas delohu, mohou udelat drilling vajecniku, to ho sroubovite navrtaji a oni jsou pak prokrvenejsi a lepe se otehotni. Take zjisti zda nemas srusty, to pak muze byt take patalie k otehotneni. No da se to delat i bez narkozy a laparoskopie ale prej to neni moc prijemne. Je lepsi opravdu tu laparoskopii podstoupit. Za 3 dny ses z nemocnice doma, nekdo uz za 2. Doporucuji take zjistit vasi genetiku a tvou imunologii. Sami to nepisi a je dobre si o to rici a na tyto vysetreni jit. Jinak vice ti k poslechu vejcovou nereknu protoze jsem o tom nikdy neslysela..Vzdy se nechaji projet mechanicky barevnou trkutinou a divaji se zda tekutina projela, dobre je ze pokud nejsou pruchozi, rovnou je zpruchodni pokud to jde..
Hodne stesti!
@Liberta Libert ahojky, tak jak je, co ten duch na testu, bylo z toho něco?
![]()
@sharunka03
Jo, je to tam ![]()
Je mi permanentne zle, ale nastesti nezvracim. zitra jdu na kontrolu tak sem zvedava jak to roste. mela bych byt 9tt. Asi mi zabrala mojžíšova metoda-napsali mi ji na vyžádání v caru a dochazela sem primo do toho caru na rehabku. a taky sem byla 2× na akupresůře, no a pak se to stalo. tak nevim co to spustilo ale asi tyhle 2 veci…
hodne stesti holky!!
@Liberta Libert ahoj, genetiku už mám za sebou, tam nic není, imuno budou výsledky za měsíc.. doktor řekl, že když nevyjde iui, tak půjdu na nějaké kamerové vyšetření dělohy, kde se zjistí i ta průchodnost.. řekl, že nebudeme ztrácet čas a zkusíme teď iui, podle mě to dal proto, aby se něco dělo a abych i já měla dojem, že jen nečekám.. do IVF stejně můžu jít až v listopadu, tak asi proč to nezkusit.. ještě si říkám, jestli si nemáme zaplatit dna spermií, to prý může být také příčinou mnoha věcí..
Já mám za sebou třetí IUI v Gennetu, přestoupili jsme tam začátkem roku z Pronatalu, kde byly dvě IUI minulý rok a jedno nepovedené IVF, kdy se neoplodnilo ani jedno vajíčko. Mám za sebou všechny vyšetření, kromě té hysterosonografie-už třetí měsíc se na ní snažím marně objednat-objednává se první den cyklu a když zavolám mají plno asi do vánoc:-( Jinak stojí 2000,–.