Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sharunka03 no u nás bylo štěstí nejspíš, že jsme měli „nehodu“ v devatenácti, máme z toho už 8 letého syna, pak dlouho manžel druhé nechtěl až teď, a trošku toho litujem, že se tak dlouho čekalo, i když hodně zakloněnou dělohu mám až po porodu, před tím jsem měla normální..tak kdo ví, jestli to nemůže být i tim, že to nejde..doktoři sice říkaj že to překážka neni, ale když jsme oba zdraví a furt to nejde.. ![]()
Musíme věřit, že se nám to povede ![]()
@Tutulina No jo, jsou to ale věci, co? Snad jo, musíme věřit ![]()
Ještě bych se zeptala na jednu věc..Za jak dlouho se vám vyloučil z těla Pregnyl? Píchala jsem v úterý 10.5. teď je to tedy 7 den když nepočítám den píchnutí, je možné že ho odbourávám tak brzy? U prvního IUI jsem neměla už šestý den na testu nic. Mate mě že všude píšou vyloučení až tak za 10 dní..
@Tutulina No, no to asi tak odpovídá 10. den nebo spíš se doporučuje 12. den si dělat test, jestli se to podařilo. Já teda bych nepoznala z testu, jestli je to pregnylem nebo ne. Jak se to vlastně pozná, podle čeho? ![]()
@sharunka03 já abych věděla že už to není Pregnyl tak si dělám cca kolem toho 5 dne test jsou tam dvě čárky (Pregnyl) a buď ob den, nebo denně další. Pregnyl slábne, z jasných dvou čárek je pak jen jedna. a pak čekám jestli zas budou dvě, nebo začne opět sílit, pak je to těhotenství..takhle jsem to dělala já, a dělám i teď u druhého pokusu, dnes už mám právě bílo, včera byl ještě krásný duch. Tak teď budu čekat jestli se tam ta druhá objeví..ale mám ještě čas, podle doktora test až za týden, jen se tím uklidňuji že to dyštak nebude už Pregnyl.
@Tutulina Aha, tak to jo, tak to udělej, jak jsi zvyklá a přeji, ať je to tam
![]()
Tak mám pocit že zase asi nic, sice beru Utrogestan, ale dnes 11DPO jsem začala trochu krvácet, trošku stále doufám že by to mohlo být i uhnizďování, ale četla jsem že málo komu se uhnizďuje déle, většinou do toho 7 DPO, myslim že se to rozjede do MS, já se toho miminka snad nikdy nedočkám..:-(
@Tutulina No to snad ne, já ti držím pěsti, ať to vyjde.
To si taky říkám, co jsem komu udělala, no, ale k čemu mi to je, nikdo mi to neřekne. ![]()
A jak to, že 11dc, to máš teprve dostat? To by měl být 1. dc když je ms ne nebo to je s tím utrogestanem jinak?
![]()
Nevim jestli jsem to špatně nenapsala, teď mám cca 11 den po ovulaci (po Pregnylu) a Utrogestan mám dobrat až v pátek, ale dnes jsem začala krvácet. Taak jsem z toho zmatená, chtěla jsem jít hned na třetí IUI když by tohle nevyšlo, a teď nevím jestli mám pokračovat normálně v braní Utrouše nebo skončit aby se mi to případně rozjelo a mohla na další pokus..
První IUI proběhlo normálně MS se dostavila dva dny po dobrání Utrogestanu, tak sem zmatená co je zase tohle ![]()
@Tutulina Aha, tak tomu už rozumím
no, nejlepší máš se zeptat doktorky
ona ti už řekne, jak dál ![]()
@sharunka03 no beru ho na noc, dnes si ho vezmu ještě, zítra tam zavolám, zkusím ráno testík, ale pokud se rozjede, tak až budu zítra volat tak se rovnou objednám, ať mi dají zase injekce. a můžu stimulovat..je to hrozný, už ztrácím naději že by nám to timhle způsobem vyšlo, na IVF bych asi neměla dost peněz, nevim kde bych na to vzala ![]()
@Tutulina Jo, to bude nejlepší, oni ti řeknou, co máš dělat dál
já tě chápu, jsme na tom stejně, taky nás to štve, prostě každý měsíc nic a měsíce utíkají, pak i ty roky nakonec a já akorát propadám zoufalství.
Musíme věřit tomu, co by nám mohlo k tomu štěstí dovést a zatím se na to těšit. Přes léto to necháme být, pak 3. iui, pak mě pošlou někam, aby se zjistilo, proč to nejde a jak se to zjistí a napraví, tak možná jednou ještě doma, pokusíme štěstí a když ani to ne, tak pak už to ivf. My zatím na to máme, díky příspěvkům na bydlení, manžel má trvalý pobyt jinde a tak to šlo tak udělat a mám už přes dvacet tisíc
. A co nově pracuju, tak si taky na to budu dávat stranou, protože zas nevíme, na kolik nás to vyjde. Tak máme zatím nějaký základ.
A vy taky asi pracujete oba ne, tak si dávejte stranou a budete na to mít, záleží, kolik vyděláváte a kolik si můžete měsíčně dávat bokem. ![]()
To je právě to, že bychom musely šetřit dlouho, a vždycky se něco po… že jsou peníze potřeba.. syn mě taky stojí dost, měsíčně tenis, hodiny kytary a tak no..
neni to u nás jednoduché
ale snad budu moct trochu dávat stranou, musím na každé IUI jezdit až do Prahy blíž nic není, a to je za jednu cestu skoro dvě stovky, a jedu tam třikrát no a plus ty injekce za 500 a hned jsem v tom měsíčně přes litr
před prvním IUI na průchodnosti vejcovodů za 2500..no kdybych si to vše spočítala tak bych na to už půlku měla našetřeno
co jsem do toho vrazila doteď ![]()
@Tutulina Jojo, vlastně, vy už jedno dítko máte, už mám z vás všech tady hokej
No jo a to já myslela, že když už jedno dítě je, tak když se to pak kolem něj všechno točí, že není čas myslet na jiné věci a tím pádem to půjde samo, no jak koukám, tak nejde, to je škoda
. No, my teda zvažujeme, že taky si nechám to ivf udělat v Praze, od nás je to taky dost z ruky, ale radši tam, protože, u nás je jen jeden car a to zrovna soukromý a nevím, kolik všeho by si řekli
. Jen blbý iui to chtějí za každé provedení tisíc korun. Tak si píšu s jednou holčinou, co zrovna byla na ivf a sama mi psala, že ji to všechno stálo necelých 7 tisíc, tak pořád lepší 7, než třeba 20. ![]()