IUI a IVF 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
22.1.25 20:29

Ahoj všem,
včera jsem měla punkci, z 5 folikul jsme měli 3 vajíčka, 2 se oplodnily, v pátek mě čeká transfer. Máte zkušenosti s transferem 3. den? V pondělí si mám píchnout decapeptyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.25 19:13

Zdravím všechny zdejší dámy, :mavam:
po patnácti měsících neúspešného domácího snažení, hlídání ovulace, užívání volně prodejných placebo prostředků k podpoře početí a dovolávání se pomoci vyšších sfér, jsme nedávno vyhledali pomoc jednoho pražského CAR a nyní máme za sebou první IUI, dnes je to přesně týden, takže nyní jsme ve fázi „čekání na zázrak a přece v něj nevěřit“. Kéž bychom se všechny v následujícím roce staly matkami zdravých dětí! :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
25.1.25 20:17

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Snažíme se už už od léta 2020. Tento rok 16.1. Jsem podstoupila druhý IUI. Byla jsem stimulovana hormony duphaston abych dostala menstruaci a pak od 3.-7 dne cyklu jsem měla trozel, 14.1. Jsem si píchla injekci Ovitrelle, a od 18.1. zavádím jednou denně progesteron Besins 300 mg. V CARu jsme se domluvili na postupu 3 IUI a pak IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.25 15:52

@92Jáňa - Ahoj Jáňo, tak to jsi na tom stejně jako já. Já jsem absolvovala IUI ve stejný den jako Ty - 16.1.25, první pokus. Také jsem stimulovala Clostíkem 3-7. den cyklu, 14 DC folík 20,5 mm, Ovitrille a druhý den IUI. Také se mám testovat teď ve čtvrtek, po 14 dnech. Jak snášiš to čekání? Na jednu stranu je to nekonečné, ale na druhou stranu se dost bojím, že zase najdu jen jednu /. Kéž by nám to vyšlo! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.1.25 17:09

@weixelbraunka 4.4 ahojky už jsem ti odpovídala v jiné skupince, hele já testovala už v sobotu odpoledne to jsem měla ještě v sobě injekci ovitrelle, ale dneska už je sněhobílo, tak se bojím, že to opět nevyšlo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.25 20:39

@92Jáňa - jéé promiň, já myslela, že se mi to neodeslalo, jak brouzdám těma diskuzníma fórama, tak ani nevím, že jsem to napsala do jiného :roll:. Hele, 11 DPO vážně může být ještě brzo na test z moči. Třeba se to zrovna povedlo, jen se to tam ještě neukázalo. Ale smekám, žes dostala odvahu se testovat, já se tak strašně bojím, že zase uvidím jenom jednu čárku, že do toho nejdu. Přemýšlím, že si zítra skočím na krev jako samoplátce, 12 DPO už by v krvi nějaká elevace HCG být měla. No a když bude krev negativní, tak to zase rozdejchám, jako vždycky, zítra má chlap noční, tak alespoň nikdo nebude svědkem mého zklamání. Ty jó, já když jsem odcházela z toho CAR po zákroku domů, tak jsem z toho měla tak dobrý pocit a teď o tom tak pochybuju :think:. Přišlo mi, že udělali zázrak - chlap měl jenom 27% progresivně pohyblivých spermií a oni mu rozhýbaly ještě dalších 53%. Nikdy jsem neslyšela, že by se to dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.1.25 22:25

@weixelbraunka 4.4 No já už měla tolik sněhobilích testů, že jeden navíc je jen další do sbírky. Ale chápu tvůj strach z testování, to zoufalství a beznaděj je hrozná, když víš, že ti zase nevyšlo. Tak pak dej vědět jak dopadla krev, budu držet pěsti, ať se konečně zadaří. Tyjo o tom zlepšení spermií jsem nikdy neslyšela, to je zajímavý. No můj chlap měl naposledy spermiogram nic moc - progresivně pohyblivých jen 21%, ale doktorka mě uklidňovala, že nám stačí spermie jen jedna…Moc bych si přála, kdyby to konečně vyšlo, to čekání na mimi je opravdu dlouhé, navíc roky přibývají. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.25 09:49

@92Jáňa - O přibývajících rokách mi ani nemluv, já se stydím přiznat kolik mi je, ale jsem ještě „pozdní Husákovo dítě“, chlap dokonce ještě „Novotného dítě“. Jsme spolu už víc jak patnáct let, hrozně si teď vyčítám, že jsme mimčo neřešili dřív, ale pořád nebyly peníze, nebylo ideální zázemí, člověk měl pořád tisíc jiných zájmů a milión známých, jedna vejška, druhá vejška, v práci vše čím dál náročnější atd… Teď jsou ty naše sociální podmínky pro mimčo lepší, ale za cenu toho, že už nám oběma ujíždí (nebo možná už ujel) vlak… Mně klepe čtyřicítka na dveře a chlap je ještě o osmnáct let starší. Tak jako člověk si říká, že jestli to nevyjde, tak to prostě asi tak má být, ale stejně pořád doufáš, přeci jen ten vrozený pud má v určité fázi života silnější hlas než zdravý rozum.
Já věřím, že Tobě to na 99% nakonec vyjde, možná né teď, ale v IVF určitě. V tom IVF u Tebe vidím naději. U mě je IVF kontraindikovaný s ohledem na vrozenou vadu, o které jsem celý život neměla ani tušení, dokud jsme poprvé nepřišli do CAR. Takže u nás je IUI opravdu jediná naděje.
Přijde mi divný, že v Tvém CAR tu metodu rozhýbání spermií prostřednistvím aplikace oxidu uhličitého neznají, nebo možná znají, ale nepoužívají. Ano, teoreticky stačí jedna spermie, ale když zvýší progresivní pohyblivost ze 27 na 80%, tak člověku to zase dává větší naději, nebo možná alespoň pocitově. Já jsem z Prahy a chodíme do Fertility Prague centra, je to tam takový multikulturní, je tam hodně cizinců a přijde mi, že ten zájem o to, těm neplodným párům pomoci, tam fakt je. Žádné odslouzení ani hodnocení, proč přicházíme až teď, ale prosté zhodnocení naší individuální situace a nabídka adekvátní pomoci.
Je fajn, když se má člověk takhle o tom s kým bavit, s kým sdílet svoje naděje… Jinak, já jsem Lenka, Ty jsi Jana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.1.25 10:22

@weixelbraunka 4.4 Leni těší mě, ano jsem Jana a jsem taky z Prahy, v létě mi bude 33, takže už bych si opravdu dovedla představit, že budeme mít rodinu. My chodíme do Pronatal Sanatorium na Praze 4, chodím pořád ke stejné paní doktorce, krom první IUI, to vyšlo zrovna na sobotu a to tam složila jiná paní doktorka, která teda nebyla vůbec empaticka. Ale tahle je hrozně fajn. Jinak náš plán je takový, že zkusíme ještě jedno IUI, tedy celkově 3, a pak už tedy IVF, ale bojím se té částky, teď zrovna nejsme úplně v dobré finanční situaci, tak mám strach, na kolik to nakonec vyjde, cenu jsme si ještě nezjistovali. Jinak máš pravdu, že je fajn to mít s kým probrat, v mém okolí to nikdo neví, rodiče pořád „otravuji řecmi, kdy budou mít první vnouče“, a přitom vůbec netuší, jak nám to nejde a jak každou menstruaci jsem z toho smutná. No a kámošky kolem mě už dětí mají a nebo jsou tehotný, takže taky super…ale samozrejme jim to přeji, ale na druhou stranu si říkám, proč zrovna nám to nejde. :,( Každý podvečer mám teď zvýšenou teplotu, ale teplotu co mi měří hodinky každý den ve spánku tak ted klesa, takže očekávám že menstruace dorazí v zápětí, jak vysadím progesteron. A šla si dneska na tu krev? Jaký máte kdyztak plán, kdyby náhodou to nevyšlo? Další měsíc hned IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.25 16:30

@92Jáňa Ahoj Jani, jo, skočila jsem si na krev dopoledne a teď mi akorát přišel výsledek - a nic, v krvi mám pouze 2 jednotky, to je leda tak pozůstatek Ovitrille. No nic, my plán B nemáme, IUI je naše jediná šance. IVF pro nás s ohledem na mou vrozenou vývojovou vadu nepřipadá v úvahu. Takže nás asi čeká další kolečko IUI.
No, úplně Tě chápu, jak Tě tyhle otázky ohledně zakládání rodiny deptají. Ty lidi vůbec netuší, jakou beznadějí, jakým zklamáním si my měsíc co měsíc procházíme, když doufáš, doufáš, doufáš, a najednou napochoduje rudá armáda, která v momentě zbortí veškeré Tvoje naděje jako domeček z karet. Možná, že by pomohlo jim to prostě vysvětlit na rovinu „snažíme se, chodíme do CAR, děláme co můžeme, jestli to někdy vyjde, vy budete první, kdo to bude vědět“ nebo tak něco. Já Ti rozumím, všechny moje spolužačky do jedné už děti dávno mají, jenom já né. Nejhorší na tom je, když otěhotní Tobě blízké holky - moje stejně stará kolegyně otěhotněla hned druhý měsíc potom, co to začali zkoušet nebo moje o osm let mladší sestřenka, té se to povedlo asi za půl roku. A my dělámě nemožný a stejně všechno nakonec přijde vniveč. Člověku to připadá tak nefér, ale život prostě nefér je.
Ale Tobě se to určitě povede, když né IUI, tak IVF určitě. Já bych do něj šla hned, kdybych mohla. Ty jsi ještě mladá, tak máš ještě čas.
Teplotu máš zvýšenou po Progestronu, já měla ještě včera večer 37,3 a dnes dopoledne 37,2, tak jsem si taky trochu dělala naděje, že je to třeba už i částečně vytvářeným Progesteronem kvůli vetřelci. No, tak není. Kéž by se alespoň Tvoje snažení ze 16.1 ukázalo jako přínosné! :palec:

Příspěvek upraven 28.01.25 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.1.25 16:42

@weixelbraunka 4.4 Leni to mě vážně moc mrzí, ale psala jsi, že je to vaše první IUI, a největší úspěšnost je prej 2 a 3, tak určitě to další vyjde, budu držet palečky. S tou teplotou jsem si byla na 90% jistá, že to dělají ty léky. No čtvrtek máme za chvilku, tak pokud to nevyjde, tak aspoň doufám, že mrcha červená přijde brzo abychom dlouho nečekali, mám zas napsaný trozel na 3-7 den cyklu, tak zase další kolo hormonů. Člověk se skoro 4 roky snažil přirozeně, a teď jsem od prosince na hormonech a zatím taky bez úspěchu. První IUI jsme měli vloni v červnu, ale teď to chci mít hned další cyklus, tak snad doroste nějaký folik… Leni snad se brzo bude radovat obě z pozitivního testu. A můžu se ještě zeptat, kolik dneska stoji ty krevní testy pro samoplatce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.25 20:09

@92Jáňa Jani, nechat si nabrat HCG je strašně jednoduchý. Chodím si to nechat nabrat do Unilabs laboratoře - https://cz. unilabs. online/tehotna. Oni mají odběrové místnosti po celé Praze, takže si na internetu navolíš pobočku, kterou máš nejblížší, vybereš si datum a čas odběru (všechny odebírají pouze dopoledne, do 12 hod. nebo max do 14 hod., jak která pobočka) a přes internetový bankovnictví zaplatíš - stojí to 250 Kč. Pak už si tam normálně ve zvolený čas napochoduješ a většinou Tě opravdu vezmou ve zvolený čas, jestli jsem čekala jednou max. 10 minut, je to v pohodě, bez nervů a čekání. Čtyři roky zbytečného snažení je strašně dlouhá doba, divím se, že jsi ještě zůstala duševně zdravá a Tvůj vztah celistvý, ty věčné neúspechy jsou dost nápor na psychiku. My to řešíme „teprve“ necelé dva roky. Ty jó, kolikrát jsme se ségrou od mámy slyšely něco jako : „né, že přitáhneš domů s outěžkem, je to dřív než na nový boty“, díky tomu a i díky tomu, že moje máma i ségra zapadly na první dobrou, hned, jak se rozhodly, člověk žil v dojmu, že přijít do jinýho stavu je strašně jednoduchý.
Díky za útěchu, že se většinou podaří až 2. nebo 3. IUI, vím, že každý pár podstoupí IUI většinou víckrát, ale nějak těmto statisktikám moc něvěřím, pravděpodobnost na jedno IUI je prý méně než 10%.
Já psala do CAR, zda mám vysadit Progesteron a zda mi opět napíšou Clostík na stimulaci, tak uvidím, co mi zítra odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
30.1.25 11:24

@weixelbraunka 4.4 a jak se citiš? Kdy budeš testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
30.1.25 11:26

@92Jáňa Určitě se přidat můžeš. Já mám za sebou také 3 IUI z toho jednou bylo mimoděložní, a 1 IVF, minulý rok, dala jsem rok pauzu a nyní chci vše podstoupit znovu, uvidíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
30.1.25 11:36

@weixelbraunka 4.4 @spygy holky označím vás na ráz, jestli nevadí.

Tak dneska jsem měla oficiálně testovat, ale s tím, že jsem si dělala testy od neděle a bylo pořád sněhobílo, tak jsem dneska nečekala jiný výsledek a taky že to tak bylo. Tak teď budu čekat až dorazí MS, nasadím pak v cyklu 3-7 den trozel a pak nejaky den mezi 8-10 dnem cyklu zajdu na ultrazvuk, aby se mi pichl zase ovitrille a zkusíme naší poslední IUI, ráda bych kdyby to byla moje poslední a úspěšná, ten progesteron mi akorát zvyšuje tělesnou teplotu a jsem po něm unavená.

Jinak čeho jsem si všimla a je to zajímavý je, že do soboty mi rostla teplota kůže v noci (dle hodinek samsung) - v sobotu odpoledne jsem mela ducha na testu ještě z ovitrelle, v neděli teplota začala klesat až do včerejška a dneska v noci zase teplota vzrostla, čekala bych, že se bude držet a neho klesat kvůli blížící se MS, a to jsem si už ani večer nebrala progesteron…No asi to moje tělo je zmatené po těch všech hormonech.

Holky držím nám všem palce, aby se konečně zdařilo a v únoru tak uvidíme konečně ty 2 čárky.
SPIGY a kam chodíš co CARu a kolik Ti je, pokud se můžu prosím zeptat? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí