Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak včera 1 DC, tak dnes volání do Pronatalu, 19. Jdu ultrazvuk a bude domluven IUI a zároveň konzultaci před IVF, který bychom chtěli na březen
@Týnka 44 ahojky, u nas nic, test je snehobily
ted cekam na MS a zacneme s IVF ![]()
@kopre_tina535 ¨Tak to je mi líto
Tak IVF už určitě vyjde. Co si budem povídat, IUI je přeci jen trochu „lepší“ sex
A ty už máš ta léky co máš začít brát s ms doma?
@Týnka 44 snad uz ti vyjde 😃 🙏🏻 ano leky uz mam doma.. akorat partner bude na sluzebce tak si je budu muset podavat sama 😅 🙈 a to nesnasim tedy..
A co vy? Pujdete jeste do IUI?
@kopre_tina535 Tak moc držím palce
My jdeme ve čtvrtek na ultrazvuk a konzultaci na IVF, než to schválí, tak do toho třetího půjdeme, aby nebyl plonkový měsíc. No a snad se teda tělo případného IVF lekne a vyjde to 😅
Ahoj holky. S manželem jdeme na první konzultaci do Fertimedu v Olomouci. Budu cca asi 11den cyklu plus minus. U mě před ovulaci. Mam ji az tak 17-19dc. Ale manžel mi rikal ze po te konzultaci bychom mohli nekam jeste odjet spolu na dovolenou a vypnout hlavu.
Dela se treba klidne inseminace hned ten cyklus co bychom tam šli poprvé? Nerada bych to propásla, že budu pryč. Nebo je to trošku na dýl a mame si jeste odjet a resit to pak az v cyklu dalsim? Dekuji za radu.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, my jsme po první konzultaci měli jen plánovaný styk s injekcí ovitrelle. Až po výsledcích vyšetření jsme šli na IUI další cyklus. Zeptejte se na té konzultaci, určitě vám vše řeknou. Na inseminaci záleží, kde je u vás problém. Pokud má manžel dobrý spermiogram a ty ovuluješ dobře v cyklu, tak by vám jí mohli udělat i ten první cyklus. Ale těžko soudit, oni vám vše řeknou ![]()
@MonikaFo Pojišťovna platí základ, tzn. utz kontroly, základní dávku stimulačních léků, zpracování spermií, odběr vajíček s narkózu, 2-3 denní kultivaci embrya a 1.transfer.
Jenže ty musíš připlácet často vyšší dávku léků (může být až +15tis. ale s vysokým amh bude spíše nižší), mražení embryií (záleží kolik jich naroste s vyšším AMH to může být kolem +10tis.), obvykle se doplácí prodloužená kultivace embrya do 5. dne vývoje (je to pro tělo přirozenější a vyselektují se ty, co by stejně zanikly po 3.dni, cca +5tis), často i time lapse monitoring (aby embryjka nevytahovali z inkubátoru cca +5tis.), ICSI (cca +10tis.) a každý další transfer +10 tis.
A to nepočítám další příplatky za výběr spermií, pgt nebo jiné doplňkové metody.
Když to shrnu tak s pojišťovnou tě i tak jedno ivf vyjde 20-70 tis + každý další transfer +10tis. Mě vyšlo 1.ivf na 65tis, druhé jsme měli naceňeno stejně a 3. v jiné klinice a s nižšími dávkami léků cca 45tis + 2 další transfery po 12 tis. Ale můžeš mít štěstí a vyjde hned 1. embryjko.
@Ardilera teda moc děkuji za vysvětlení. Všechny tyto pojmy a zdravotni nazvy šli ještě nedávno mimo mě ale už se dozvídám a učim.. a kdyz je to období “čekani na schvaleni pojišťovnou” to se nic neděje a jen se čeká? Myslim tim napriklad stimulaci… Děkuji za rozpoložkování, myslela jsem si, že to je celek jako balíček ty častky a ne takhle rozdělené.. cenu čert to vem, hlavně at se to povede zejo.. tak to pak dám vědět co nám v úterý vymyslí 🙂
@MonikaFo ahoj, u nas schvaleni pojistovnou trvalo max dva dny..
a meli jsme na vyber “balicek” za 30tis, kde jsou vsechny hlavni veci ktere vyjmenovala @Ardilera - a plus budeme navic platit to zmrazeni, tady se uvidi kolik embryji vydrzi, bude 9-14tisic.. takze pocitam tak 45tis komplet