IUI a IVF 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
110
1.2.25 14:53
@Anonymní píše: Více

A insemninaci vůbec zkoušet nebudete?

Jinak co se týká léků, tak to začíná podle me vše po menstruaci, bude to podobný jak léky na IUI, akorat podle me budou vyšší dávky, protože se potřebuje více vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.25 22:29

@92Jáňa ahoj, pro ivf se musi zacit pichat leky hned prvni den menzesu ;) a jde o jine leky - v podstate opak nez treba ovitrelle pri IUI - tady leky zabranuji tomu aby nevyrost jeden dominantni foliku, protoze ten pak zablokuje rust vsech ostatni. Takze pri IVF se toto potlacuje aby prave folikulu dozralo co nejvic..

V podstate kdyz jde vse dobre, vse se dela v jednom cyklu - od 1DC se stimuluji folikuly, o ovulaci se “sklidi” pak se 5 dni pestuje embryo a kdyz ti ho vkladaji, jses uz vlastne 5DPO

Schvaleno pojistovou byla u nas otazka jednoho dne, takze kdyz nepotrebujes zadne dalsi vysetreni, jede to rychle ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.25 23:03

A je to prosim bolestive? Zatim jsme byli jen na iui a porad doufam, ze na podruhe to vyjde, ale stejne..

• Citovat
  • Upravit
Mojzi
2.2.25 15:10

Ahoj holky, ja se jdu take pridat, jsem ze skupinky IUI 2024 :mavam:
Po roce neuspesneho snazeni doma jsme vloni v rijnu meli prvni IUI, ktere bylo neuspesne.
V listopadu bylo druhe, to dopadlo dobre :srdce: ale bohuzel ZT.
Momentalne jsem 21 dni po potratu, cekam na MS a pujdeme do 3. IUI.
S manzelem planujeme vyuzit vsech 6 a potom IVF.
Doufam, ze tu spolu budeme brzo porovnavat // na testech :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2.2.25 17:20

@Mojzi - Ahoj Mojzí, vítej mezi námi :mavam: Je fajn, slyšet o někom, komu IUI zafungovalo, ačkoliv z nějakého důvodu to nakonec nedopadlo :(. Moc bych Ti přála, aby to třetí IUI bylo již finální se štastným koncem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.25 22:14

Co jestli je bolestive? To pichani injekci?

Me to teprve ceka pocitam tak za 14 dni zacneme, tak ti pak muzu dat vedet :D ale myslim ze to bude proste male pichnuti.. blby je ze tech vpichu bude dost - jestli jsem to spravne pochopila tak prvni tyden se picha jedna rano, a druhy tyden potom 2 denne - rano a vecer..

Co nas bude ale hodne bolet je ta cena za IVF 😂

• Citovat
  • Upravit
Mojzi
3.2.25 07:50

@weixelbraunka 4.4 dekuju 🙂 jojo, ja si myslim, nebo se tim uklidnuju, ze je hodne zenskych, co sem o uspechu IUI nepisou 😁 protoze jinak by mi z toho vychazelo ze to uspesny vubec neni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.25 08:55

Ahoj, tak injekce jsem nemyslela, to si dokazu predstavit. Ale jinak? Nejake odebirani vajicek a nebo uz vkladani embryi? Navic jsem nikdy pod celkovou anestezii nebyla, tak mam z toho jen obavy. Injekce mi starost nedelaji :D

• Citovat
  • Upravit
2920
3.2.25 09:45

@weixelbraunka 4.4 no, ono IUI je takový vylepšený sex…záleží co je u vás problém k tomu otěhotnět, jestli si již podstoupila nějaké větší testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
3.2.25 09:52

@Mojzi vítej mezi námi a držím palečky, aby další snažení bylo úspěšné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.2.25 09:56

Ahoj všem, ráda bych se k vám přidala. Právě jsem zjistila, že druhé IUI bylo opět neúspěšné, a tak se chceme vrhnout do IVF. Není už moc času, v létě mi bude 36, takže jsme rozhodli už IUI nezkoušet. Chtěla bych se zeptat, víte, jak dlouho trvá, než IVF schválí pojišťovna? Jestli ještě v tom mezičase nemáme zkusit poslední IUI, aby nebyl jakoby plonkový měsíc.
Všem moc držím palce, ať se už konečně zadaří, ať je to jakoukoliv cestou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
3.2.25 10:12

@Týnka 44 ahoj, taky se pridavam :) ja jsem ted po 4 IUI, pritel chtel zkusit 4 protoze do tech 4 pokusu jeste ta krivka uspesnosti aspon trochu stoupa, pak uz podle grafu moc ne..

Ted jsem 7dpo, kdyz to nedopadne tak s menzesem zacneme cyklus ivf.. schvaleni pojistovnou bylo myslim max par dni? Volali mi z CAR skoro hned ze mame schvaleno ;)

Teoreticky stejne musis zacit s MS, takze klidne jeden cyklus s IUI zkusit jeste muzete, a mezitim si domluvite IVf ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 10:13

ahoj, děkuji za informace :)

• Citovat
  • Upravit
164
3.2.25 10:15

@kopre_tina535 Ahoj, děkuji za info :) Tak moc držím palce, aby to tentokrát vyšlo. To čekání na testování, jestli už konečně je hrozný :) Tak jo, zkusíme do třetice a uvidíme. Můžu se zeptat, jaký je u vás problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 10:18

Ahoj holky, já mám zvýšené NK buňky a doktorka mi rovnou řekla, že je lepší podstoupit IVF s intralipidovými infuzemi, že inseminace moc smysl nemá, že je to jen o pár % věší šance než klasický styk.
Na jednu stranu je mi to líto, protože moc nerozumím tomu, když se buňky sníží, proč bychom nemohli zkusit tu inseminaci..ale na druhou stranu doktorce věřím, že jedná v našem nejlepším zájmu. Má i dobré recenze..
Uvidíme, co nám příští týden řekne ještě imunoložka, ke které nás ještě poslala na širší vyšetření.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex