IUI a IVF 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
110
20.2.25 12:17

@Týnka 44 a jak se cítíš? Měla jsi Ovitrille a bereš teď progesteron?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
20.2.25 13:53

@Ardilera
Buď další, nebo až ob-dalsi podle ultrazvuku a vaječníků říkal doktor
A jinak mi řekl pan embryolog v druhém dnešním hovoru že nárok na 4.pokus také mám
Protože když jsem si nechala zavést dvě embrya tak to bylo při ketu a ne při etu takže prý ještě nárok mám, že to zjistoval
Takže pokud to tito bojovníčci neuychyti a nebude se jim u mě líbit :( tak jedině další ivf od znova
Po finanční stránce to není lehké ale lepší než si platit celé ivf jako samoplatce 8o

A jinak s tím testem, jsem to také měla
12ty den jsem testla měla slabou čárku
Další den byla slabší a pak v krvi hodnota HCG nízká :( :(
Vysvětlení toho, proč se uchytilo ale přestalo dále vyvíjet
Bylo takové že byla nejspíše špatná spermie (přítel má azoospermie)
Vysvětlení takové že se to prostě stává q tím to haslo :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.2.25 19:42

@92Jáňa Tak to máme úplně stejně. Konzultaci na ivf jsme udělali rovnou, chtěla jsem, aby nebyl plonkový měsíc, čas už jde trochu proti mě. Ale chce mi dát doktor dlouhý protokol, takže by se začalo se stimulací až tak duben no. Ovitrelle mi dávají vždy a progesteron také. Mám zaváděcí besins 200. Cítím se normálně, jen občas píchnutí v podbřišku, ale to mám taky vždycky. Jsem teď dost ve stresu kvůli práci, takže tomu moc šancí nedávám. A jak se cítíš ty? Taky bereš nějaký progesteron? A vydržíš testovat a za týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.2.25 19:54

@Týnka 44 já tu konzultaci nechtěla hned, jelikož asi ani to IVF nemůžeme mít hned, měli jsme na konci roku pár nečekaných výdajů, tak se prvně musí na to nešetřil, očekávám že nám pak v CAR neřeknou zrovna malou sumu. Jinak já měla minulý rok problém s ovulaci. Zjistila jsem to na podzim, tak už mám třetí měsíc s trozelem, aby mi narostl folikul. Vždy mám po něm, ale jen jeden, teď jsem mela minulý úterý na ultrazvuku folikul velký 22 mm, a hned večer jsem si píchla ovitrelle a ve čtvrtek jsem šla na inseminaci. A od pátku jsem měla brát progesteron 300, ale jen večer. Ty máš ráno i večer? Každopádně v pátek jsem bohužel na to zapomněla, tak jsem začala brát až od soboty, tak snad to nevadí, pokud se zadařilo.

Jinak se cítím teda dost nafoukle, ale přikládám to k tomu progesteronu. V podbřišku mě pichalo do neděle, ted už je klid. S testováním nevím jak vydržím, minule jsem testovala už od 10 dne a bylo sněhobílo tak si říkám, že se asi nebudu víc trápit a otestuji opravdu až v ten příští čtvrtek. Co ty, máš v plánu testovat dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.2.25 20:05

@92Jáňa Jasně, ono to není levné. Nám řekli, ať počítáme mezi 30 a 40 000. Masakr ty ceny. Já myslím, že je to i lepší, že jsi začala dýl, přeci jen ten progesteron ovulaci brání, tak kdyby do pátku neproběhla, i když při tak velkém folikulu by to asi význam nemělo. Já byla v pátek a progesteron beru od pondělí. A beru jen jeden večer. Jsem radši, představa, že budu zavádět i ráno se mi moc nelíbí 😁 Ale nafouklá jsem taky, to je fakt, ale to už mi přijde, že jsem pořád, snad jen ten týden od ms do ovulace je klid. Já si říkám každý měsíc, že vydržím a nikdy nevydržím. Vždy teda testuju nejdřív jak mizí ovitrelle, mě mizí brzy, v úterý už sotva viditelný duch. Myslím, že vydržím max do středy a zkusím to. Ač vím, že je to blbost a prakticky nicneříkající, tak mi to stejně nedá 🤷🏻‍♀️ A tvůj partner je v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.25 20:58

Opět zdravím všechny přítomné! :mavam:
Jani, jaktože jsi mi tentokrát s inseminací o den utekla? :nevim: Já byla na 2. IUI na Valentýna, takže asi ve stejný den jako tady Týnka (mimochodem, podle Tvého nicku, neříkej, že jsi také zrozenec 4.4?, to by byla moc velká náhoda :lol: ). No, my měli tentokrát o polovinu méně spermií, ale zato dvojnásoubnou progresivní pohyblivost než minule… Doktor spermiogram chválil, že je docela dobrý a říkal, že nevidí objektivní důvod, proč by se to němělo povést. Objektivní důvod, proč to zrovna u nás nejde, se ještě nepodařilo definovat nikomu, prostě idiopatická neplodnost. Kolikrát si říkám, že by bylo jednodušší, kdyby byl člověk prostě z nějakého důvodu neplodný - já nevím - třeba nějaká deformita dělohy, předčasné ovariální selhání nebo prostě znát tu konkrétní příčinu, proč to nejde. Ano, ve chvíli, kdy by se to člověk dozvěděl, by to byl šok, ale měl by šanci za čas to v sobě zpracovat, smířit se s tím. Takhle když objektivní příčina neexistuje, je to snad horší. Říkám si, že třeba to tak má být, že se to děje z nějakého důvodu. Prostě jsou v životě věci, o kterých si člověk rozhodne sám a jsou věci, o kterých za něj rozhodne život sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
21.2.25 08:13

@Týnka 44 kdyby aspoň za tu cenu člověk věděl, že se to povede, ale když čtu ty příběhy žen, co ani po IVF nepřišly k vytouženému miminku, tak mě to prostě děsí. Ale moc bych si přála, aby to nebyl u mě tento případ. Už jsem opravdu asi fakt zoufalá, protože zrovna dneska se mi zdálo o tom, ze jsem těhotná a doktorka mi ukazuje malou fazoli v břiše…jé tak bych chtěl, aby se sen stal skutečnosti. Teď že vsech tři inseminaci vidím i na příteli, že se zajímá, tak obden se mi ptá zda se cítím těhotné, tak se mu snažím vysvětlit, že je ještě brzo, ale on na mě pořád s tím, že my ženy máme 6 smysl, a že to poznáme…no nevím nevim :D… Jinak přítel má spermiogram normální, ale morfologii má 4%, což je ta spodní hranice, ale spermií na počet má hodně a progresivní pohyblivých 30%, moc to s ním neřeším, abych ho nestresovala, ale přijde mi to nic moc teda, ale jak říká paní doktorka, nám stačí jedna mrška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
21.2.25 08:20

@weixelbraunka 4.4 no kupodivu to vyšlo úplně stejně jako moje inseminace číslo 2, tu jsem mela taky ve čtvrtek (a ovitrille v úterý), akorat teď u 3 inseminace jsem mela na ultrazvuku větší folikul, těch 22, předtím u druhé inseminace jsem mela jen 19. Ale nevím jak moc velkou roli to hraje…a máš pravdu s tím, že to že lékaři nám říkají že nevidí problém proč to nejde, že jsme oalba zdraví tak je na jednu stranu šílené, protože o to víc je člověk v nervu, proč to nejde. Já už do CAR chodím od roku 2023, kdy mi dělali veškeré vyšetření a to bylo vše v pořádku, ale vloni, tedy 2024 jsem měla nepravidelnou menstruaci a anovulacni cykly, proto mi na podzim nasadili léky trozel, abych ovulovala, teď před 3 inseminaci jsem dohrála balení, tedy 30 tablet, tak doufám, ze uz další nebudou potřeba. :lol: Každopádně držím palečky všem, když jsme se tu tak hezky sešly, ať nám to už vyjde :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.2.25 09:36

@weixelbraunka 4.4 Ahoj, ten Valentýn by nám s tím otěhotněním snad mohl pomoci :lol: Moc držím palce. Jinak zrozenec 4.4. nejsem, jen mám ráda číslo 4, ani nevím proč :) No, ono fakt něco bude na tom, že hodně to blokuje psychika. I když jsou oba v pořádku, tak to žena blokuje hlavou. Jenže ono se to mnohem líp říká, nemysli na to, než plní, že, to známe asi všechny. Kdyby dali nějaký lék na hlavu, že by na to člověk přestal myslet, tak možná ty cary zkrachujou :lol: A kdy se chystáš testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.2.25 09:38

@92Jáňa Přesně, spousta peněz a jistota žádná. Tak ty sny znám. Měla jsem už bříško, dvakrát pozitivní test, ale bohužel zatím jen sny no :) A ví proč se ti najednou tak změnil cyklus? že jakoby zmizela ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
21.2.25 10:40

@Týnka 44 jojo víme, je to z kortikoidu, co jsem brala zas na něco jiného.. ty mi právě úplně rozházely cyklus… :roll:

Příspěvek upraven 21.02.25 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
21.2.25 12:36

Tak dnes 4 IUI, nasazen Progesteron Besins 300, to je změna, minulý rok jsem měla 200. Jinak AMH, se také změnilo, minulý rok jen 0.88 a nyní 1.01, také to není žádná sláva, ale překvapilo mě, že se to zlepšilo, bála jsem se, že to bude naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
21.2.25 13:42

@spygy 300 mam taky🙂, bereš taky jen večer? Prosím co je AMH? A držím palečky, ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
21.2.25 15:15

@92Jáňa jj večer, AMH - zásoba vajíček, google to umí vysvětlit lépe 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.2.25 15:19

@92Jáňa To je hrozný, člověk se léčí s něčím a léčba mu zas zničí něco jiného. Tak snad už teď vše klapne jak má a ty dvě čárky konečně budou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí