Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Týnka 44 jo to cekani je nekonecny 🙈 pujdeme ted ve stredu jeste podepsat posledni papiry, kez by clovek uz vedel..
U nas nasli jen horsi spermiogram - partner ma spatnou morfologii - jen 2% normalnich, ale zas ostatnich hodnot nadprumer
ted pri poslednim pokusu se mu to zlepsilo na 3%, to uz je skoro v norme (4%) tak treba to klaplo 😅 ✊🏻
U vas je nejaky problem?
@kopre_tina535 Tak 3 % je super, hlavně, když má ostatní hodnoty nadprůměrné ![]()
Tak snad se zadařilo, četla jsem tu několik příběhů, že ženy otěhotněly těsně před IVF, jako by si tělo samo řeklo, že tolik hormonů nechce ![]()
U nás je to taky spermiogram. Od první návštěvy se teda dost zlepšil, ale pořád nejsme na úplně dobrých hodnotách. A nejhorší je právě morfologie nejspíš. Ta kolonka je tam ale vždycky prázdná a já se vždy zapomenu zeptat proč, až teď budu volat na nový cyklus, tak to tu mám červeně vyznačené zeptat se. Já to chápu tak, že nemáme ani 0,5%, proto ta prázdnota. Takže když to beru zpětně, možná jsme měli jít rovnou do IVF a na nic nečekat.
@Týnka 44 takze nevis presne hodnotu? Nam tedy rikali ze na IUI musi byt ta kvalita aspon na nejake urovni, aby to vubec udelali - aby to melo smysl
@kopre_tina535 Nevím, je to tak na všech těch výsledcích, prostě prázdná kolonka. Tak doufám, že by IUI nedělali, kdyby nebyla žádná šance. 5ekli nám, že není moc velká a přikláněli se hned k IVF, ale že bychom ty 3 pokusy udělat měli.
@Týnka 44 👍 tak zkuste ted jeste ten jeden pred IVF, treba budete taky ten pripad kdy se telo lekne a radeji otehotni nez IVF ![]()
Holky vyskocilo tu na me, ze Pronatal dava do konce brezna slevu 5000,– na IVF. Nemate nekdo podrobnosti jak je to s podminkami? Na netu toho zas tolik nepisou.
My tam dochazime na IUI, tak se budu ptat az pujdem na dalsi pokus, ale jestli ma smysl se na to vubec nejak upinat ![]()
Holky asi se k vám brzy přidám ![]()
Muž astenozoospermie (celkový počet nadprůměr ale progresivnich jen 19%) ja vysoké amh, vysoky tsh = anovulacni cykly, cysty, nepravidelna ms… dnes jsme se s dr. rozhodli po dvou anovulačnich cyklech kdy mi dnes zjistili 3cm cystu vlevo na vajecniku pro CAR.. mame tam oba z konce rijna vysledky hormonalniho profilu a muj i spg.. 18.2 mame prvni konzultaci k léčbě.. muj dr doporucuje metodu ICSI.. co všechno propláci vůbec pojišťovna? Na kolik vas vlastne IVF vyšlo a kolik pojistovna proplatila?
@kopre_tina535 Třeba jo, já už po té době vyděšená jsem teda
Kdy ty budeš testovat? Vydržíš do termínu ms?
@Týnka 44 cca 3 týdny nám trvalo schválení pojišťovna, tak tento měsíc zkusíme již 4. IUI, mezitím vyřídíme pojišťovnu, tedy atd. A poté jdeme do 2. IVF
@spygy Tak to na tom časově budeme dost podobně
A první IVF vám také nevyšlo?
@Týnka 44 ne bohužel, odebrány jen 6 kousků, k použití jen 3 a do 5. dne vydrželo jen jedno a to se bohužel nechytlo
@spygy Tak to je mi líto. Je to pořád sázka do loterie, ať člověk zkouší co chce. Je to opravdu veliký zázrak celé početí.
@Týnka 44 to urcite nevydrzim 😃 ani nevim kdy presne ma MS dorazit - aplikace rika v patek, ale mela jsem o neco pozdeji ovu.. zase je to komplikovany s tim, ze chceme zacit s IVF a to prvni den menzes musim zacit pichat leky 😅 takze je uz bud musim mit, nebo si pro ne musim ten den dojit.. nechci riskovat ze to dostanu v nedeli kdy je CAR zavreny tak se asi budu ridit testem ze soboty (12dpo)..
ty leky se uz nedaji vratit kdyz je vyzvednes, a stoji pokud si spravne pamatuju 5-6 tisic 😅
@spygy
No jo, podstoupili jsme asi jen tu nejzákladnější genetiku a imunologii. No u nás je ten problém bohužel takový dost obtížně řešitelný. Chlap má po onkologické léčbě poškozený vyšší procento DNA spermií, takže bysme potřebovali IVF, kři kterém by se ty špatné spermie vyselektovali, jenomže já mám vrozenou vývojovou vadu (atypické uložení vaječníků v dutině břišní), které mi zabraňuje podstoupit IVF (respektive odběr oocytů). Přirozeně nám rok a půl počít nešlo, tak teď zkoušíme alespoň IUI (za mě je to dost vylepšený sex - když spermie očistí, vysoké procento těch nepohyblivých rozpohybují a pak Ti je zavedou až do dělohy v době ovulace, kterou mají pohlídanou na ultrazvuku, že ty spermie nemusí překonávat děložní čípek, což bývá pro vysoké procento z nich fatální). Zkrátka a dobře - IUI je naše jediná naděje, jinou šanci prostě nemáme. Možná už trochu začínáme koketovat s myšlenkou o IUI se spermiemi dárce, ale nejsme rozhodnuti, ještě to chceme zkusit s partnerovými spermiemi.