Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky
Nikde jsem tady nenašla tohle téma, tak jsem se rozhodla založit nové. Je tady některá z vás, která podstoupila IUI s léky na protilátky proti vajíčkům a bylo ùspěšné? Normálně bych šla asi rovnou do IVF, ale díky Inofolicu se mi obnovil cyklus (mám PCO), tak bychom chtěli napřed zkusit IUI. Díky za každou radu ![]()
@pajisek90 Muzu se zeptat, protilatky proti vajicku ti zjistili z krve? Ja jsem po 4 iui a dnes 14dpo na testu nic. Zacinam byt nervozni, co se deje.Horm.profil udajne v poradku, pruchodnost taky..
Jo jo z krve. Byla jsem na imunologii u prof. Ulčově-Gallové. A máte nějaký konkrétní problém?
@pajisek90 tak radu pro Tebe nemám, ale protilátky jo, tak budu špehovat a nahlížet. Držím moc palce
@pajisek90 Na me strane by podle vystreni melo byt vse v poradku, inseminace je darcem. Uz zaciname byt zoufali, ze se nedari. Zkusim testovat jeste v patek, to bude 16dpo, ale sanci tomu uz nedavam.Mam pak volat do caru na dalsi postup, ale prave, ze me napadlo tohle, jestli taky nemam protilatky proti vajickum.
Holky, opravdu jsou protilátky proti vajíčkům? Vždyť vajíčka jsou součástí ženského těla. Nejsou to protilátky např. proto vzniklému embryu, kde už jsou i cizí spermie? ![]()
Ono obecně IUI nemá moc velkou úspěšnost. Úspěšné je spíš tam, kde spermie mají problém doputovat samy přes děložní hrdlo k vajíčkům.
@ivunak píše:
Holky, opravdu jsou protilátky proti vajíčkům? Vždyť vajíčka jsou součástí ženského těla. Nejsou to protilátky např. proto vzniklému embryu, kde už jsou i cizí spermie?
Ono obecně IUI nemá moc velkou úspěšnost. Úspěšné je spíš tam, kde spermie mají problém doputovat samy přes děložní hrdlo k vajíčkům.
Mám potvrzené protilátky proti vajíčku. Na spermie alergická nejsem, takže ano, opravdu existují protilátky proti vajíčku
@Anonymní píše:
@Ginuš A resi se to jakou lecbou?
zatím mě s tím nikdo neléčil, prý mám jen slabé a nemusí se to léčit, ale teď po 4 potratu mi bylo řečeno, že se nasadí kortikoidy. Mám psáno i v podpisu, že mám velmi slabě pozitivní protilátky proti vajíčku - nikdy mě netestovali v těhotenství, takže se neví jak tělo reagovalo na těhotenství - ale jakmile jsem těhu, tak kýchám a mám rýmu, kýchnu třebas 30× za den ![]()
@ivunak Mně vysvětlila doktorka, že jde o to, že vajíčko mà v obalu làtku, kterà nepustí spermii dovnitř. Přítel mà drobet pomalejší spemie, tak to chceme jen zkusit s léky proti těm protilàtkám.
Pro Anonymní: Ano jsou na to léky. Zkus se v CARu domluvit jestli by ti dali doporučení na imunologii. Já ho dostala po SP, který jsem měla při IVF.
@pajisek90 píše:
@ivunak Mně vysvětlila doktorka, že jde o to, že vajíčko mà v obalu làtku, kterà nepustí spermii dovnitř. Přítel mà drobet pomalejší spemie, tak to chceme jen zkusit s léky proti těm protilàtkám.
Pro Anonymní: Ano jsou na to léky. Zkus se v CARu domluvit jestli by ti dali doporučení na imunologii. Já ho dostala po SP, který jsem měla při IVF.
Tak o tom jsem slyšela, ale nevěděla jsem, že jsou to protilátky proti vajíčku ![]()
Tak držím palce, ať to vyjde.
@pajisek90 Prepokladam,ze me ted posle na dalsi vysetreni krve. Jsem zvedava. A ta pripadna lecba je na jak dlouho? Myslim, ze pokud by nasadili leky jestli je teoreticky moznost jit hned do dalsiho iui, nebo je potreba byt cca 2 mesice na praskach. Omlouvam, ze asi blbej dotaz, ale dneska mam pocit, ze se mi zhroutil svet. Ctvrty neuspech s nami docela zamaval.
@Anonymní píše:
@pajisek90 Prepokladam,ze me ted posle na dalsi vysetreni krve. Jsem zvedava. A ta pripadna lecba je na jak dlouho? Myslim, ze pokud by nasadili leky jestli je teoreticky moznost jit hned do dalsiho iui, nebo je potreba byt cca 2 mesice na praskach. Omlouvam, ze asi blbej dotaz, ale dneska mam pocit, ze se mi zhroutil svet. Ctvrty neuspech s nami docela zamaval.
co jsem tu četla od holek tak každá na léčbu reaguje jinak, takže doba je různá… Chápu, že jsi na dně, po 4 potratech mám taky někdy pocit beznaděje, ale to nám nepomůže, musíme myslet pozitivně a držet se nad vodou, je to důležité pro další pokus
![]()
@Anonymní píše:
Naprosto tě chápu mám za sebou 2× neúspěšné IUI a jedno IVF se SP v 5tt. Léčí se to kortikoidy. Léčba je asi u každého jiná. Já je budu užívat od stimulace do těhotenského testu. Být tebou poradím se s lékařem, protože tohle přeci nemusí být tvůj případ ![]()
@pajisek90 u mě prý uvažují o tom, že odeberou vajíčka, zamrazí je a na 6 týdnů mi nasadí kortikoidy a poté budou vkládat - tak jsem zvědavá jak to opravdu bude, ale co čtu, tak to jde nasadit ihned
to by bylo super
![]()