Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, může se k vám přidat do diskuze?
v pondělí mě čeká druhý pokus IUI, brala jsem clostík, v neděli musím píchnou pregnyl. První pokus IUI nám nevyšel ![]()
Dr. sice říká, že tomu moc šancí nedává, protože přítel má horší spermio, ale i tak to chci zkusit než se hned vrhnout na IVF.
Jinak všem co to po IUI vyšlo moc gratuluju ![]()
NJen vítej. Jsme na to úplně stejně. Já jdu v po na utz a v ut, nebo st nebo čt. IUI. Kam chodíš do caru?
@NJen píše:
Ahoj holky, může se k vám přidat do diskuze?
v pondělí mě čeká druhý pokus IUI, brala jsem clostík, v neděli musím píchnou pregnyl. První pokus IUI nám nevyšel
Dr. sice říká, že tomu moc šancí nedává, protože přítel má horší spermio, ale i tak to chci zkusit než se hned vrhnout na IVF.Jinak všem co to po IUI vyšlo moc gratuluju
Ahoj já už tady sice nemám co dělat,ale to že má přítel horší spermio vůbec neznamená, že se to nepodaří. Musíš tomu věřit, my jsme taky na tom se spermiošemi nebyli valně , z optimálního množství jsme měli půlku a z toho jen 20% pohyblivých a dneska jsem v 6tt přirozenou cestou, takže není nic ztraceno. držím pěst ![]()
PavlaPir: Chodím k Apolináři v Praze. A ty? Nejhorší pak to čekání do testu.
@AnitramV píše:
Ahoj já už tady sice nemám co dělat,ale to že má přítel horší spermio vůbec neznamená, že se to nepodaří. Musíš tomu věřit, my jsme taky na tom se spermiošemi nebyli valně , z optimálního množství jsme měli půlku a z toho jen 20% pohyblivých a dneska jsem v 6tt přirozenou cestou, takže není nic ztraceno. držím pěst
Na základě horšího spermia u přítele ho poslali na vyšetření a zjistili varikokélu, tak byl na operaci. ted se mu to trošku zlepšilo, ale ještě to není v normě. No a já mám ještě ke všemu tomu PCO. Snažím se věřit, ale jak se to vleče takovou dobu a pořád se nedaří tak už zoufám … Každopádně vám gratuluju k mimi ![]()
ahoj, vítej, já jdu v pondělí také na 2 IUI, u nás spermio celkem dobrý po preparátech co přítel bral tak se to dost zlepšilo
Já neberu žádné hormony jen si v neděli musím píchnout pregnyl, ten jsem si už píchala 3×…tento měsíc bych si dávala větší šanci, nějak tomu věřím tak uvidíme.Pokud nic tak přes léto klídek a v srpnu bych šla do IVF, jsem už rozhodlá
NJen taky chodím k apolináři
. Nějak si nestežuju, ale jak se střídají doktoři, tak ti každý řekne něco jiného. Mě také řekli, že hned IVF, pak jsem se ptala jestli je možné zkusit IUI a každá dr. má na to jiný názor. Nějaká mi říká, že šance moc velké nejsou, nějaká že šance jsou, takže vlastně nevím na čem jsem
. Ale zase to IUI je pro mně přijatelnější varianta a hrozně bych si přála aby to vyšlo. Jak dlouho se snažíte? Jo jo to čekání je hrozně dlouhý, ale tak zase žiješ v naději, že to vyšlo a je těch dní plných očekávání. Ovšem když je na testu jen / tak je to studená sprcha ![]()
Slunečnice to uteklo, tak to je super, že už v pondělí jdeš. Tak vy to určitě budete jistit i doma, tak je velká šance, že se zadaří
Držím palce ![]()
Pavli děkuji a ty jsi na tom jak tento měsíc???nezaspala jsem něco?? ![]()
Nezaspala
Já jdu v pondělí na utz a pak se uvidí
poprvé jsem brala clostik, ta jsem zvědavá jak na něj budu reagovat a kolik se toho urodí ![]()
@slunečnice81 Kam chodíš do CARu? Jsem se ptala dr. jestli nejsou nějaké vitamíny co by přítel mohl brát na zlepšení spermia a řekla mi že ne ![]()
Já tomu věřím pořád a zatím nic, všichni mi říkají, že na to moc myslím, ale jim se to povídá. Nedokážu to jen tak hodit za hlavu.
S dr. jsem domluvená, že když se nezadaří ani ted, tak srpen/září jdu na IVF. Ještě doufám že by nám to mohlo klapnout bez pomoci třeba na dovolené ![]()
V pondělí držím pěsti ![]()
Pavli - Taky si nestěžuju, ale máš pravdu, že ze začátku jsem pokaždé byla u někoho jiného. Což mi z kraje nevadilo a teď když můžu tak si doktorku vybírám. Nejraději chodím k dr. Malkovské. Je pravda 100 doktorů - 100 názorů. Jednou sem tam narazila na doktorku a ta mi vůbec nic nebyla schopná říct, mluvila semnou odborně a když sem se zeptala třeba na názor nebo doporučení, tak mi odsekla, že si to musíme rozmyslet, co chceme. Místo toho, aby mi vysvětlila co, co znamená, co musíme udělat apod. A taky se mi to trošku snažili rozmluvit, že jsem mladá a jestli nechceme ještě počkat. Ale s polycystickými vaječníky, nepravidelnou ms tudíž s ovulací to není nejvalnější a špatným spermio u přítele nechci čekat, pak už by to nemuselo jít vůbec. Celkem se snažíme skoro 2 roky a z toho rok s pomocí CARu.
Jak dlouho se snažíte vy?
njen uplne stebou souhlasi i u nas v caru to takle chodi co doktor to jinej nazor.taky se snazim si doktora vybirat ale nekdy to proste nejde,na ultrazvuk ci inseminaci si vybrat doktora bohuzel nemuzu,ale na konzultaci si vzdycky objednam k te jedne .jinak po prvni iui neuspesne jsem se doktoru ptala proc to nejde kdyz spermio u nas ok,on mi rekl ze to muze byt sto faktoru proc to nejde.ze treba se muze stat ze do vajicka je dostane vic spermii a tym padem je po vsem,do vajicka musi jen jedna spermie mi tvrdil.a pak mi dodal ze nejlepsi je ivf.a zase ta druha doktorka mi rekla ze mame zkouset iui ze nevidi duvot proc by se to nemelo povect ze to mame zkouset tak si pak vyber
Luci to už bude určitě v pohodě, buď v klidu a odpočívej