Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunečnice81 no u nás byl a je problém v tom, že přítel prodělal v pubertě příušnice se zánětem varlat. tudíž jsme si řekli, že když se po půl roce nezdařilo že zkusíme jít na spermiogram,aby nám řekli jestli má vůbec cenu se snažit, a řekli nám to co nám řekli, 7 ze 100 se to podaří i při tak nízkém počtu spermií jako jsme měli my. pak jsem čekala na ms,abych mohla na krev a teď na druhou abych mohla začít stimulovat a to víš jak to dopadlo. byla jsem překvapena tou rychlostí jakou to šlo, nedělali jsem si iluze, že by to šlo až tak rychle, přece jen jsme se snažili krátkou dobu, oproti jiným…
jinak vítám všechny kdo sem zavítali
![]()
Ahoj holky. Jo jo žádná to nemáme jednoduché a to jsme teprve v začátcích
. Já už budu zítra týden po 3 IUI a zase mě začíná bolet v podbřišku
, takže se bojím, že přijde další kolo
a nakonec zkončím na IVF ![]()
@PavlaPir píše:
Ahoj holky. Jo jo žádná to nemáme jednoduché a to jsme teprve v začátcích. Já už budu zítra týden po 3 IUI a zase mě začíná bolet v podbřišku
, takže se bojím, že přijde další kolo
a nakonec zkončím na IVF
já se IVF bojím jak čert kříže…
![]()
i ja se ivf bojim jak cert krize,ale co se da delat,ja tedka jdu na posledni iui.achjo
no my máme 1.IUI ani ještě nemáme instrukce, vše se dozvím v pondělí… nebýt velikonoc tak možná už jsme měli jedno IUI za sebou, ale co… času dost, za tu dobu už jsme si na čekání zvykli
hele teď mi to není tak jasné, když se 3× nepodaří iui tak musíš na ivf??
ne ne anit iui mas 6 pokusu za rok.ale vjetsinou doporucuji 3.pokud ti nevyjde 3 pokus tak si myslim ze je to zbytecne dal pokracovat v iui
Já se právě IVF taky stašně moc bojím. Ale teď mi dr. doporučila, že když nechci moc jít do IVF, tak zkusíme IUI s clostíkem. Já jsem dosud nic nebrala, jen před IUI mi píchli pregnyl a toť vše. Tak třeba by to zabralo.
Majdalenko mě první IUI taky vyšlo do Vánoc, tak se to odložilo na leden
. A jednou mi to vycházelo na víkend, tam mi IUI udělali v pátek, protože o víkendu nedělají ![]()
pavlo ja budu mit prave iui s clostikem ale uz druha iui.ja beru vzdycky clostik pak ultrzvuk pak pregnyl a pak utros.pavlo treba ti to vyjde.ja u prvni iui jsem verila do posledni nadeje,ale 30dc mi tu nadeji mrcha vzala tak v sobotu mam ultrazvuk a bude iui pristi tyden.
Tak to já utros vůbec. Kéž by to vyšlo, teď jsem pro to měla ty nejlepší podmínky z těch všech IUI. Hani byla jsem na tom úplně přsně, při prvním jsem tomu hodně věřila a pak už ne, alespoň je to zklamání menší. Sice ve skrytu duše doufám stále, ale když si říkám, že to nevyjde, to zklamání sice je, ale asi ne tak veliký. To máš super, že máte v caru i o víkendu. Takže ty máš 2 a poslední IUI? Proč nejdeš i do 3? Někde jsem četla, že 3. je statisticky nejúspěšnější
pavlo ja chtela ale u nas v caru k iui maji jinej pristup a proste si mysli ze to nema u mne cenu to iui.ano toto bude moje druhy.kez by vyslo ale moc tomu neverim,po prvnim jsem to i obrecela.u mne totiz problem takovej ze bez leku folici nejsou. no a s clostikem s davkami vyssima 1-1-1 jen jeden folik tak to je asi ten problem,a taky aji zalezi kdyz mam vzdycky jeden folik jaky vlastne je ze? zda neni prazdny nebo spatny uz mne napadaji vselijake mislenky proc mam folik jen jeden.
Hani mě taky říkali, že by raději hned IVF, ale já si to ukecala a chci to zkusit. Hani třeba to opravdu vyjde, třeba bude folík dobrý a veliký. A kdyby to náhodou nevyšlo, tak IVF vyjde určitě. Oni si ty dr. umí poradit. A miminka se dočkáš. Já věřím, že ti to IUI vyjde, vždyť máš brát podpůrné léky, tak kdyby tomu dr. nevěřili, tak ti to ani nedávají a rovnou by chtěli IVF. Jo jo musí být v pořádku ten folík
pavli budu doufat ze to vyjjde,ale reknu ti doufam pokazde do posledni chvile treba to bude tentokrat jinam.treba po te prvni inseminaci me bolelo bricho od iui do mestruace me pobolival podbrisek tak doufam ze to bude tedka jinak,treba mne to pobolivalo s pregnylu co ja vim.i tobe hodne stesti pavli.