Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, moc me mrzi, ze vam to neklaplo.
Preji mnoho sil do dalsiho boje ![]()
Ahoj holky,…pridavam se k vam. minuly tyden jsme byli na 2. pokusu iui, tak jsem v „ocekavani“
zatim dle provedenych vysetreni jsme s partnerem v poradku. pritel spermio vylozene nadprumer. tak uvidime. drzim vsem palce, je tu nekdo kdo taky ceka na vysledek?
@Tíma88 ahoj, ja taky cekam ???? ale uz moc nedoufam, uz mam ms bolesti a dnes test negativni.
Drzim pesti, kolikaty jsi den?
@Adela.92 ahojky, to me mrzi
kolikaty pokus mas za sebou?
ja jsem dnes 21. DC a jsem 6 dni po iui a 7 dni po ovitrell. takze u me nema smysl testovat driv jak v nedeli treba
@Tíma88 tak budu drzet pesti, dej vedet, jak jsi dopadla.
Ja uz toho mam za sebou hodne. Uz i IVF z ktereho mam dceru.
Ted se snazime o sourozence a vlastne IuI byl takovy pokus o zazrak a využití volneho mesice. Jinak po novem roce musime do noveho IvF.
@Adela.92 píše:
Ahoj holky, moc me mrzi, ze vam to neklaplo.
Preji mnoho sil do dalsiho boje
Ahoj, díky moc a taky držím palce. ![]()
U mě už došla po vysazení progesteronu ms, zítra budu volat do CAR a po Novém roce se tam zajdeme domluvit co dál.
Holky, zajimalo by mě, kdy jste se rozhodli jít do IVF? My jsme na začátku, žádný zásadní problém u nás nezjistili, ale já mám opakované záněty močových cest už více než rok, z nezjištěné příčiny… Milion atb a tak. Tak mám obavy, že nám to asi nejde kvůli tomu. Ale IVF se hodně bojím. ![]()
Holky, volala jsem do CARu a v lednu nás čeká první IVF. Jsem z toho moc nervózní 😔
@Verčule09
Naopak! Nebud! Tes se a ber to jako uz posledni krok k vytouzenym // kdyby to bylo na me, uz taky zacnu s ivf. Ale domluvili sme se na 3 iui. Takze jeste jedno a pak teprve ivf
Holky, ja se ivf taky bojim, chtela bych samozrejme, aby to slo prirozene nebo aspon to iui. Mame za sebou prvni iui, ktery skoncilo biochem. Zatim nevime, co je spatne, jestli vubec neco. Plan je tento cyklus zkusit prirozene jen s ultrazvukem pred ovulaci, pristi cyklus doktorka navrhuje casovany styk. Cekame, az prijdou vysledky z genetiky, jestli neco napovi. A pak se uvidi..jestli treba dalsi iui nebo zase casovat.
@daudinka no tak se nestresuj ještě, když ani nevíš, jestli to IVF bude na 100% potřeba. Třeba to vyjde v tom přirozeném cyklu pouze s načasováním. nikdy nevíš. otěhotnět evidentně můžeš, když se to „povedlo“ při IUI. Já mám za sebou 2. IUI a čekám teďka jestli to vyšlo… ale teda nic tomu zatím nenasvědčuje. ty jsi to nějak na sobě poznala,,když se to po IUI povedlo?
Ahoj holky. My jsme tenkrat podstoupili 3 IUI bez výsledku, potom jsem si nechala udelat kontrolní laparku, nikdy se na nic neprislo. Doted nevime, proc se nam nedari.
Pak uz jsme sli do IVF, z třetího transferu se povedlo.
4 mrazacek na nas cekal, zkouseli jsme po 3 letech sourozence. Bez uspechu. A nez jsem se rozhoupala opet do toho jit, uběhlo pul roku. Ted mezi svatky by to nevyslo, tak jsme zkusili IUI, bez uspechu, takze v lednu zacinam stimulaci na dalsi IVF.
U nas se tez vanocni zazrak nekonal ![]()
Preji vsem hodne sil do dalsiho boje, je to narocne. A ktera jeste cekate na vysledek, at brzo objevíte // ![]()
@Tíma88 z mereni bazalni teploty jsem videla pokles 8. den po ovulaci, a pak zase narust az na 37, tolik obvykle nemivam. To bylo asi zahnizdeni. Teplota se mi pak drzela lehce pod 37. Jinak vubec nic, brala jsem pro jistotu male davky utrogestanu, zezacatku me z nej bolely prsa, ale to pak preslo. Jediny co, tak ty tri dny vyssich teplot, jsem se celou noc hrozne potila a vstavala jsem uplne slita, zrala prevlict postel a rovnou do sprchy. Jinak priznaky zadny, asi i proto, ze hcg bylo jeste nizky.
@Jodie.22 preju, at se ivf zadari
kdyz uz to jednou vyslo, musi to vyjit i podruhe ![]()
@daudinka dekuju za info… ja se totiz logicky porad pozoruju zejo
bazalni teplotu nemerim, na to jsem hrozny lempl. ale prave tim jak fakt necitim absolutne vubec nic, tak si rikam, ze to asi zase nevyslo… ale proste evidentne fakt je mozna varianta i ta, ze proste skutecne nic citit a poznat nejde ![]()
@Tíma88 ja se taky porad sledovala, to asi ani jinak nejde, kdyz na tom cloveku zalezi. Myslim, ze to opravdu zavisi na tom hcg, nekomu mozna stoupa rychle a driv a tak treba uz nejake priznaky citi. Kazda jsme ale jina, mozna to ani tim hcg neni. Nektery zensky maji cely tehotenstvi pohodovy a nic moc jim neni. Takze bez testu opravdu tezko rict. Kdy mas testovat?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.