Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím dámy, maminky a snazilky. Jsem po druhé inseminaci. Mám za sebou operaci kdy mi vzali vejcovod. Po operaci už mám druhy cyklus folikuly na straně vejcovodu. Je tu někdo kdo po inseminaci otehotnel, donosil a porodil? Nemám inseminaci úplně zadarmo. Tak si říkám má to cenu?
Ano, ma cenu. Mam syna po IUI a dceru z IVF a podstatny rozdil. Nejen financni, IVF je narocnejsi na cas, vetsi zatez pro telo, pichani hormonu a hyperstimulacni syndrom neni sranda. Myslim, ze vyzkouset se ma ta jednodussi cesta. Pokud IUI doporucuje lekar, smele do toho.
@Barinec to víte ze Jo. Platí to ze každý rok hradí šest IUI pojišťovna nebo celkové za život?
Rozhodnutí, zda věnovat čas IUI závisí na mnoha faktorech: váš věk, partnerův spermiogram, AMH, FSH… je toho spoustu.
@Werushe87
Kolik te stoji inseminace? Proc to nejde na poj.?
Ty sama se radeji rovnou priklanis k ivf?
@pedigka ne nepriklanim. Už tak je to pro mě zahul. V mem ivf centru mi platí polovinu za IUI ale ivf je tam daleko levnější než v tom co jsem byla predtim.
Šestkrát za rok. Ona to pojišťovna platí celé, ale některá centra si k tomu přidávají různé doplatky. Úspěšnost je čistě statisticky kolem 15 procent na cyklus.
FSH a AMH jsou hormony, které předpokládám doktoři kontrolují, než začnou s jakoukoliv léčbou. Pokud by byly hodnoty hodně špatné, tlačil by čas a bylo by na místě zvážit rovnou IVF, ale tohle mají všecko říct doktoři.
@Peczka hormonální profil mám v pořádku a tento mesic měl manžel luxusní spermio. Jen se třeba bojim ze moje prostředí zabijí jeho sperma. Nevím. Jako uvidíme. Pokud to půjde doporučuji nám IUI. Je mi třicet ještě par měsíců.
@Peczka vysvětlili mi ze něco mám lehce vyšší s něco lehce nižší ale ze tohle problém není. U mě byl problém v nepruchodnosti vejcovodu. Pravý mi vzali a levý opravili a profoukli. Sanci na otěhotnění spontánně mi dali 75%
@Peczka no zkusíme to. Uvidíme 27. Mě čeká první test pak 29. A vysadit utrogestan. Ale myslím ze není moc ženských co po IUI otehotnelo.
@Werushe87 píše:
@MartinaCV můžete mi říct co jsou ty zkratky?
Tak k těm zkratkám: AMH je ukazatel hormonu, dle kterého se dozvíš, jakou máš ještě zásobu vajíček, zda vůbec má smysl věnovat čas IUI a odkládat IVF. Při IUI se udává u mladých holek asi 10-15% šance, u starších 2%. FSH je ukazatel, zda se blíží přechod. Také je důležitý hormon LH a jeho vzájemný poměr s FSH. Tyto hodnoty spolu s věkem, anamnézou, hormonálním profilem a spermiogramem, jsou pak odpovědí na to, zda IUI věnovat čas. ![]()
@Werushe87 píše:
@Peczka hormonální profil mám v pořádku a tento mesic měl manžel luxusní spermio. Jen se třeba bojim ze moje prostředí zabijí jeho sperma. Nevím. Jako uvidíme. Pokud to půjde doporučuji nám IUI. Je mi třicet ještě par měsíců.
Nemáš tedy udělané vyšetření na reprodukční imunologii. To je ale základ (míněno v lepším centru). Nejlepší lékařkou je Karin Malíčková v Praze, můžeš zapátrat zde v recenzích, lepší nenajdeš.