IUI se špatným spermiogramem - vyšlo vám?

14691
27.8.13 17:12

IUI se špatným spermiogramem - vyšlo Vám ?

Potřebovala bych poradit - z CAR mi teď napsali, že s naším spermiogramem IUI nemá cenu. Mám za sebou tři IVF, je mi 39 let a teď v pauze jsem chtěla chodit na IUI. Máme počet 44 mil., morfologie dobrá 1%, pohyblivost vpřed 2%. Prosím, co si o tom myslíte, a máte někdo dobrou zkušenost? Moc děkuji za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JLP
4646
27.8.13 18:00

My teda měli 4% použitelných spermií a v CARu nám řekli, že je IUI úplně zbytečné… Navíc jsme měli hodně dobrou frekvenci sexu… Šli jsme rovnou na ISCI a teď čekáme na výsledek… Myslím, že ta procenta jsou na IUI fakt špatná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
27.8.13 18:18
@JLP píše:
My teda měli 4% použitelných spermií a v CARu nám řekli, že je IUI úplně zbytečné… Navíc jsme měli hodně dobrou frekvenci sexu… Šli jsme rovnou na ISCI a teď čekáme na výsledek… Myslím, že ta procenta jsou na IUI fakt špatná…

já vím, že to není žádná sláva. Jenomže mi přišlo, že je to lepší, než nedělat nic. Ale zase nechci doktory nutit k něčemu, co by nějak uráželo jejich vzdělání a přesvědčení. Taky nikdo neoživuje 5 hodin utopeného, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
27.8.13 18:23

@julie74
To ne, nedělat nic, to určitě ne ;) Já jsem teď po ET a čekám na neděli, kdy si mám udělat test… Když to nevyjde, tak doktor říkal, že po těch hormonech a stimulaci a všech těch srandičkách, co jsem prodělala, je větší pravděpodobnost přirozeného početí, než jsme dosud měli… Takže zvýšit frekvenci a snad se zadaří… ;) IUI se mi fakt zdá (když to přeženu) jako vyhazování peněz… Navíc, jak říkala teď kolegyně, která byla ve svých 34 letech (oba dokonale zdraví i kompatibilní) na IUI 3× a neúspěšně, ženy kolem 35 let věku vyprodukují asi jen 3 „použitelné“ vajíčka přirozenou cestou ročně - takže by se taky mohlo stát, že trefíte ovulaci bez „použitelného“ vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
27.8.13 18:46

Bohužel si nepamatuju hodnoty partnerova spermia, ale v jednom pražském CAR mi řekli, že s mojí dg. (polycystická ovaria) a partnerovým spermiem máme jít rovnou na IVF s ICSI. Já řekla, že ano, že půjdeme, ale nejdřív, že chci zkusit alespoň dva cykly IUI. Povedl se hned první. Já byla stimulována Clostylbegytem + ovulace vyvolána injekci Pregnylu, partner dlouhodobě užíval vitamíny + něco na prokrvení, bohužel už taky nevím název léku, ale bylo to normálně na předpis od dr., žádný potravinový doplňěk. Celkem nás IUI stálo něco kolem 1000,– Kč, takže já velký vyhazování peněz nevidím. Ale byla jsem v jiné situaci, neměla jsem za sebou žádná neúspěšná IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
27.8.13 18:59

@Rona
Tam bych to viděla na lepší výsledek spermiogramu… Ale jinak gratuluji ;) Co znám kamarádky a kolegyně a pak maminky z CAR, tak se nikomu IUI nezadařilo… Dokonce ani kolegyni, která měla dokonalé výsledky všeho, její manžel taky (říkal jim doktor, že mít každý chlap takové spermie, tak všechny CAR zkrachují), společně byli maximálně kompatibilní a 3× se IUI nezadařilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.8.13 14:11

Ahoj, dám k dobru svůj příběh. Můj partner má spermio nic moc…hlavně morfologii (kolem 3%), ty ostatní sledované parametry jsou v normě, ale spíš u dolní hranice. A podařilo se nám otěhotnět 2× ze 3 IUI. Bohužel to vždy skončilo zamlklým těhotenstvím, ale to je už jiná věc… Takže bych to úplně nezavrhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
28.8.13 14:29
@hababa píše:
Ahoj, dám k dobru svůj příběh. Můj partner má spermio nic moc…hlavně morfologii (kolem 3%), ty ostatní sledované parametry jsou v normě, ale spíš u dolní hranice. A podařilo se nám otěhotnět 2× ze 3 IUI. Bohužel to vždy skončilo zamlklým těhotenstvím, ale to je už jiná věc… Takže bych to úplně nezavrhovala.

No jo, s hodnotami v normě, to bych taky nic nezjišťovala, ta morfologie 3% není zas tak velký problém. Škoada, že to nedopadlo. Díky za příběh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.15 11:03

Ahoj holky.. Mám za sebou 5 operací, ukázalo se, že mám endometriozu. Nyní jsem po IUI ale ještě musím počkat na výsledek. Do teď jsme měli pouze plánovaný styk, kdy mi píchli každý měsíc pregnyl. Je normální, že mě teď bolí tak hrozně břicho? Nikdy to ještě tolik nebolelo a že mám bolesti často a to i bez aplikace injekcí. Ty bolesti mě trochu znepokojují a nevím jestli nemám jít raději na pár dní na neschopenku nebo to risknout a jít zítra do práce. Na dnešek jsem si musela vzít den volna. Můžete mi někdo poradit? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
11.7.15 12:56

Nám se jedno IUI nepovedlo, pak IVF, které vyšlo, nicméně druhé dítko vyšlo doma na první pokus a jeden sexík, takže možné je vše :palec: pochybuji, že se za tu dobu manželův spermiogram nějak změnil k lepšímu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
10.10.15 10:35

Ahoj holky, my mame taky špatný spermiogram. Mame 0% extrémně rychlých a 50% asu normalne rychlych. Pocet jen 2,5 mil. A normalni morfologii 14%, myslite ze by s temito hodnotami byla mozna IUI, zatím se v tom moc neorientuji, na konzultaci k Mudr jdeme az v prosinci. A s jakými vitaminy mate zkusenosti na zlepšení spermia. Díky za odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
10.10.15 17:39

@Envie diky moc. A ty jsi otěhotněla normálně? Nebo jsi byla na IUI, IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí