Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Diana91 mě bylo líto taky peněz. Přišlo mi to zbytečné, když se nedaří.
Hele já vůbec nevím, kontrolní ultrazvuk mám 5.8. to budu 11 DC a podle toho se uvidí, jestli třeba hned další den nebo až pondělí. Jestli to vyjde na víkend, tak mě klepne pepka. Ani ne tak ta nedočkavost, už jsem taková otupela, ale spíš kvůli těm hormonům. Tak snad to vyjde nebo alespoň tam něco soupnou dřív, ať je nějaká šance ![]()
Jinak vás holky chápu, že ikdyz člověk dítě má a pak to nejde, tak je z toho taky mimo. Ale jak já vám ty děti závidím
já teď závidím všem. Ale samozřejmě hrozně přeju.
@Diana91 já to taky absolutně taky nechápu…nám se malý povedl po roce a půl, ale musela sem předtím na operaci…potýkám se mimo jiné s endometriozou takže sem byla tenkrát na operaci a po půl roce sem otěhotněla. Pak se malý narodil a naprosto neplánovaně jsem otěhotněla znovu po 9 měsících takže kluci jsou od sebe rok a půl. Setkala jsem se i s názorem - tedy né tady, ale že jsem nenažraná, že jsou ženské co nemají ani jedno dítě, a já chci třetí…ale…když to zvládáme, děti milujeme, máme dva krásné a zdravé kluky, tak prostě přeci nemůžu za to, že to tak oba cítíme a chceme. Jsou ženy co nechtějí děti…mají je a dají k adopci. A stejně tak jako nesoudím je, očekávám od druhých, že nebudou soudit oni…
@Bellinka2 tomu rozumím, musí to být težké…ale věřím v to, že se ti to brzy povede…a pak budeš skvělá maminka…protože když si něco tak dlouho přejeme tak se to prostě musí vyplnit.
@chipsa Tak jak ti je? Já poslední tři dny do menstruace, tak se to rozlouskne. Zatím stále bez premenstruačních příznaku, akorát trošku bolest bradavek a brutální únava.
@Bellinka2 ja jak měla volat v červenci, tak jak pomalu ani nevnimam co je za den, tak to vyšlo na svátky
ale nastesti na kontrolním utz to bylo přesně, tak měl manžel radost, že si “odskočil” z práce do kabinky ![]()
Přesně vím, jak se cítíš
já hrozně miminko chtěla a pak jsem se dozvěděla, že “skorošvagrová” stejně stará jako já, si miminko nechala vzít, že je na dítě mladá (ve 27
). A my o 3 měsíce později oznámili naše miminko. Bohužel to švagr nesl tak špatně, že to rozhádalo rodinu ![]()
Já naprosto nechapala, co se jako děje. Někdo chce a nejde to a někdo to jen tak dá pryč ![]()
A jak jsem otěhotněla ja, tak bum a s miminky se všude roztrhl pytel ![]()
Ale určitě i na tebe se usmeje štěstí ![]()
@Simona87b Teeeda tak to klobouk dolů s takovým věkovým odstupem
jsi fakt hrdinka. Já jsem někdy hotova z jednoho ![]()
Ale hlavně je to čistě vaše věc, vždyť můžete mít klidně fotbalový tým pokud to zvladate. Já bych chtěla alespoň to 2 a třeba jednou pak třetí náhodou
ale necháme to asi tak.
Ale stejně nesnáším čekání, je to děs.
@Pinklekip ty jo, tak to čekáme stejně
bereš utrogestan nebo něco podobného? Že by to třeba potlačilo pms příznaky?
Já je totiž vždycky cítím tak týden předem a teď taky nic ![]()
@Bellinka2 hele, psala jsem na pojišťovnu (mám rbp) a tohle je odpověď:
výkony
UMĚLÁ INSEMINACE CERVIKO-VAGINÁLNÍ je bez omezení
UMĚLÁ INSEMINACE INTRAKAVITÁLNÍ NEBO INTRATUBÁRNÍ je hrazena z veřejného zdravotního pojištění dle Seznamu výkonů s bodovými hodnotami 6× za rok.
@Diana91 no já uvidím. Já si totiž myslím, že ovulaci mám, protože vždy 10-11 dní před MS mám bolesti a mohla bych si podle toho řídit cyklus
jenže.. problém je, že bolesti jednou přijdou 18DC, teď 25DC. Mám ten cyklus prostě nepravidelný a doktor mi dělal kontrolu 13DC a nic neviděl. Tak doufám, že tomu ten clostik pomůže. Ani nevím, třeba toho vyroste víc
já teda jedu na kontrolní ultrazvuk sama, protože počítám s tím, že ještě jednou pojedu a to vezmu i přítele. Tak snad mu nebudu ten den volat a říkat mu ať ještě jako dorazí
nemáme to totiž úplně blízko.
Je to fakt děs, že je tolik ženských co by chtělo a pak vidíš, jak se toho ženský dobrovolně vzdávají. Já neříkám, chápu určitý případy, kdy je to nutný, ale také znám ženský, co chodí na potrat alespoň jednou do roka, protože to prostě neuhlidaly.
No zrovna taková novina a rozhádat rodinu. Přece jen, jsou partneři a pokud si to miminko nechala vzít, měli se dohodnout společně a ne pak reagovat takhle na cizí štěstí.
Kolem mě je teď taky baby boom. Ale tak přece jen sem ve věku kdy moje vrstevnice zakládají rodiny ![]()
@Diana91 fakt jo? Já to četla někde na netu, že jako změna od února 2021.
@Pinklekip píše:
@chipsa Tak jak ti je? Já poslední tři dny do menstruace, tak se to rozlouskne. Zatím stále bez premenstruačních příznaku, akorát trošku bolest bradavek a brutální únava.
Ahoj, no už asi tři - čtyři dny mám menstruační bolesti, jakoby něco chtělo jít ven
Logicky vzato je ale menstruace nesmysl, protože ji mám dostat až 6.8. Tak nevím, zda je to normální, či ne? Uvidíme, já testy nedělala, zbytečně to znervoznuje. Testnu až v neděli, dle kalendáře to bude 11 den od IUI.
@Bellinka2 to oni ti to určitě pomuzou a pak bude pravidelnost a lepší plánovatelnost 🙂
No já taky prave byla bez manžela, na co že když jsem jela jen na kontrolu 🤣 ale nastesti pracuje 5km od centra, tak je to super.
No právě, jsou prostě zivotni situace, kdy se to dá pochopit.
Ale ona půl roku po tom, co si to nechala vzít, tak mi vypisovala, jak dítě po létě plánuje atd. Tvl tak co to je
malého potom ani vidět nechtěla, jen nakoukla ode dveří. Tak nechápu, co lezla do porodnice, bylo mi to dost nepříjemné a ještě hlava pomatená z hormonů že.
Jojo, my máme aspoň spoustu kamarádů a malý je hrozně společenský, tak se vyřádí a já mám aspoň někdy klid ![]()
Já prave taky četla, že únor 2021 a změna. Ale to, co jaem poslala, tak je přímo zkopírovaný e-mail pd paní z pojišťovny. Tak aspoň dobrá zprava ![]()
@Diana91 Já to mám autem cca hodku a to je jeden z nejbližších
původně jsem uvažovala o Praze, ale nedávala bych to dojíždění, přece jen člověk čeká, že tam bude často, tak jezdím do Karlovych Varů. Tak ten můj má naštěstí dovolenou, tak ho možná vezmu sebou nebo hold dojede ![]()
No tak to už vůbec nechápu. Za půl roku už nebyla mladá jo.
To je dobře, že se umí takhle zabavit. To vidím na kamarádce, která má malou a ta je závislák a ona pak úplně hotová. ![]()
No tak jedině dobře ![]()
@Bellinka2 tak to my bydlíme teda na druhé straně republiky 😁 chodím do Ostravy a z domu to mám 20min. Tak je to v pohodě.
Právě. Už 16 leté holka bych to asi pochopila, takhle za mě blbost no… ale teď má novorozeně a myslím, že to byl omyl, vzhledem k tomu, že musela už byt podle termínu cca 7-8tt a pila na svatbě kamaráda jak duha.
Já od začátku nechávala malého si hrát samotného a funguje to skvěle. Jen přijde něco ukázat, ale jinak si hraje sám nebo s pejsanem. Mimochodem dnes to byla fakt super hra, dával mu piškoty, zapomněl se a pocural ho ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.