Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Diana91 já mám tři, ale doma je jen jedna a to je můj rozmazlinek ![]()
Jinak nevím, jak moc mladé myslíš, ale mě je třeba 25 let. Přítel je teda starší, ale nám nevyšlo první spermio. Já vše v pořádku, ale mám nepravidelný cyklus a asi i krátkou sliznici. ![]()
@Bellinka2 my máme taky neskutecneho rozmazlence
ale dostala jsem ho v 16, kdo to měl tušit ![]()
Já taky chtěla ve 25, nakonec až ve 27. Mě je 29 a manželovi též (ještě pár dní
).
Nám taky první nevyšlo, ale druhé před iui úplně v pohodě. Prý je to hrozně proměnlivé no ![]()
Já hlavně prostě nechápu, jaktoze nám to nejde když máme malého přirozeně. V papírech mám napsáno sekundární neplodnost. První jsem se málem vyvrátila, jak jsem to četla ![]()
Stejně každý měsíc prostě čekám já zázrak, jen to nadšení už celkem dost opadá.
A o kolik je přítel starší?
@Diana91 je mi to jasný ![]()
Mě bude brzo 26 a přítel je o 10 let.
Ani jeden žádné dítě nemáme. No nám první spermio dělali mimo CAR a prý nebylo dobré vyhodnocené. Takže teď nám mají při IUI dělat další. Tak já doufám taky v lepší zprávy.
Tak ale evidentně i u malého vám to trvalo, tak možná tam něco hraje roli. On i ten stres je hroznej a dokáže to takhle zdržovat. ![]()
Ja sem zvědavá na sebe. Teď sem z toho taky taková rozmrzela, ale počítám že po prvním IUI budu plná očekávání ![]()
@Bellinka2 Tak to není p tolik, aby tam byl problém no ![]()
To jo, trvalo, ale to jsme nijak nehrotili. Žádné počítání, načasování a do toho jsme měli krizi ji blazen. Tak to nebylo v kuse dva roky, ale stejně i náhoda by měla přijít dříve. A pak jsme se nějak vzpamatovalo, jeli na dovcu a zpátky už 3 ![]()
A hlavně neboj, je to úplně v pohodě. Já ani jednou nic necítila. Byla jsem i na histeroskopii a taky pohoda.
Já též byla, šla jaem z první IUI s nadšením, že to určitě vyjde
teď v srpnu mi je jasné, že už nadšeni téměř žádné
spis “vrzni to tam a jdeme domu” ![]()
@Diana91 no po iui budu moudřejší minimálně z toho spermia ![]()
Já to upřímně hrotila první měsíce, pak sem se od toho chtěla odprostit a začala sem krvácet od ovulace do MS.. a pak MS takže paráda. No pak cysta, zánět.. a teď už snad budu mít klid ![]()
Já byla na průchodnosti a ten katetr mi byl dost nepříjemný a ta tekutina mě hodně bolela. Ale jako nic co by člověk nevydržel, ale moc se na to netesim ![]()
No to chápu, ![]()
@Bellinka2 Ty jo, čím si zenska vším musí projit je kolikrát až k neuvěření. Ale pak ta neskutecna láska k dítěti je něco nádherného ![]()
Já asi mám štěstí na doktorovi, rup šup, nic nebolí a je to ![]()
Jako já ani nevím, že tam doktor něco dělá, jen mi to oznámí ![]()
To až potom mě pokaždé mírně bolí podbřišek, dost podobné jako slabá bolest při MS. Pro mě je nejhorší, že za tu chvilinku malý doktorovi rozebere půl ordinace ![]()
@Diana91 tak alespoň to má pan doktor i se zábavním programem
taky už bych chtěla doma nějakého mrnouse ![]()
@Bellinka2 jako pořád věřím, že i pro nás dlouhočekatelky, to miminko přijde.
Jen si dává teda na čas a já jaem fakt dost netrpělivá ![]()
A bereš teď něco i z vlastní iniciativy?
Já zkoušela gynex, za mě teda siper na srovnání cyklu, ale mimino žádné no. Ale hodně si ho holky chválí
@Diana91 já zkoušela vše
kontryhel, gynex, vitamin z ananasu.. brala sem půl roku vitamíny pro plánované těhotenství a pak sem se na vše vykašlala. Já asi vždy tím zklamáním při každé MS už nechtěla nic řešit. No a teď teda beru listovku, ale jen proto, že budeme teď podstupovat ty zákroky, tak třeba
Já nepocítila rozdíl u ničeho. Ale třeba kdybych u toho vydržela dýl (ty podpůrný sem brala vždy jen pár měsícu)
@Bellinka2 Já též ještě kontryhel, ale to jsem zapomínala
a 3 měsíce před malým jsem brala fertipronu.
Teď taky jen listovku, nějak se mi do ničeho pořád nechtějí cpát peníze když to jen vyčůrám ![]()
A kdy jdete +- na to iui?
Holky tak já tedy musím říct, že se cítím úplně jako před MS. Zítra ráno zkusím test, protože to čekání je šílený…celkově je mi tedy dneska blivno…četla sem vaše příspěvky a musím tedy souhlasit. Je hrozný co všechnno musí ženy podstoupit, ale je fajn si o tom takhle s někým pokecat, mít tady podporu v lidech co prožívají to stejné, že přesně vědí jak náročné to je.
@Simona87b ono se ani nejde o tom moc bavit s někým, kdo to nezažívá. To tak politují a je to hrozně blbé téma.
Já mám dvouletého syna a pro mě je jak nůž do srdce blbá poznámka “tak co? Kdy bude druhé? Kdy bude mít malý sourozence. To byste už měli ne? Není na co čekat.”
A pak na mě dolehne “proč já” ![]()
@Simona87b ale nechci, aby to vyznělo nevděčně. Mámou jsem a syn je moje všechno, ale i tak je to těžké….
@Diana91 naprosto ti rozumím…nejhorší na tom je, že každý doktor ti řekne, že je důležité být v klidu, ale jak jako? Můžu se snažit sebevíc, ale myslím na to pořád. Já mám dvě děti, obě dvě naprosto přirozeně počaté, i když u prvního to dost trvalo…ale nakonec se to také povedlo
@Simona87b být v klidu, nemyslete na to, jeďte na dovolenou. ![]()
No jasně! To jsou rady nad zlato, fakt.
Nám malý dva roky. A teď je to rok a půl a nic se neděje. Tohle mi prostě hlava nebere, že to podruhé (popř potřetí) nejde.
A ještě nám tak osekají možnosti IUI. A IVF zase nákladné (jsem na rodicaku a do toho stavíme dům).
Je to fakt všechno k vzteku.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.