Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Cassydissy no právě…v minulém cyklu sme to zkoušeli normálně jen za pichnuteho ovitrellu a casovaneho styku a po sem brala utrogestan no a nějak sem si tekla ze si udělám test, bylo to asi 7 den a byl pozitivní tak už sem úplně zajasala jenže pak sem zjistila ze to děla ovitrell…tak si říkám ze je to dřív asi zbytecne dělat ze stejne i když je pozitivní tak nepoznám jestli tehotenstvim nebo ovitrellem. Už tedka je to těžké.-(
@chipsa píše:
Zdravím holky, mohu se vás zeptat na pár informací skrz IUI? Jsem trochu zmatená a nemám to s kým porovnat a zde je vás více:) Byla jsem na IUI v červnu. Druhý den ráno mě dost překvapilo, že ze mě vytekla hnědá, něčím napuštěná tekutina. Asi to byl ten roztok??? Nyní mám druhé kolo IUI a nic takového se nekonalo, nic ze mě hnědého, ani jiného nevyteklo, ani nešpiním, nic.. Jak jste to měli vy? Špinili jste po IUI, nebo z vás něco teklo? Minulej měsíc jsem byla nafouklá, jakási ucpaná a nyní nicKromě pachuti v hubě se cítím dobře.
@chipsa ahojky, no ja asi hodinu po IUI zaznamenala ze země vyteklo jaká si čirá tekutina. jinak nic na sobě nepoznavam:-(
@Simona87b
S tím otrivellem je to na prd. 18 dni je dost, vetsinou se říká těch 10 dní může držet v tele, ale zase každý tělo je jiný a asi záleží i na dávce. Je fakt, že pak už bude jistota a nemusí být člověk zbytečně zklamaný. Ale to čekání vám holky nezávidím ![]()
@Simona87b holky ukazoval mi tu stříkačku ( takové narůžovělé) sperma je smíchané s tím roztokem. Špinění mi říkal, že je zcela normální po takovém zákroku a že je to v pořádku, že to neznamená nic špatného. Je to běžné, přece jen tam strká něco co vás může podřít (nebo ta branka je málo otevřená) tak to takhle vysvětloval. Také jsem poprvé spinila hned druhý den. A teď po druhé a třetí IUI nic.
@Bellinka2 ahojky, jak je? Ms jeste neprisla?
No o pruchodnosti tak nejak zatim neuvazuju, ze v brzke dobe pujdu. Asi poslechnu dr. Tezko rict, jestli by se pak podarilo brzy nebo ne…
@chipsa ja jenom 3 dny malinko spinila. Ale byla jsem jenom jednou. Nestihla jsem si ani vsimnout, jakou ta tekutina ma barvu ![]()
@Cassydissy ahooj, noo samozřejmě se o mě pokouší nějaký kašel, když už se psychicky připravuju, že brzy půjdu
ale jinak dobrý
MS ještě nedošla, ale čekám, že do konce týdne přijde, tak uvidíme ![]()
No musíš hlavně mít pak asi měsíc volno, páč mě tenhle cyklus dělali tu průchodnost a další jdu. Ale bylo mi řečeno, že ten začátek šel lehce ztuha, že musela trochu víc zatlačit na tu tekutinu a pak dobrý, tak že jsme to kdyžtak i trochu prostouchli
ale já děti neměla nikdy, takže já šla kvůli tomu.
Jinak mě napadlo, jestli vám dělali i testy jakože imuno popř genetiku? Nevím totiž, jestli je partner/manžel i táta tvého kluka nebo ne
páč někdy mívají ženský problém, že například to tělo nereaguje dobře na spermie zrovna daného člověka a tak.
@Bellinka2 je, ja ti neodpovedla. Syn je z predchoziho vztahu. S partnerem jsme 12 let, tak ho syn bere jako tatu. Genetiku mi nedelali ani imuno, vubec proste nic. Nikdo me nikam neposlal a kdyz jsem se na to ptala, tak pry je to zbytecne..
A zkouseli jste tento mesic?
@Cassydissy to je dobře, že mají hezky vztah.
To jsem překvapená. Protože pokud jste oba v pořádku a otěhotnět se ti dařilo a z předchozího vztahu máš dokonce dítě, čekala bych, jestli není třeba problém v kombinaci. Vím, že známá otěhotnět mohla, ale několikrát o to přišla a zjistilo se, že její tělo napadá ten plod. Stačily léky a měla holčičku, druhé pak už bez problémů. Někde jsem právě i viděla, že dokáže ženská i špatně snášet spermie daného chlapa.
A kam chodíš do CAru?
Jinak tenhle měsíc snaha nebyla výrazná, měla jsem po tom vyšetření mykozu, zaparila sem se a já na spodek trpím hodně, mám problém, že dole nemám správně množství laktobacilu a léky, které mi doporučila moje gyndarka na úpravu ty flóry a zároveň je to i na mykozu mi to jen zhoršovaly, tak sem si to protáhla. Předchozí měsíc sem měla po ovulaci cystu na vaječníku a zánět delozniho čípku. Plus sem teď nějakou chvíli nachcipana.
semnou je taky pořízení, nicméně v době možné ovulace nic nebylo kvůli tomu všemu. ![]()
@Simona87b píše:
@Cassydissy no právě…v minulém cyklu sme to zkoušeli normálně jen za pichnuteho ovitrellu a casovaneho styku a po sem brala utrogestan no a nějak sem si tekla ze si udělám test, bylo to asi 7 den a byl pozitivní tak už sem úplně zajasala jenže pak sem zjistila ze to děla ovitrell…tak si říkám ze je to dřív asi zbytecne dělat ze stejne i když je pozitivní tak nepoznám jestli tehotenstvim nebo ovitrellem. Už tedka je to těžké.-(
Myslim, ze pokud by to bylo tehu, ovitrellovy duch bude silit… Ja uz 8dpo nemela nic
@Bellinka2 aha, to me mrzi, ze mas takove problemy, to musi desne svedit
. Ja zase byla na konizaci cipku, mela jsem CIN 3, prednadorovy stav. Nastesti se to podchytilo vcas a na dalsim vysetreni uz to bylo zdrave.
@Cassydissy ahaa tak hlavně, že si v pořádku
. Mě byla konizace doporučená, protože sem v 19 prodělala několik zanetu, operace cysty a od té době jsem řešila krvácení po sexu, prý kvůli odrenince na čípku způsobena právě nesprávnou léčbou. Jenže já na ni nechtěla, protože sem si říkala, že děti nemám a prošla sem si už celkem dost věcmi. No a nakonec paradoxně pomohlo změnit přítele
zní to blbě, ale od té doby mě ta odreninka nijak nelimituje.
Občas je děs, čím vším si my ženský musíme projít a jak nám to, že jsme ženský občas dává zabrat.
holky a těm co to vyšlo (myšleno IUI) kdy ste měli už nějaké priznaky těhotenství…ja dneska akorát mám trosku bolesti jako kdyby před menstruaci. Ale nevím jestli to nemůže být tím progesteronem co beru.
@Cassydissy píše:
@Bellinka2 ahojky, jak je? Ms jeste neprisla?No o pruchodnosti tak nejak zatim neuvazuju, ze v brzke dobe pujdu. Asi poslechnu dr. Tezko rict, jestli by se pak podarilo brzy nebo ne…
@chipsa ja jenom 3 dny malinko spinila. Ale byla jsem jenom jednou. Nestihla jsem si ani vsimnout, jakou ta tekutina ma barvu
No je to zajímavé. Podle toho co ze mě valilo, tak jsem si myslela, že ten roztok je v tmavě hnědém roztoku. Bylo od toho prostěradlo a všechno..
Mohu se ještě zeptat, dnes to je 8 dpo a od rána (neříkám pořád) ale píchá mě v podbřišku. Jako bych to snad měla už dostat, což je blbost čeká mě to až 2.8, ale bolesti před menstruaci jsem také dlouho neměla. Tak jsem z toho taková zmatená. Nevíte co by to mohlo být?
@Pinklekip píše:
Mohu se ještě zeptat, dnes to je 8 dpo a od rána (neříkám pořád) ale píchá mě v podbřišku. Jako bych to snad měla už dostat, což je blbost čeká mě to až 2.8, ale bolesti před menstruaci jsem také dlouho neměla. Tak jsem z toho taková zmatená. Nevíte co by to mohlo být?
Nechci tě zklamat, ale toto už jsem zažila tolikrát
Většinou je to příprava na menstruaci, přece jen se tam dělo něco neobvyklého. Musíš počkat ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.