Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bellinka2 jj je to zbytečný stres :/ ale stejně je tak těžké na to nemyslet
no jsme ráda že vás tady holky mám
můžu v klidu napsat obavy aniž by se mi někdo smál že jsme hysterka :/
No já tehdy moc nadšená nebyla, je to taková divná ironie osudu. Děti jsme nikdy nechtěla a byla jsme zoufalá že jsem otěhotněla
a teď, když jsem šťastná a mám krásnou holčičku a přejeme si druhé tak to nějak nejde
člověk si má hodně dávat pozor na to co si přeje ![]()
@MinaminoShana chápu ![]()
Je to fajn, mít si o tom s kým povídat, kdo tomu alespoň trošku rozumí. Ikdyz je teda neskutečný, kolik lidí si něčím takovým prochází. Vůbec mě to dřív nenapadlo.
Aaale o tom to není, jen to chce občas svůj čas. Věřím, že se brzo dočkáte ![]()
Zdravím děvčata, když už nic jiného, chci se zeptat, zda jste prožívaly podobné zkušenosti? Dnes jsem devátý den od píchnutí Ovitrellem, včera v noci mě začala děsně pálit žáha a mám v hubě ten překyselenej pocit. Jde to až nahoru a má to vliv i na hlasivky, protože to tam tak pálí, že se dusím a kašlu. Měli jste taky takovou reakci po Ovitrellu?
@chipsa ahoj ty jo tak to ja vůbec…ja sem jen byla takova unavenejsi, ale jinak fakt nic.Tak hlavně ať je ti dobre:-)
@Simona87b píše:
@chipsa ahoj ty jo tak to ja vůbec…ja sem jen byla takova unavenejsi, ale jinak fakt nic.Tak hlavně ať je ti dobre:-)
Jinak jak píšou holky, je fajn si o tom aspoń popovídat:)
@Simona87b píše:
Kolik dní máš za zebou po IUI? Já 7 + další 2 dny s Ovitrellem:)
@chipsa ja sem dneska 10 den od IUI a 12 den od ovitrellu. Cítím dneska teda tak dobrou hodku akorát ze mě bolí trosku bricho jako kdyby měla přijít MS no.-(
@Cassydissy ahojky ![]()
Tak co, kdy jdeš na kontrolní ultrazvuk před IUI? ![]()
Ahoj holky. Můžu se k vám pridat?
Jsem dnes 14 den po druhém IUI a zase nic
beru injekčně ovitrell, pak utrogestan a od dalšího cyklu menopur.
Snažíme se rok a půl a už je to fakt na hlavu když se kolem mě roztrhl pytel s dětmi, z toho tak polovina nechtěných, až mi to trhá srdce. Byla jste některá už na IVF? Je to hodně náročné oproti IUI?
Přeji hezký slunečný den ![]()
@Diana91 čauky
tak to mě mrzí, zjistili, kde je u vás problém, proč to nejde?
S tím čekáním ti věřím, my se snažíme rok a teď mě čeká první IUI a mám toho nad hlavu, pak když vidím, jak dlouho se snaží jiné, vůbec si to nedokážu představit.
Na IVF jsem nebyla, ale už jsem si dost věcí zjišťovala a ano je to náročnější jak finančně tak zdravotně. Přece jen ta stimulace dá tělu zabrat a pak ten odběr vajíček může každý snášet jinak. Ale dívala jsem se, že to některý ženský dávají v pohodě. Ale určitě je tam toho víc jak u IUI. ![]()
@Bellinka2 manžel v pohodě, já po prvním těhotenství sníženou funkci štítné žlázy, jinak vše funguje.
Já přemýšlím, že doberu iui co hradí pojišťovna a vykvaknu se na to. Pořád stresy, cpát do sebe blbosti a pak 14 dní věřit, že se stal zázrak a že to vyšlo
a možná přesedlám na bylinky a prostě se vrátím do práce a nechám to osudu.
První syn nám “trval” dva roky a nikdo mi nedokáže odpovědět proč.
IVF se bojím kvůli náročnosti, přeci jen s dvouletým dítětem si nemuzu dovolit nefungovat, navíc rodicak taky není finančně žádný zázrak.
Ale psychicky je to hrozně náročné. Pořád si říkám, co jsem komu udělala, jsem musela být v minulém životě asi potvora ![]()
A bereš teď něco před iui? Kdy jdeš?
@Diana91 takže předpokládám, že bereš léky na tu štítnou žlázu.
Já až teď viděla, že se to změnilo a máš to jen 6× za život a ne 6× ročně ![]()
Tak jako to chápu, že se ti teď do IVF nechce. Ale jestli už máš jedno děťátko tak věřím, že se brzo podaří
s prvním problémy nebyly?
Jojo jsem teď na clostiku a ultrazvuk mám 5.8.. nicméně čekám, zda mi to nevyjde na víkend a to nedělají. Tak snad to vyjde nějak dobře a domluvíme se ![]()
@Bellinka2 Jojo, jako jsou to s prominutím hajzli. Kdyby to třeba snížili ze 6 na 3, tak budiž, ale tohle je masakr. To na klidu moc nepřidá, že
ale hlavně “podpořme” porodnost. No navýšením rodičáku se zvýší porodnost jinde než u pracujících no.
První přišel po 2 letech, kdy jsem tomu už ani nevěřila. Řešili jsme zrovna byt, manžel měnil práci, tak nebyl moc čas.
Tohle je nejhorší, jak si to máme naplánovat, ať to nevyjde na víkend no ![]()
Ale celkem mě zaráží, jak je v čekárně vždycky úplně narváno, že tolik párů má problém ![]()
@Diana91 jako jo no. To je celkem rapidní snížení a jak říkáš, vůbec ti to jako člověku s problémem nepomůže vědět, že máš omezené možnosti.
Tak to je hezký. Jen jak říkáš no, tohle se bohužel plánovat nedá
já už bych taky byla dávno matka, kdyby mi to vyšlo, jak sem si myslela
tak mám zatím jen psí děťátko. Ono se říká, že když to člověk nejmíň čeká. Ale jako jak to nejmíň čekat ![]()
To mě taky dostalo, vůbec sem to nečekala. ![]()
@Bellinka2 to je hrozné, plánovat můžeme jak chceme a takhle to s námi zamete no. Já mám též prjsana, akorát 13 letého důchodce no. Tak mu malý dává pěkně zabrat ![]()
Přesně, když to čekáme každý měsíc, tak jak to nemáme čekat ![]()
A jako jsou tam hodně i mladé holky. By mě zajímalo, co za tím stojí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.