Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Diana91 oj. Tak to mě mrzí. Ale říká se že ty pozdější IUI dopadají lépe. Já zatím bez pms, jsem zvědavá minulý měsíc mě už i den před tím bolelo břicho jako hrom.
@Pinklekip no kdyby to byl problém, tak si dáme měsíc zkoušení na vlastní pěst ![]()
Stejně do IVF nechci teď jít, tak je vlastně i jedno, kdy ten poslední pokus přijde.
A dala jsem si dnes jedno pivo!
Tak aspoň něco z toho mám! ![]()
Tak budu držet palce a dej vědět 🙂
@Diana91 Tak to já se neženýruju. Snad mě neodsoudite, ale funguju normálně, tedy. Jedno pivo večer si u grilování třeba dám. Minulý měsíc jsem si nedala nic a brala jsem ohledy jako bych v tom byla a nevyšlo to. Teď jsem to pojala tak normálně. Příznaky pms žádné, krom citlivých bradavek a nechuti k jídlu od včerejšího oběda do sebe nemůžu nic narvat. Nemám na nic chuť a jenom pomyšlení mi děla špatně. Jelikož je 6 IUI ročně, tak bychom to chtěli stihnout. A od příštího roku buď zase IUI nebo IVF ale prý na něj zatím nemáme nárok.
Ahoj holky tak jak zvladate? Ja už na sobě cítím ze mi každou chvilkou začne ms, jen si říkám když mě takhle proste bolí bricho jako při ms tak jestli v tom mám pokračovat a. Jest do toho 6.8 dělat test…když proste cítím ze dostanu ms kolikrat utíkat na záchod abych se podívala jestli už, ale asi přes ten progesteron je nedostanu dokud tedy nevysadim? Ze mi to přijde už asi zbytecne.:-(
@Pinklekip ja tedy na šílence vina nebo piva nevidím nic zlého;-)))
@Simona87b píše:
@Pinklekip ja tedy na šílence vina nebo piva nevidím nic zlého;-)))
Ahoj, tak já tyhle bolesti cítím už tak 2-3 dny po IUI
Od té doby je mě zle, jako bych to měla dostat.
@Simona87b uvidíš asi nějaký vyznam to má. Jinak by ti to Mudr nedoporučoval. Jako záleží to na tobě, ale jestli ho dále brát budeš nebo ne. Dokud není 6.8 tak bych tomu, ale dávala naději.
@chipsa ještě pořád? Ty brďo, to musí být už dost nepříjemné.
No dejte vědět jak jste dopadly. Já jsem už také docela zvedava. Ještě jsem netestovala ani jednou.
@Pinklekip no já to mám právě složitější. Mám totiž až do září léky na ul. kolitidu a alkohol bych úplně neměla no. Takže když už si teď něco dám, tak hodně vyjímečně, a to miluju pivo ![]()
@Simona87b mě teď druhý měsíc, co beru utrogestan, tak MS přišla i přes. Mě doktor říkal, že mám brát normálně než MS přijde a pak vysadit. A dokonce mi to zkrátilo cyklus, mela jsem 32, první měsíc 30 a teď 28 🙂
@Bellinka2
Jj je to nejlepší probrat s lidmi co mají podobné zkušenosti ![]()
Taky pravda, nikdy by mě nenapadlo kolik lidí se s takovým problémem potyka :/
@Diana91 ahojky, mě čeká teprve první IUI tak jsem z toho roste nervózní :/ ale četla jsme že na poprvé to vyjít nemusí, tak třeba ti to ještě vyjde a nebudeš muset na IVF ![]()
S těmi dětmi to chápu, kolem mě má většina přátel 3 děti a obvykle „na první dobrou“ tak je to dost depresivní ![]()
@Diana91 držím palce, snad se nám všem tento rok zadari.
Vůbec nedokážu říct, jestli to zítra dostanu nebo ne. Necítím nic. Toť otázka jestli to je dobře nebo špatně ![]()
@Simona87b být tebou dobrala bych to, ale je to na tobě ![]()
@MinaminoShana bude to mírny stresik čekání atd, alee určitě to bude v pohodě neboj se
Ahoj,
my byli 23.7. a teď čekáme.
Manžel spermio úplně skvělý a já mám polycysticke vaječníky… Byli jsme na 1. IUI. Snažíme se od začátku roku, ale brala jsem 15 let antinu, tak uvidíme…
Dnes jsem nevydržela a zkusila test, ale zatím nic… je ještě brzo.
Jinak clostyl od 3.dne MS (2×denne 5 dni), 21.7. večer ovytrell a od 24.7. večer utrogestan (2× denne) po dobu 14 dní a pak pokračovat nebo přestat, pokud bude test negativni…
@MinaminoShana ahoj 🙂nervózní neboj, je to bezbolestná rychlovka. Nejhorší je pak to čekání, jestli to vyšlo.
No procento úspěšnosti je malé, ale stejně jsem doufala a nic no.
Já jim to přeju, ale taky si sakra říkám, jak to jako dělají?
Jednou na to skočí bez jakékoliv znalosti svého cyklu a bum dítě. @Pinklekip To by bylo skvělé a pořád v to doufám. Nechci malého dávat do skolky
je to takový malý maminčin miláček, školka neee.
Ty jo, tak zítra test a hned piš. Jsem zvedavka zvědavá
držím palce ![]()
Ahoj holky,
Úplně poprvé přidávám své zkušenosti do nějaké diskuze. Po 3 letech snažení a pročítání různých skupin a témat je asi na čase taky přispět
Mám za sebou první IUI 21.7. a teď netrpělivě čekám na test. Nechci ho dělat dřív než by se mělo, snad to vydržím ☺️️ je mi dobře, dnes trochu píchání v podbřišku, ale nechci tomu nic přisuzovat. Ze zkušeností vím, že píchání může znamenat v podstatě cokoliv…
Mé dosavadní skóre: jedno mimoděložní, jedno zamlklé těhotenství. Cyklus mám jako hodinky, ovulace probíhá, všechny testy OK, spermio taky v pořádku. Čert ví, v čem je zakopaný pes. Věřím ale, že do třetice nám to vyjde ☺️️
Všem vám moc držím palce a těším se jen na dobré zprávy 🙏🏻
Kdyby vás cokoliv zajímalo, ptejte se.
Taky všem moc držím palečky…ja tedy nevydržela a zítra zkusím zase test…ofiko bych měla zkusit až 6.8 tak uvidíme. U mě stále přetrvávají menstruační priznaky…:-(Takže asi nic dobrého…ale naděje umírá poslední!!!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.