Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Cassydissy tak co, jak dopadl dnešní ultrazvuk? ![]()
@Kristy0001 jee to mě mrzí. Tak držím palce, ať se brzo povede. A mluvila si předtím s doktorem? Zda bys na to očkování jít mohla, když bys byla v začátku těhotenství? Jinak moc děkuju
![]()
@Kristy0001 ahojky tak to mě mrzí, ze to nevyslo….ja tedka zacla zase užívat femaru a 13.8 jdu na ultrazvuk jestli tam vyrostl nějaký folik tak půjdeme do druhého pokusu IUI.Tak uvidíme. Jak to mate vy tedka?
Tak já už sem dneska po prvním IUI. Kupodivu výsledky spermia prý byly dostačující pro IUI a já se podle těch posledních bála, že to nebude nic moc. Tak mě to příjemně překvapilo. No a teď už jen 3 týdny čekat ![]()
@Bellinka2 ahooojky
musim docist, jestli jsi neco napsala. Jsem na skoleni a chtela jsem jen dat vedet, ze na tebe taky myslim
mela jsem DVA foliky, 23 a 24, wooow. Tak z toho proste musi neco byt
dostala jsem ovitrelle a snazime se doma uz od patku. Jdu si precist, co ty
![]()
@Bellinka2 píše:
Tak já už sem dneska po prvním IUI. Kupodivu výsledky spermia prý byly dostačující pro IUI a já se podle těch posledních bála, že to nebude nic moc. Tak mě to příjemně překvapilo. No a teď už jen 3 týdny čekat
Moc moc drzim pesti, at se zadari! ![]()
@Cassydissy no tak to je velká paráda! Tak snad vam to klapne
![]()
Hele já tyhle speciální názvy moc nedávám 😁 ale prvně jsme byli na spermiu tady u nás na zadanku mojí doktorky, dělají to na endokrinologii a tam nám vyhodnotila 75% patologii. Upřímně se z toho nic moc víc vyčíst nedalo, protože to nebylo podle ty standardní normy vyhodnocení. Jen bylo prostě dost málo pohyblivejch a ještě k tomu nám nezkapalnel vzorek.
Dnes mi řekla sestra, že na IUI dostačující. Jen že jich je trochu míň než dle norem o 6mil. Ale to je prý nic. Máme 33mil a pohyblivost přes 40%. A vzorek zkapalněl.
Tak buď se nám to extra zlepšilo nebo to přechozi vyhodnocení neodpovídá. Protože prvotně mi bylo řečeno ICSI IVF a teď že dosáhneme na IUI v pohodě
no řešit to nebudu, mám radost, alespoň to je pro mě dobrá zpráva no a uvidíme, zda za tři týdny bude další nebo ne ![]()
Já budu hodnotit dle testu, protože beru estrofem a teď i progreston, takže to pravděpodobně nedostanu ikdybych těhotná nebyla.
Jinak zajímavý, já se mám testovat vlastně až 21dni po zákroku ![]()
Díky holky! Vezmu to postupně 😊
@Bellinka2 na očkování jsem se nestihla zeptat, ale konzultovala jsem to s ním už před první dávkou v minulém měsíci a říkal, že jednoznačně na očko jít, i když jsme už ve fázi snažení. Lepší být očkovaná, než pak chytit nedej bože horší průhěh v těhotenství. Držím ti palce, ať to u vás po dnešku dopadne dobře! A teda 21 dní jsem ještě neslyšela, to je nějak dlouho ne?
@Simona87b máme to stejňe jako ty
jen o pár dní posunuté. 16.8. na ultrazvuk a když bude vše ok, tak hned na druhé iui. Jsem téměř rozhodnutá, že na třetí už nechci a zkusíme rovnou IVF. Není čas ztrácet čas. Jak to vidíš ty? Nebo si o tom ještě nepřemýšlela?
@Cassydissy držím palce. Dva folíky a takhle hezky velké jsou super. To já nikdy neměla a to mě už nějaký pátek sledujou. Držím palce.
@Kristy0001 no jasný no, tak hlavně že to máš za sebou a teď už se nemáš vůbec čeho bát
tak držím palce, aby tam za týden byl nějaký pěkný folik
já měla ve ctvrtek dva přes 17mm, ale to díky clostiku, v sobotu injekce na spuštění. Mě to taky přijde dost. Když sem viděla, že někdy holky 14 dní někdy 18. Ale mě vyloženě řekli, že mám testovat až za tři týdny. Dokonce ve zprávě mám napsáno, za tři týdny testovat i přes menstruaci (tu já ale asi neočekávám kvůli estrofemu)
![]()
@Bellinka2 já měla ve zprávě 14 dní, testovala 14. den a vidíš, jak to dopadlo. Zbytečné zklamání. Možná proto to mají nastaveno takto, aby případnému zklamání předešli. Jinak já clostik neberu, tak možná proto vždy jen jeden folík.
Očkování u mě proběhlo naštestí úplně v pohodě a jsem ráda, že ho mám za sebou. 👍🏼
@Kristy0001 asi jo. Ono na jednu stranu Čím později, tím je větší jistota a jak říkáš, předchází se případnému zklamání. Tak to je dobře, že se ti i ten jeden udělá sám
já upřímně nevím, zda u mě rostou, protože mám pokaždé jinak dlouhý cyklus a na folikumetrii jsem chodila vždy na začátku cyklu. Tak proto mi pro jistotu dali clostik.
To je dobře, hlavně, že už to máš za sebou ![]()
@Cassydissy píše:
@Bellinka2 ahooojkymusim docist, jestli jsi neco napsala. Jsem na skoleni a chtela jsem jen dat vedet, ze na tebe taky myslim
mela jsem DVA foliky, 23 a 24, wooow. Tak z toho proste musi neco byt
dostala jsem ovitrelle a snazime se doma uz od patku. Jdu si precist, co ty
![]()
Ty joo to jsou skvělý čísla…tak držím všechny palce:-)
@Bellinka2 píše:
@Cassydissy no tak to je velká paráda! Tak snad vam to klapne![]()
Hele já tyhle speciální názvy moc nedávám 😁 ale prvně jsme byli na spermiu tady u nás na zadanku mojí doktorky, dělají to na endokrinologii a tam nám vyhodnotila 75% patologii. Upřímně se z toho nic moc víc vyčíst nedalo, protože to nebylo podle ty standardní normy vyhodnocení. Jen bylo prostě dost málo pohyblivejch a ještě k tomu nám nezkapalnel vzorek.
Dnes mi řekla sestra, že na IUI dostačující. Jen že jich je trochu míň než dle norem o 6mil. Ale to je prý nic. Máme 33mil a pohyblivost přes 40%. A vzorek zkapalněl.Tak buď se nám to extra zlepšilo nebo to přechozi vyhodnocení neodpovídá. Protože prvotně mi bylo řečeno ICSI IVF a teď že dosáhneme na IUI v pohodě
Jinak zajímavý, já se mám testovat vlastně až 21dni po zákrokuno řešit to nebudu, mám radost, alespoň to je pro mě dobrá zpráva no a uvidíme, zda za tři týdny bude další nebo ne
Já budu hodnotit dle testu, protože beru estrofem a teď i progreston, takže to pravděpodobně nedostanu ikdybych těhotná nebyla.
Až 21 dni? Tak to už je zase jiné číslo:-)))Sem zvědavá ja du 13 na ultrazvuk a počítám ze jestli tam něco vyroste tak 16.8 druhy pokus IUI a sem zvědavá kolik mi řeknou tentokrat:-)Jestli zase 18 nebo víc:-)
@Kristy0001 píše:
Díky holky! Vezmu to postupně 😊@Bellinka2 na očkování jsem se nestihla zeptat, ale konzultovala jsem to s ním už před první dávkou v minulém měsíci a říkal, že jednoznačně na očko jít, i když jsme už ve fázi snažení. Lepší být očkovaná, než pak chytit nedej bože horší průhěh v těhotenství. Držím ti palce, ať to u vás po dnešku dopadne dobře! A teda 21 dní jsem ještě neslyšela, to je nějak dlouho ne?
@Simona87b máme to stejňe jako ty
@Cassydissy držím palce. Dva folíky a takhle hezky velké jsou super. To já nikdy neměla a to mě už nějaký pátek sledujou. Držím palce.jen o pár dní posunuté. 16.8. na ultrazvuk a když bude vše ok, tak hned na druhé iui. Jsem téměř rozhodnutá, že na třetí už nechci a zkusíme rovnou IVF. Není čas ztrácet čas. Jak to vidíš ty? Nebo si o tom ještě nepřemýšlela?
Tak to je dobrý;-)No ja doufám, ze když něco vyroste tak toho 16.8 bude druhy pokus IUI protože jinak mě manžel zabije:-)Mají tedka v práci sileny zahul takže ten už si vzal na toho 16.8 radši dovolenou aby mohl z práce odjet a dat vzorek,–)Jinak by to nevyslo:-(Tak vážně doufám, ze to tak vyjde a ze tak bude aspoň jeden folik. Jinak manžel bohužel IVF nechce(strašně dlouhé debaty, ale výsledek vždy stejný)Pro nej je proste IUI úplný strop. Takže mě nezbývá než doufat, ze to vyjde:-(
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.