Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bellinka2 díky moc….ja zatím měla vždy max 17 takže si říkám ze by to mohlo být dobre znamení:-)
@Bellinka2 ahojky dnes
takze slavite narozeniny
Vsechno nej, nej, nej a hlavne at jste i s pejskama zdravi a stastni a at se podari miminko/a
![]()
Ja jsem ted v pulce gruntovani. Chybi mi jeste kuchyn, obyvak, chodba a predsin, pocitam, ze to budu mit tak do 22.30. Doufam
jeste chci upect rychly kilimadzaro dortik, velky bude delat teticka, ta je na to nejsikovnejsi
partner nalozil maso a zitra jen udelam neco na rychle zobnuti. Taky budeme grilovat (coz mame taky spolecne
). No, snad nebude pršet. Ted tu zrovna zaprselo
ale aspon nemusim zalivat zeleninu
dneska jsme byli se synem na druhe davce ocko a kdyz se ho dr ptala, jak se citil minule, tak ji odpovedel, ze pozitivne
no doktorku rozesmal ![]()
Me jeste dneska bylo obcas na zvraceni, na 99% jeste z te ovitrelle. Objednala jsem si minule 15 testu za 150, tak si tak testuju, jak mi z tela mizi. Zatim mam druhou carku teda peknou. Jinak obcas malinko pocitim vajicniky. Citim se uplne normalne netehotne
jedine co je jine je, ze pichava brniva poovulacni bolest (spis pocit, pritize to neboli) u podpazi jeste vubec neprisla, tak kez by tohle neco znamenalo. Z pritele si porad delam srandu, ze ty holky dvojcata urcite vyjdou, ptam se ho, jak se budou jmenovat a jestli je bude umet ucesat do skolky
no, uz mi rekl, ze se bude brzo stehovat ![]()
Co ty dnes? Jak se citis a jak pokracujes s přípravami?
@Simona87b ahojky, no nevim, jestli to utika, jsem tak 3/4 dpo, ale zatim mi cekani tolik nevadi (sladka nevedomost). Jeste 5 dni a budu nejspis tusit, jestli jo nebo ne. Taky ti cekani od pondeli zacne
Folikul mas perfektni, vypada, ze i dobre nacasovane. Kdyby bylo na me, tak tam jeste dneska poslu davku ![]()
@Cassydissy jee no tak to máš co dělat viid. Já celý dnešek vařila a pekla, pak sem jela koupit nějaký dárky a do teď jsme připravovali venku posezení a je to tak z 90% hotové
takže máme ještě zítra chvíli, než to začne. Ještě musím donalozit maso a na zítra mi zbydou už jen šneci a nějakou zeleninku nakrájet
a ještě budu muset doma všude zamést, protože ačkoliv jsem včera uklízela, tak dnes mi psi donesli dovnitř písek
klasika no, se psem doma nemáš nikdy stoprocentně uklizeno ![]()
Jee tak to mě synek pobavil taky ![]()
Jinak já se cítím furt úplně normálně. Včera jsem měla k večeru bolesti, ale spíš v oblasti ledvin, než že by to byly vaječníky
no a dnes dobrý, jen mě občas trochu píchne když něco dělám. ![]()
Ale zatím si to moc nepripoustim. Takže to čekání snasim celkem dobře ![]()
Jinak moooooc děkujeme
a taky přejeme, ať už slaví kdokoliv od vás
![]()
U nás hlásí jasno 28 stupňů, tak snad to vyjde
dneska tu taky sprchlo ale úplně minimálně, takže já musela zalévat ![]()
@Bellinka2 mohu se zeptat, zda si tu hydrolaparoskopii stihla hned nebo si ji presouvala kvůli ms?? Já jsem na to měla jít začátkem srpna v Gennetu Liberec, ale ms dorazila později a nevyšlo to. No a když jsem první den ms volala, že mi to posunou, tak to posunuli o měsíc, jelikož neměli místo, což mě tedy dost naštvalo a bojím se, aby se to neopakovalo
taky mě čeká IUI, problém je na straně manžela.
@Bellinka2 píše:
@Simona87b a i při tech 17 si píchala ten samý den?
Ne ne pri 17 to bylo až nasledujici den a pak den potom bylo první IUI, ale říkám se ze mám spis obavy aby zítra už nebylo pozdě víš…včera sem si píchla ten ovitrell a po něm sem měla dost bolesti v podbrisku tak nevím…jestli náhodou už to nenastalo včera…a nepropasli sme to…nemáte náhodou někdo zkušenost?
@Majdasss pokud se nemyslím, tak já nebyla na hydrolaparoskopii ale na metodě hycosy, kde ti vstříknou tekutinu přes dělohu a sledují pomocí ultrazvuku jak cestuje.
Na tenhle zákrok není třeba anestezie a žádné jiné požadavky nebyly, takže jsem zavolala první den MS a na 10 den mě objednali.
@Cassydissy je mi to úplně jasný…hele jdu nakonec už zítra takže nevím nevím jestli se trefime…čekání je vždy těžké…ale jak říkáš myslím ze kazda z nás proste vi…i když třeba jen podvědomě. Tak proste víš jestli to vyšlo nebo ne.
@Simona87b já měla 17,5 a píchala jsem až za dva dny a za den a půl sem šla na IUI. Ale bolest v podbřišku jsem taky měla po injekci. Ta pokračovala ještě další den a v den IUI sem měla bolesti větší. Den poté doznívaly a pak už dobry. Ale to je asi různé. Když si to vezmeš, tak já se 17,5mm čekala mnohem dýl než ty na zákrok. A co že a to jiný časový horizont co sem četla.
Jak je ti dnes?
@Bellinka2 dneska necítím nic pravé…jako ze vůbec jen teda místo vpichu protože sem si to špatně včera napíchal nějak…
@Simona87b podle mě by to bylo dost rychle, protože se uvádí těch 36h, ale tak uvidíš zítra, jak ti bude
držím palce
@Bellinka2 no vidíš, teď jsem koukala do papíru a taky jdu na toto
omlouvám se za nedorozumění… No já mám taky zavolat první den ms, ale to jsem udělala i teď a už neměli místo,,tak to mě trochu stresuje
a bolí to?
@Majdasss tak to nechápu, proč ti to předtím nevyšlo? Že se to muselo posunout? Říkali ti důvod?
Já tě nebudu strašit, protože mě bolí i inseminace a plno holek to ani necítilo. Takže si myslím, že je to individuální. Mě to třeba bolelo, ale ja sem asi nějaká hodně citlivá. Co sem tak četla než sem na to šla, tak zavedeni katetru bývá nepříjemnejsi ale pak už to dávali v pohodě. A navíc je to fakt chvilka. Vydezinfikuji, zavedou a vstříknou a koukají.
Raději bych na to šla znovu než na laparoskopii. Ale samozřejmě ta má zase své výhody, že pokud tam něco je, dokáží to rovnou odstranit. Ale já nepředpokládala, že by měl u mě být problém. Ale chtěla sem mít před inseminaci jistotu. ![]()
@Bellinka2 jelikož mám cyklu 28 až 35 dnů a 3.8.by byl teprve pátý den cyklu, což nedělají…a když mi to sestra přesunula, tak říkala, že to září už vyjde, že je to těmi prázdninami no… tak doufám
. U nás je problém v manželovi, já jsem v pořádku a už jsem byla na hormonálním profilu a ten vyšel v pohodě, ovulaci mám taky prokázanou, ale mudr říkala, že se tohle dělá, abych nevyplacala 3 IUI a přitom bych třeba měla něco s vejcovody… Ale myslím, že je průchozí mám, ale jsem ráda, že to budu mít černý na bílým, je to poslední vyšetření před IUI, tak se na tom nechci seknout
a hlavně by měli počítat, že tělo není stroj a hold někdy mrska přijde jinak zejo ![]()
Jo tak děkuji za popis
já už asi vydržím vše
a inseminace vyšla?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.