Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Cassydissy čauky ![]()
Já se cítím úplně v pohode dneska. Včera sem ještě cítila podbřišek ale dnes už ne.
Já mam asi štěstí, že mi ty léky nedávají zabrat co se žaludku týče. Brala sem dřív už Gynprodyl kvůli úpravě cyklu a bála sem se, ale nic mi nebylo. A teď mám vyloženě ty čípky a nic. Ten estrofem taky zvládám.
S tou chemii tě chápu, ale já se bojím, že vzhledem k tomu, jak mi neroste sliznice, se těhotenství bez pomoci nedočkám
plus ta ovulace pokaždý jinak, to bych k tomu doktorů chodila 10× za cyklus.
Ale jako jen tak pro zajímavost, když mluvíš o těch vedlejších účincích. Zkus kouknout na ten estrofem. To je teprve poctenicko. To se ti do toho ani nechce, když si to přečteš.
Takže zatím u mě všechny léky bez vedlejších účinků.
Ani nevím, ale teď bych se asi ještě neměla cítit jinak.. jen doufám, že to vše proběhlo jak mělo, ani si nejsem jistá, jestli by ovulaci ten progreston mohl zastavit. Ale vzhledem k bolestem, si myslím, že vše proběhlo, sice stoprocentně nevím kdy, ale tak snad ![]()
Já si upřímně moc velký naděje nedělám, je to první pokus a měla bych fakt velký štěstí, což moc v tomhle ohledu nemivam. Ale beru to alespoň jako zkušenost, že budu vědět co a jak, jak reaguji na co ![]()
To je dobře, že si v pohodě
já teda nic na podporu nejím, snažím se to co nejvíc vypouštět, což je těžký, ale kdybys se ještě zaměřovala na podporu ananasem nebo tak, tak to mám v hlavě nonstop. Mam doma dokonce tablety z ananasu
já sem to totiž na začátku snažení hodně prehanela a partner ze mě byl celkem nestastnej.
Jinak s těmi dvojčaty
mě zas bylo řečeno, to jako když jsou dva tak můžou být dvojčata? A já nooo, prej to nikam tenhle měsíc nejdeme, půjdeme až bude jen jedno
![]()
No budu doufat, že se vám zadari
co ty víš, třeba i dvojitě ![]()
@Cassydissy a jinak ještě. Dnes máme po návštěvě veta kvůli tomu nejstaršímu. Vypadá to, že v těle nikde nic neroste. Noha se opět zhoršila, ale zítra nám mají volat o termín a půjde na amputaci. Dokonce nám doktorka řekla, že snad v té noze by to nemuselo být rakovinoveho rázu. Takže dobrá zpráva, teď se jen budem muset (hlavně já) smířit s tím, že o tu nožičku přijde. Ale je potřeba ho zbavit ty bolesti. Kdybychom to chtěli zachraňovat tak to vyjde nejmíň na 60tis a nemáme jistotu, že to pomůže. A taky cena chemoterapie pro psa je super.. na tom se fakt vydělává to je masakr.
Jak jste na tom vy a pejsek?
@Bellinka2 to o estrofemu si schvalne prectu.. ja jsem ten typ, ze si o vedlejsich ucinkach prectu a druhej den je na sobe uz pozoruju (viz Ovitrelle a spatne od zaludku
).
Heled, dle meho nazoru by ti to krasne vyjit mohlo. Jelikoz se u vas vi, co je za prekazku a pomoci leku jste ji odstranili. Vejcovody pruchodne mas. Folikuly jsi mela pekne. Ve ctvrtek jsi psala 17, nedele/pondeli musela byt ovulace. Ovu testy sis nedelala, nez sis pichla Ovitrelle? Ja si delala den predem a odpo byly pozitivni, pak jsem rano pichla Ovi. Uvidime, uvidime, co nam hvezdy nadeli
![]()
Tak to by byla nejlepsi zprava, pokud ma hafan zdrave telo!! Bez nohy se da spokojene zit dlouho a dlouho. Asi si na to bude chvilku zvykat, nejspis mu to prijde ze zacatku trochu divny, nebude jeste umet poradne chodit, ale behem oar dnu na to prijde a bude jako driv. Psu bez nozek po svete beha
Clovek to bere nesmyslne tragicky. Brala bych to tak, ze najednou pociti obrovskou ulevu od bolesti! (pokud si ale treba nejste upl e jisti, zeptala bych se jeste treba jinyho veta, napr. ortopeda)
Nas hafanana je jako by mu nic nebylo. Hraje si, tuli se, je veselej. Dneska jsem si sla na chvilku po skoleni lehnout a slysim, jak pes vesele bezi po chodbe (tak jako kdyz ukoristi neco, co nema), kdyz jsem pak vstala a sla na zahradu, tak byly po cely zahrade vytahany kousky z polstare na okrasu
,tak jsem to jen posbirala a vyhodila. Ty tri boulicky, ktery ma v sourku v podkozi, se nijak extreme nemeni. Nekdy jsou tvrdsi, nekdy mekci, nekdy malinko vetsi a jindy mensi. Tak se zeptam vet, jestli by se nedala udelat z tech boulicek jenom biopsie jehlou a pak kdyztak operace. Moc bych si prala, aby ten Alavis Sanicell zabiral avsechno bylo jeste dlouho v pohode.
@Cassydissy jojo, přečti. Protože to je něco
já sem ale taky taková, že na sebe pozoruji příznaky něčeho, co sem si načetla
![]()
Jee tak to mě vůbec nenapadlo dělat test. Ale tak co, teď už to stejně neovlivním a buď se povede nebo ne
tak to je super, že sis to i takhle zkontrolovala. Tak snad se vám podaří ![]()
Joo moc děkuju, já vím že mu takhle bude líp. Jen bude chvíli chudák bolavej a než si zvykne. No nic jiného neuvažujeme, protože ten kloub je naprosto sezrany. Na rentgenu to je hodně vidět a to nejsem doktor. Ale ta amputace je pro nás finančně nejpripustnejsi a jemu se uleví. Jen jsme koukali na různé protézy a přítel říkal, že by něco třeba zkusil vyrobit
že by mu i člověk pomohl. Ale je to masakr, rok a něco je na tom hůř a má dole 10kg.
Tak to zní hodně dobře když má chuť i na to vám to tam zvelebovat
tak hlavně, že mu je dobře. A ty další bych určitě taky chtěla minimálně vyšetřit.
Tak držím palce moc moc
@Pinklekip Ahojky. No teď jsi mě úplně vyděsila
já chodím do Eurofertilu a měla jsem taky horší hodnoty štítné žlázy ![]()
A taky mi nic na to neřekli, že je to v pohodě ![]()
Tak se teď sakra bojím
mám teda už jedno dítě, ale to taky muže být sakra zázrak že.
A mohla bys mi prosím napsat, u kterého doktora jsi tam byla?
@Diana91 Mudr. Jaroš no já po mé zkušenosti zcela nedoporučuji Eurofertil, ale mám známou, které se tam po dvou letech IVF podařilo zapadnout. Na její doporučení jsem tam také šla. Ale prostě celkově mi nevyhovoval přístup lékaře, stále dlouhé čekací lhůty. Ale hlavně ten přístup lékaře. Což mi nakonec vyšlo jako jediné dobré řešení vypadnout.. a snad se také nakonec zjistí příčina proč se nedaří Miminko.
@Bellinka2 ahojky
jak se dnes mate? Ja byla v Brne, jeste zitra a konec. Dojizdeni 80km tam zpatky kazdy den me teda nebavi
Na zitra odpo mam naplanovany velky uklid, v sobotu poradame velkou rodinnou oslavu (7 clenu slavi narozeniny o prázdninách, tak to mame spojene). Cekani, jestli se zadarilo mi zatim moc nevadi. Po prvnim IUI byl pro me nejhorsi ten první tyden. Porad jsem se podle neceho snazila poznat, jestli se zadarilo. Ted sem vic vyzenovana, mi prijde. Akorat me teda stve, ze jsem od zacatku leta pribrala tak 2kg. A to jsem chtela spis par shodit
pritom jsem uplne vyradila pecivo a sladkosti.
Co se tyce estrofemu, podle toho, co pisou na pribalovym letku, tak to teda nejsou zadny neskodny lentilky
a normalne to predepisujou jakoze nic, vid? Me tam zarazi to s tou rakovinou prsu napr. Jak mam vedet, ze rakovinu na 100% v sobe nemam a jenom si ti Estrofemem nezhorsim… Jen jsem ti chtela rict s tou Femarou. Nemela by zpusobovat nizkou sliznici jako clostil a dle tohoto fora ma na spoustu zen i vetsi uspechy
https://community.babycenter.com/…rting_thread
Kdy ma vas pesan termin operace? Budu na vas moc myslet!!
to mas moc sikovnyho partnera, kdyz by mu dokazal vyrobit i protezku. To jsem ani nevedla, ze neco takoveho je. Vim jen o vozickach.
@Pinklekip já chodím k Lachčinovi. A s přístupem jsem maximálně spokojená. Dokonce mu nevadilo, že jsem s sebou brala malého a ještě tam s ním blbnul s ultrazvukem.
Mě eurofertil doporučil můj gynekolog, že s nimi má skvělou zkušenost.
Stejně jsem tento měsíc nešla a příští mě čeká zákrok pod celkovou anestezii, tak půjdu až v říjnu.
Ať už jsou ty mimina na cestě co?
Je to děs. A vy máte s partnerem všechny hodnoty jinak Ok?
@Cassydissy ahojky
já se mám furt dobře. Dnes sem uklízela, tak mě pak trochu pobolival podbřišek, ale nic nad čím bych se znepokojovala. Podle.me si možná i trochu vsugerovavam, že jako je potřeba se šetřit
ale normálně funguju.
Hele tak to ti vůbec nezávidím takhle dojíždět na školení a takhle dlouho. My naštěstí když mícháme školení, tak je to max na dva dny a prespavame. Ale chápu, že teď by se přespávání jinde nehodilo
a jak je tobě?
Hele čekání kupodivu taky zvládám. Moc na to nemyslím, jen občas když mě. pichne tak si vzpomenu.
jee to já teď něco málo zhubla a hodně mě lidi chválí. Tak si říkám, že konečně když se mi daří, tak se snažím otěhotnět a vlastně přibrat
já loni při prvním lockdownu přibrala hodně a teď sem asi o 10kg níž. Ale šlo to postupně.. a navíc mám asi jen 2-3 kg pod váhou se kterou sem začínala s partnerem, protože sem se loni pěkně cpala ![]()
Jinak já teda nesportuji, ale třeba jeden čas sem držela dietu dle brichace Toma a jako šlo to skvěle. Ale v životě sem se tak neomezovala. Teď se mi osvědčilo hlídání kalorií. A nepiju skoro vůbec sladký pití no. Ale jinak si dám čokoládu, pecivo, zmrzlinu, Fast foody. Ale ten den, co si dám tohle si pak uberu u ostatních jídel
sice si to furt píšu, ale zabere to denne max půl hodiny a můžu jíst prakticky vše.
Joo jako když sem četla ten leták tak sem cumela jak puk. Ale tak snad takhle nárazově to bude v pohodě. Hodně se to využívá, hlavně u IVF a KETu. Fakt jo? Tak to se kdyžtak pak pobavím s doktorem.
Jinak my pořádáme v sobotu taky oslavu a bude nás tu asi 18
sem teď přijela z nákupu. Musím to zítra vše připravit a dát do kupy. Budeme grilovat a tak. My máme s přítelem stejně narozeniny, takže se nás tu vždy sejde dost ![]()
Což mě tak přivádí, že máme dost společného co
pejsky, oslavy, ovulaci
![]()
Jde začátkem září, naštěstí našli dřívější termín
Joo přítel je mooc šikovný, občas až moc
pak chce vše dělat sám a čas chybí ![]()
@Diana91 Ano ano, spermiogram v nejlepším pořádku i po zhodnocení druhé kliniky, a já také až na tu štítnou žlázu a prolaktil nebo jak se to jmenuje. A těma hormonama jak mě zprasil, takže ty cysty.
U dr. Lachciny také kamarádka otěhotněla.
Držím ti palce ať ti to vyjde. já musím teď čekat až se cysty samy odstraní případně Mudr. A poté snad buď IUI 3× nebo to IVF 17.8 jdu na endokrinologii tak uvidíme co řeknou.
@Cassydissy píše:
@Bellinka2 ahojkyjak se dnes mate? Ja byla v Brne, jeste zitra a konec. Dojizdeni 80km tam zpatky kazdy den me teda nebavi
Na zitra odpo mam naplanovany velky uklid, v sobotu poradame velkou rodinnou oslavu (7 clenu slavi narozeniny o prázdninách, tak to mame spojene). Cekani, jestli se zadarilo mi zatim moc nevadi. Po prvnim IUI byl pro me nejhorsi ten první tyden. Porad jsem se podle neceho snazila poznat, jestli se zadarilo. Ted sem vic vyzenovana, mi prijde. Akorat me teda stve, ze jsem od zacatku leta pribrala tak 2kg. A to jsem chtela spis par shodit
![]()
pritom jsem uplne vyradila pecivo a sladkosti.
Co se tyce estrofemu, podle toho, co pisou na pribalovym letku, tak to teda nejsou zadny neskodny lentilky
Kdy ma vas pesan termin operace? Budu na vas moc myslet!!a normalne to predepisujou jakoze nic, vid? Me tam zarazi to s tou rakovinou prsu napr. Jak mam vedet, ze rakovinu na 100% v sobe nemam a jenom si ti Estrofemem nezhorsim… Jen jsem ti chtela rict s tou Femarou. Nemela by zpusobovat nizkou sliznici jako clostil a dle tohoto fora ma na spoustu zen i vetsi uspechy
https://community.babycenter.com/…rting_threadto mas moc sikovnyho partnera, kdyz by mu dokazal vyrobit i protezku. To jsem ani nevedla, ze neco takoveho je. Vim jen o vozickach.
Ahoojky tak to je skvělý ze se na to snažíš nesoustredit a tím ze mas tedka plány jako oslava a podobne tak to i rychleji uteče.-)Super:-)
Ahoj holky tak ja brala od 5-9 dne femaru, dneska 10 DC a jdu na ultrazvuk jedtli tam něco vyrostlo a co bude dal jestli bude moc být další pokus IUI(doufám, ze druhy bude úspěšný) tak mi držte palce pak dam hnedka vědět:-)
@Pinklekip prolaktin ti napraví a bude to dobré 🙂
A na endokrinologii tě poslali z toho nového centra?
Tak holky ja dneska 23 mm folik. Dneska v 19 picham ovitrell a v neděli druhy pokus IUI:-)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.