IUI srpen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
408
15.8.21 12:35

@Majdasss jo ona tě objednávala nějak hodně dopředu? Protože přesně jak říkáš, já mám cyklus 28-40 dní. Takže já bych se v životě netrefila. Proto sem se objednávala první den menstruace a normálně našli čas. :) Tak mě jen zaráží, jestli to dělají takhle dopředu, to se to pak zbytečně protahuje.

Tak to chápu, mě vyšel hormonální taky dobře, ale chtěla sem mít jistotu. Mě to jen doporučili, protože se za to platí a já chtěla taky jít no. Nicméně já mám nízkou sliznici a mám rozházeny cyklus a pokaždý jindy ovulaci asi, kontrolovali mě vždy brzo na začátku cyklu, takže nikdy nebylo vidět žádné dominantní vajíčko. Proto sem dostala clostill. A IUI se dělalo hned cyklus po tom testu, brala sem léky na uzrání vajíček, teď beru po inseminaci progreston a estrofem na tu sliznici. A jak to dopadne uvidím až ke konci měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.8.21 13:22

@Bellinka2 No ona mi říkala, že mi dá nějaké datum jako nastrel a že to změníme, ale podle mě by neměli dávat žádné a jak říkáš, sz podle ms… No fakt doufám, že to bylo těmi prázdninami a že září už bude ok, ještě když je to zákrok na 15 minut a zaplatím za to :D a ano, zbytečně se to táhne..
Jo tak, no tak držím palce!!! Můžu se zeptat, kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
15.8.21 13:41

@Majdasss Joo to s tebou souhlasím no. Tak držím palce ať to vyjde :)

Moc děkuju :) je mi 26. Do CARu nás poslali na základě špatného spermiogramu. Ale teď naposledy při IUI vyšel dobře. Tak se budu modlit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
15.8.21 13:52

Druhé IUI

Ahoj holky tak hlásím, ze dneska proběhlo druhé kolo IUI, embryolozka říkala, ze vzorek byl kvalitní a od rána mě pobolivalo v podbrisku tak si říkám, ze to snad fakt trefili:-)No tedka už zbývá jen čekat a za 18 dni udělat test. Jestli tedy dřív nepřijde MS.Od zítra má dvakrát denne nasazeny utrogestan vaginálně tak uvidíme jestli se to podaří. Teď už je to na nich na mrskach jestli si poradi…ještě to tedy asi s manzelem večer potvrdime normálně:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.8.21 14:02

@Bellinka2 tak to doufám s vámi!!! A děkuji, snad už to teď půjde rychle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
15.8.21 15:07

@Simona87b věřím tomu, že se to rozjelo přesně kdy měli, aby se povedlo :) držím moc palce

@Majdasss děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
15.8.21 16:07
@Bellinka2 píše:
@Simona87b věřím tomu, že se to rozjelo přesně kdy měli, aby se povedlo :) držím moc palce@Majdasss děkuju :)

Děkuji moc, samozřejmě i ja držím palce, pěsti a všechno co jde vám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.8.21 18:21

@Bellinka2 ahojky :) jak se vam vydarila oslava? Bylo krasne, ze? My dnes dojidame zbytky, tak jsem nemusela varit :D porad myslim na to hubnuti. Jak ro udelat, aby to chutnalo, nebylo to na vareni narocny a nemusela jsem se extra hybat :D Vyzkousim nejspis toho Brichace Toma, slysela jsem na timo i z blizkeho okoli pozitivni ohlasy. Ke stesti by mi stacilo tak 7kg, ale idealne 10kg. Driv jsem dodrzovala Korinkovou, kyticky zviratka asi tri roky a shodila 12. Postava se mi docela libila. Ale pred sesti lety jsme se prestehovali do domku a zacala jsem se spis starat, aby to tady vypadalo nez abych vypadala ja :D nabrala jsem 10 a porad nedokazu nic dlouhodobe dodrzovat. Hodne jsem zlenivela. To se musi rozhodne zmenit. Covid mi teda taky nepridal. Zacala jsem po Vanocich cvicit a pak se na to zase vyprdla. Zacaly jsme s kamoskou behat, ale taky jsme se na to vyprdly… Ach jo, ta vule:D

Jinak dnes jsem 5/6DPO. Sice jsem si rekla, ze se nechci moc sledovat, ale dari se mi to tak napul. Rano jsem se probudila s desnou bolesti zad, ze jsem si chtela jit pro ibalgin. Trpim teda na zada docela hodne. Prasek jsem si nakonec nebrala, protoze co kdyby ze ;) trochu mam dneska pocit jako na MS obcas. Jinak absolutne nic. Vidim to opet pesimisticky.. :pocitac: jednou to proste vyjde, to je jasny, ale to cekani od ovu do ms me teda stve. Za tyden a pul uz nastupujeme po prazdninach do prace, tak se uz fakt tesim, ze prijdu na jiny myslenky.

A co ty? Jam zvladas dusevne prvni tyden po IUI?

@Simona87b ahojky :) tak to je super zprava! Nezapomen pravidelne informovat :) teda u vas v Caru maji IUI i v nedeli? Tak to je parada. Kam chodis? A drzim moc pesti, at se zadari :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
15.8.21 18:31

@Bellinka2
No ja chodím do Podoli v Praze. Normlane to prý nedělají o víkendu, ale tím, ze v pondělí by prý bylo pozdě tak my to doktorka foukla na neděli s musím říct ze sem si od prvního pokusu všimla rozdílu. Jak ste to měly vy? Ja poprvé u doktora trosku cítila takový tlak a paleni. Tedka podruhé u doktorky sem necítila krom maličkého píchnuti nic. Doktor mi řekl ze mužů rovnou potom odejít a doktorka dneska mě nechala ležet 20 minut. Při prvním to ze mě asi po hodině začlo vytekat ta látka, dneska vůbec nic úplně sucho…a minule bez priznaku až nějaký týden pres MS jsem cítila priznaky MS.No a dneska po zákroku sem nafoukla jak míč:-)A trosku mě poboliva dole v podbrisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
15.8.21 19:15

@Cassydissy ahojky :)
Oslava byla super a bylo krásně. Ještě dnes sem jela na jinou rodinnou oslavu a jsem precpana za ty dva dny :mrgreen: a jídla máme ještě na týden asi :mrgreen: :mrgreen: ještě sem dostala výslužku z dnešní oslavy.

No brichace jsem držela, dala sem dolů 8kg za 2mesice ale fakt sem se omezovala. Já mám prostě problém, že jakmile si pak dám něco dobreho tak se mi nechce zůstat u jednoho a pak do toho zas spadnu. Takže já zatím nejdýl držím u toho počítání kalorií. Prostě vím, že si můžu dát vše jen hlídat množství :mrgreen:

Jinak já mám teď nejmíň kilo za poslední tři roky ale chtěla bych taky ještě tak 8 kilo idelane dolů, ale upřímně.. sem ráda za teď, cítím se líp a hold mi hubnutí tolik nejde :mrgreen:

Mě bolely dva dny zpátky jakože jak kdyby ledviny, ale teď mě občas zabolí v podbřišku ale jinak nic. Já chápu, že to hlídání se prostě nedá nedělat. Ale já tím, že beru estrofem, tak asi nebudu mít predmenstruacni asi příznaky, takže nevím. Asi si to nepripoustim, protože vím, že to stejně nedostanu a vůbec to nemusí znamenat těhotenství. Dokonce sem dnes přemýšlela, když bych se jako chtěla otestovat dřív, tak jestli třeba příští víkend už něco uvidím :mrgreen: ale nevím, chtěla bych vydržet.

Jak vypadají tvoje testy, je stále vidět injekce?

@Simona87b já vůbec nemůžu soudit, mám za sebou jedno, ale bolesti po zákroku sem měla a ležet mě nechali chviličku :) ale zákrok mě bolel no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.8.21 20:58

@Bellinka2

A uvolnila ses uplne u toho zakroku? Mne pomohlo trosku jakoby zatlacit smerem na doktora :D nebolelo to nic. Ale v kvetnu jsem byla na steru z delozniho cipku, chtelo se mi u toho docela curat a nemohla jsem se uvolnit a to bolelo teda jak cert a pak jeste asi 3 dny..

Posilam fotku testu Ovitrelle. Dnes je 6 dni od Ovi. Je to od 2.dne. Slabne, ale asi tak jeste 2 dny pocitam, ze bude videt. Planuju testovat maximalne do 11DPO. Pak to uz nebude mit smysl, si myslim. 12 DPO to stejne dostanu :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.8.21 21:09

Jo a holky, asi se po IUI nekoupejte v hodne horke vode, muze to zpusobovat vyvojove vady. Nevim, jestli to byl muj pripad, ale v poslednim zamlklem tehu minuly rok mi z krve zjistili prilis vysokou hladinu ‚neceho‘ a pak mi dr na ultrazvuku ukazoval, ze bohuzel uz mrtvy plod mel vysike sijove projasneni. Tedy tehotenstvi zamlklo pravdepodobne kvuli vyvojove vade neslucitelne se zivotem. No jsem na jednu stranu rada, ze jsme byli usetreni toho rozhodnuti. Koupala jsem se to tehu bezne v hodne horke vode. Tak to mohlo byt treba i tim. Ted uz se teda koupu v normalne teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
15.8.21 21:14

@Cassydissy hele já byla na hycosy což je o něco horší než inseminace a mě se chtělo brečet. Je to prostě tím, že asi sem nějaká víc citlivá v tom okolí. A nejvíc mě stejně bolí ten vstřik tekutiny. Ten katetr je mi dost nepříjemný, ale ten vyloženě nebolel. Já se snažila vše, dýchat nadávat a nic :mrgreen:

Budu ti držet palce, abys nedostala. :) Jinak děkuju za foto. Já nikdy těhotenský test neměla a myslím, že bych se teď akorát navnadila když bych to takhle zkoušela. Tak uvidíme. :mrgreen:

Jinak díky za radu, já to s vodou obcas přeháním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.8.21 21:38

@Bellinka2 ja ti porad taky premyslim nad tou hycosy. Co kdyz to nejde prave kvuli nejake prkotine ve vejcovodu. Ale nevim, jestli to nejsou v mem pripade vyhozeny penize, ktery bych radsi mela investovat do případného IVF… No jsem na vazkach. A jinak, ja jsem s vodou taky velka kamaradka. Koupu se (no spis se nakladam) kazdej den. Az teda si rikam, ze v zajmu zivotniho prostredi bych se mela radsi sprchovat. Aspon obcas. (mimochodem pisu z vany :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
15.8.21 21:47

@Cassydissy :mrgreen: :mrgreen: my teď vanu nemáme, ale plánujeme do nové koupelny. Já se taky ráda nakládám :mrgreen: takže tě úplně chapu. Ale já se sprchuji i hooodne horkou vodou. Nevím, prostě to mám ráda. Ale je fakt, že přímo sedavé koupele sem dostala zakázáno.

Úplně tě chápu. Já předpokládala, že tam problém nebude. Ale furt sem si říkala, tak půjdeš na to a možná třeba zbytečně. Já totiž byla psychicky připravena na IVF, takže sem prostě chtěla vědět, zda na to IVF jít rovnou. Nechtěla sem ztrácet čas, pokud by tam byl problém. Nicméně je fakt, že to není úplně málo peněz. To aby člověk šetřil jen na tyhle srandy. Víš co, já to brala tak, že za 2500 tis zjistím, že třeba můžu na IUI, na které se neplatí a mám šanci. Než abych dala 30tis za IVF rovnou. Ale zase.. když se ženská dozví, že to třeba neni ono, tak stejně na IVF musí a stejně ti většinou doporučí po třetím pokusu IUI jít na IVF. Takže je to takový.. nevyberes si. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.