Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Cassydissy no tak neztracej ještě naději…dokud nepřijde MS nebo není x dnů po výkonu negativní test tak to nic nemusi znamenat. Mám kolem sebe holky co přišli na to ze jsou těhotné ať ve druhem měsíci protože měli bez priznaku vše. Každé tělo je jiné…hele ja vím, ze to je těžké. Je to dlouhá doba, ale nevzdavej to. Těhotenství není záležitosti jen tvého bříška…je to taky v hlavě…Proto i když je to ho na tebe hodně, i když už proste myslíš, ze to nevyslo…snáz se tyhle věci tolik nehrotit a navodit pozitivní atmosféru…mysli na to, jaká budeš jednou (třeba tedka třeba jindy)maminka…co všechno budeš s prckem dělat a co už ne;-)A dej tomu prostor..Kdy si oficiálně dostala pokyn testovat?
@Simona87b tak asi to bude nějaký vedlejší účinek
já teda musím říct že i chodím častěji čůrat. Jakože prostě nevydržím celou noc aniž bych nemusela, přitom driv sem byla úplně v pohodě. Ty léky semnou asi cloumaj ![]()
@Simona87b tak to jsi me pobavila… otravila jidlem u kamosky v restauraci
nevim, jestli bych se kamosce s takovym podezrenim vubec sverovala.. ![]()
No, ja to vsechno vim, ze bych to nemela hrotit, myslet pozitivne atd.. To ja se snazim, ale proste kdyz jsem ted hodne doma, tak holt porad premyslim.. Ted jsem treba byla u sousedky malovat a vubec jsem si na to nevzpomnela. Ale prekrocila jsem prah domu a zase si otevru emimino
. Na minulem IUI mi rekl testovat za 14 dni. Ted nic. Ale co bych mela testovat, kdyz jsem to 12DPO dostala, ze?
A jak se citis ty?
@Bellinka2 treba to nebude lekama… Jak ti je po nich, co se tyce psychiky? Da se to zvladnout dobre?
@Cassydissy já na sobě nic jiného nepociťuji kromě toho čurání a občasného mokra. Jinak tě úplně chápu, já na to taky většinu času zvládám nemyslet a doma bum.
@Bellinka2 hele to klidně může i nemusí být příznakem těhotenství…já třeba chodila čůrat fakt pořád hnedka od začátku, jenže zase pro mě to byl příznak těhotenství, ale nepřisuzovala jsem to tomu, protože hodně trpím na záněty močových cest a prodělala jsem už několik ledvinových kolik takže sem si tenkrát myslela, že budu asi prostydlá…takže prostě vyčkej…i když je to věc co ani jedna nechceme slyšet a je mi jasné, že za vším hledáme odpověď buď jj to by mohlo být dobré jako nebo né to zase nevyjde…kdy máš testovat?
@Cassydissy tak aspoň sem tě pobavila…tenkrát sem pobavila úplně všechny…protože mám menší zdravotní vzdělání, ale prostě jsem v tu chvíli byla slepá a v miminko sem nedoufala, protože sme se už tenkrát snažili delší dobu tak mě to prostě nenapadlo…
No abych pravdu řekla, tak sem dva dny po a zatím nic no…respektive, dneska večer je mi trošku šoufl od žaludku, jenže já si to taky můžu vsugerovat…to je u mě šílený, já mám testovat až 2.9 a upřímně slíbila jsem si, že opravdu vyčkám do toho dne…ale bude to peklo peklíčko…takže buď budu 2 testovat a nebo to dřív prostě dostanu jako to bylo při předešlém IUI.
@Simona87b když já si myslím, že jako na příznak by to bylo hrozně brzo. Přece jen to už chvíli trvá, takže ti přisuzuji těm lékům. Já mám testovat až 30.8. to budu 21dpo
@Cassydissy ahojky
tak jak se dnes máš?
Můžu se zeptat, testovala si ještě včera/dneska, zda máš ducha z injekce? Začínám si pohravat s myšlenkou, že bych zkusila o víkend ten test. V sobotu budu 14 dní po injekci a 12dpo pravděpodobně. Tak mě přepadá nutkání
jsem z toho dneska dost nesvá, že bych test dělala už klidně zítra ![]()
@Bellinka2 ahojky
jak se mas ty? Ja urcite nic. Nadeje falesne si davat nechci. Testovala jsem i dnes a mam porad malickeho ducha. Ovitrell je porad v tele, ale uz v hodne nepatrnym mnozstvi. Minule jsem mela 8.den bilo. Ale je fakt, ze mam ted asi hodne citlive testy. Minule jsem mela Dr Max a ty mi prijdou trochu „opoždene“. Povidej, co ty? Jak se citis, delas si nadeje, co noveho…???
Ahoj holky,
Vím, že tu teď resite něco jiného, ale nás příští týden čeká konzultace výsledků genetiky…manžel už ji má z Prahy hotovou, jelikož je problém u něj. No a mně ji brali teď, asi 7 ampulek krve
. Můžu se zeptat, která z vás na tom taky před IUI či IVF byla?? A co jste se z toho dozvěděly?? ![]()
@Majdasss ahoj a kam prosim chodis do caru? Asi jsi to uz psala, ale zapomnela jsem. A proc ti nabidli genetiku? Automaticky? Nebo jste meli nejaky problem?
@Cassydissy chodíme do Lbc, jojo, automaticky mi ji vzali, pro jistotu…pujdu i na Hyfosy
@Cassydissy já si taky nedělám naděje. Necítím se nijak zvláštně. Kromě toho co už jsem psala, ale to podle různých názorů prisuzuji k lékům. Mě asi jediný co štve je to, že testovat mám až tři týdny po IUI, což by nebylo tak hrozný, ale pokud se nezadari, tak to stejně nedostanu kvůli lékům a v den testu budu už 36dc a bůh ví, kdy se mi pak MS spustí nebo zda ji budou muset vyvolat vůbec nevím. Tak že se to prodlouží, ikdyz bude neúspěch ![]()
Já mám dnes 11 dní po injekci ale sem teprve asi 9dpo, takže jako ikdyz udělám test zítra, tak už pravděpodobně bude bílej, protože málo komu vyleze čárka už 10dpo. Jen si prostě říkám, zda se napínat až do 30.8. nebo to prostě prubnout dřív.. já ani nevím, prostě se bojím toho zklamání, ačkoliv s tím počítám. Prostě jak by člověk chtěl.. ![]()
Já testy doma nemám a nemůžu si je koupit, dokud nebudu přesvědčena, že fakt chci testovat. Jinak by mě to donutilo hned, sem netrpěliva.
@Majdasss já na genetiku nesla a co jsem koukala, tak ji nabízejí až lidem, u kterých došlo k několika potratům nebo třeba nevyšlo IVF - že to hodně embryí nedotahlo do dne pro prenos. Je dobře, že vám to udělali pro jistotu, alespoň člověk bude vědět a naplánuje se to podle toho, aby to mělo šanci ![]()
@Bellinka2 přesně, máš opravdu, když už to člověk podstupuje, tak aspoň ví, na čem je, ale nevím proč, jsem z toho nervózní
. Jinak já byla před 6ti lety na genetice kvůli HA a ta vyšla dobře, tak snad ![]()
@Majdasss to znám, ikdyz člověk s něčím počítá a myslí si že to bude dobré, tak stejně nerviky pracují ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.