Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Díky holky! Mám v plánu se zítra poradit v Caru, ale zajímal mě i Váš názor
. Dám vědět, jak to dopadlo.
@Bellinka2 ahojky, tak parada
to jsem rada, ze ti to tahle pekne vyslo. Kolik jsi mela mm? Ja jdu na UZ v pondeli a jeste uvidime, jestli pujdeme tento mesic na IUI nebo budeme zkouset doma. Pristi tyden mam kazdy den skoleni, tak to casove moc nevidim. A taky u naseho pejska lasky ted zjistili nador kuze, tak jsme z toho hodne spatni
vubec nevime, jak se to bude vyvijet. Tak jsem ted moc nepsala, ale ctu vas celkem pravidelne.
@Cassydissy ahojky, tak to mě moc mrzí.
Moc dobře vím, jaké to je. Máme doma tři a to je furt něco. Momentálně se tomu nejstaršímu zhoršila noha, kterou mu budeme muset asi nechat vzít. Řešíme to už rok a pul. Ale bojím se, aby to zvládl, je teď celý nějaký bolavý a jen doufám, aby celé to onemocnění nebylo nádorového typu. A je to operovatelne? Tak držím palce a doufám, že se to vyřeší.
Foliky byly oba přes 17mm, sliznice pouhých 3,8mm. Ale já to upřímně čekala, předminulý cyklus sem měla 4,5mm a to sem neměla clostik zejo, který to taky ovlivňuje bohužel negativne. Tak snad ten estrofem zabere, mám ho jako dost 3× denně asi do konce cyklu, protože prý ho mám brát i po IUI. Tak uvidíme ![]()
@Bellinka2 to me taky moc mrzi, ze mate trable s pejskem. Snad bude brzy lepe.
cetla jsem, ze pejskum zase tolik nevadi, kdyz prijdou o nohu, ze si na to brzy zvyknou. Coz je teda asi pravda, jelikoz pokazde kdyz jsem videla trinoheho hafana, tak byl uolne v pohode. Zvyknou si i na vozik. Horsi je to pro nas paniky, ze je moc litujeme. Kazsopadne ale doufam, ze u vas to dopadne co nejlepe!!
nasemu prave operovali takovou boulicku na sourku a byl to mastocystom. Ma jeste dalsi boulicky u toho, ale ty neoperoval, tak nevime ani, co to presne je. Hafan dostal alavis sinacell a mae cekat, co to vsechno bude delat.. Jelikoz je to pravoplatny clen rodiny, takove nase psi ditko, jsme z toho ted celkove zklesli.
Sliznice by mela jeste narust. 5mm je minimal? Foliky jsi mela pekne. A rovnou 2 tyyy joo, to by se mohlo taky nahodou dvojnasobne postestit
![]()
@Cassydissy jojo úplně s tebou souhlasím, že asi nejhůř to budu snášet já. On už je stejné zvyklý chodit dlouho jen po trech. Jen je na prd, že je to velký pes, takže ta zátěž na ty tři nohy je taky patrná, ale tak říkáme si, že když se ta největší bolest odstraní, tak se mu uleví. On je hlavně hrozná citlivka a mě je ho hrozně líto. Pak mám ještě dvě feny, jedna je taky moje domácí miminko, jak píšeš ty. Ta má špatné zadní nohy, jsou ji dva a má za sebou tři operace (kolena). Kyčle jsou taky špatný, ale na ty zatím cvičíme a chtěla bych se úplně vyhnout dalším operacím. Já to strašně špatně nesu, když je vidím, jak se najednou probudí s bolesti.
Jinak moc děkuju
a taky držím palce, aby už byl po té operaci klid a dal se čumáček do kupy. U těch psů je to nejhorší no, jsou to takový vděčný stvoření, ale když se něco děje, nevis pořádně co, jak pomoct. A ty náklady taky nejsou malé.
No mám teď 3× denně ten estrofem, tak snad zabere. Jojo doktor říkal, že se zvýšila šance díky těm dvou folikulum
přítel se mě ptal, zda jako můžou být dvojčata, tak sem říkala, že jako šance je, ale že spíš čekám, že budeme rádi, zda se podaří alespoň to jedno. Tak už říkal nenene počkáme na další cyklus až bude vajíčko jedno
ale pochybuji, že bych měla takové štěstí. Tak snad to trochu pomůže. Doktor se trochu divil, jak hezky jsem zareagovala, ale já mu říkala, že si myslím, že ovulace mám. Jen je mám vždy hrozně pozdě a pokaždé jinak, ta luteální fáze je podle mě taky krátká a plus ta sliznice. Tak když to teď mám takhle plánovaný a sledovány, tak snad to pomůže. No a ještě hlavně uvidíme, jak dopadne spermio. První nebylo dobré, ale doktor řekl, že budeme soudit až dle kontrolního (jejich dle platných norem). ![]()
Tak vstupní máme za sebou. Teď musíme počkat na to jak dopadne spermio a krev a pak nás objednání, doporučili dle očekávání IUI ale uvidí se zdá nebudou testy nějak špatné
ale pokud bude vše ok tak bychom mohli na „zákrok“ někdo ke konci měsíce ![]()
@MinaminoShana tak super, držím palce ať vám vše dopadne dobře.
Pokud bude problém jen toho psychického rázu, tak to půjde určitě rychle
A bylo to v pohodě vše?
@Bellinka2 no to nám ukážou testy ale měl by být jen psychicky ![]()
Jj bylo to moc fajn, byly jsme v Iscare na Českomoravské a moc fajn jednání, příjemní lidé atd takže v tomhle ohledu spokojenost ![]()
@MinaminoShana tak to je moc dobře
tak držím palce, ať co nejdřív můžete začít. ![]()
@Bellinka2 nas hafan taky neni tintitko, je to argentina s peknymi 45kg
ale je to milacek, hravej a veselej.spi s nama v posteli, po operaci prvni, co se zmohl udelat, bylo dostat se na gauc na pohodlný, nejaky lezeni na zemi na tvrdym pro nej neni
kdyz byl malej, davali jsme mu alavis na klouby a (tuk tuk) zatim s nimi problemy nebyly. Argentiny trpi na tu preslechtenou bilou kuzi.
Nedoschnou mu poradne packy a sup kvasinky, na usi trpi taky hodne. Ale povahu ma teda milionovou ![]()
mozna by vam mohl alavis na kulhani pomoct. Je to teda ale docela palka, kdtz mas velky psy. Nas ted bere ten alavis sinacell, je v tom 60 tabletek za 500Kc, tabletek davas podle kil, takze nas ma za den 5 (a to by se melo jeste dvoj az trojnasobit pri nadoru, coz nam teda vet nerekla, ze mame udelat, tak zatim davame tech 5) + dalsi leky a masticky na packy, suchou kuzi, imunitu, granule na mesic za 2000 a je to teda dohromady docela dost.. Desensky hodne doporucuje Drags Imun, tak ho ted zkousime mazat.
A jak jsi prisla ke trem pejskům? ![]()
@MinaminoShana to chápu, já zítra píchám injekci na spuštění ovulace a v pondělí první pokus, tak mám smíšené pocity ![]()
@Cassydissy jeee náš pesan je kříženec Argentiny a ridgebacka
. Je to pes s tou nejlepší povahou, jakého znám. Přítel měl i jeho rodiče právě a pro něj byla ta Argentina nejlepší pes, co zažil. A taky problémy hlavně s usima. Bohužel oba rodiče umřeli a synáček začal naříkat. Tak jsem pořídila první fenu, ta ale pár měsíců po pořízení začala špatně chodit a zjistily se ty nohy, takže je to domácí miminko. No a potom co začal pes kulhat, začal bývat doma a už nebyl takový hlídač. Tak se pořídila naše nejmladší 60kg fena
a ta teda hlídá.
Nám už bohužel takové přípravky nepomůžou. Ta malá dostává preventivně, aby se nehorsila a psovi ten kloub odešel úplně. Jinak to dávkování je úžasný. Pro velkého to mám na měsíc a po malou na půl roku ![]()
Jee, tak to je krasna nahoda, ze jsme se tady zrovna potkaly
nejmladsi fena je peknej macik teda
co je to za rasu? Super, ze hlida. Nas taky hlida, ale jen kdyz je venku na zahrade, kam bez nas spis nechodi
asi si ale hlida nas. Dnes pichas ovitrelle, ze? V pondeli jdes v kolik? Ja jdu na UZ v 7.15. Budu 15 DC, tak jsem zvedava, jestli tam folik jeste bude (nebo vubec bude). Necham si dat kdyztak injekci a posnazime se doma, jelikoz mam to skoleni kazdy den az v Brne a tezko bychom nejak naladili s partnerem IUI. Treba to uz vyjde. Jednou proste musi ![]()
@Cassydissy No to teda
stredoasiat, takze to je normálka na její rasu no ![]()
Jojo dneska v 9 večer. Začínám být celkem nervózní tak nějak ze všeho. Ale tak konečně se bude něco dít a snad brzo přijde výsledek
v pondělí jdu v 10, taky budu 15 DC, ale já měla clostik, tak proto mám už tak brzo větší foliky
jee tak to je na prd. Ale tak vzhledem k tomu, že jste oba v pořádku, tak se třeba povede i jen při plánovaném styku
držím palce, aby tam v pondělí něco bylo a mohli jste zkoušet alespoň doma ![]()
@Bellinka2 @Simona87b
Holky, tak ani u nás se zázrak nekoná. Dnes jsem to dostala.
ještě ve čtvrtek slabá druhá čárka na testu, včera už skoro nebyla vidět. Tak buď biochemické a nebo to ještě byl pozůstatek Ovitrelle. 🙈 Aspoň na to očkování jsem mohla dnes jít s klidným svědomím a mám to odškrtnuté.
Takže jedeme dál… Držím palce, ať ty pozitivní zprávy přijdou co nejdříve od vás ❤️️
A taky držím palce, ať vám to dobře dopadne s chlupatými členy rodiny. ❤️️
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.