Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ejbinka aha tak to sem nejak nepostrehla. Jojo ve frantovych ![]()
Ahoj holky, brala jste některá Estrofem po OPU na růst sliznice? Me docela zarazil ten pribalovy leták
Jestli jste ho tam některá brala, stihla vám sliznice po něm nárůst do ET?
@mzat Ja jsem ho třeba při minulém IVF nebrala, takže s nim nemám žádné zkusenosti. Spis by me teda zajímalo, jestli ho některá měla na růst sliznice a jestli stihla narůst za 5dni mezi OPU a ET. ![]()
@Koudelka82 já měla teď před KET, za 3 dny od nasazení byla kontrola a sliznice byla vyšší. Takže ano, nárůst stihne.
@Koudelka82 ja ho brala při každém ivf (byli jsme 4×) nejsem si úplně jistá ale myslím ze jsem ho začínala brát hned nějak po menstruaci spolu s injekcemi na růst foliku protože při u ltrazvuku mi kontrolovali jak rostou folikuly tak výšku sliznice.
@Lexa88, @majja2
Dekuju moc holky za rady. Me taky kontrolovali sliznici spolu s folikama, ale při 1.utz jsem ji měla něco okolo 8mm, při druhem o něco min a pro OPU něco přes 6mm. Tak snad to pomůže ![]()
Ahoj holky máte zkušenosti s teplotou u maminek? ja byla dnes na pohotovosti protože sem malý namerila 39.2.ty náš poslali na ušní ze je to od uší. tam řekli ze uší jsou v poradku at se vratime na pohotovost.Tak sestricka na poh. ze vezmou moc-po chvíli říká ze tam na odběr nic nemaji a at teda jedeme domů a kdyby se zas začala teplota zvedat dáme cipek.Ka myslela ze nám udělají nějaké testy když jde o miminko a ještě k tomu nedonosence. ![]()
@majja2
39,2 po odečtu? Mě v poslední době přijde, že lékaři kašlou i na ty děti. V pondělí mě to dohnalo i s holkou k doktorovi. Jelikož neměla nález na plicích koupili jsme kapičky a šli domů. Je sobota a holka kašle dál…
Jinak teplotu jsme měli nejvíc u holky po odečtu 38,5 a to po očkování, zabral čípek. U kluka jsem ještě vysokou teplotu nenamerila. Čípek by měl pomoct. Zkusila bych ho, nebo studený obklad, koupel ve vlažné vodě, octové ponožky a nebo pokud máš doma šátek na nošení srážet teplotu tělo na tělo. Nebo spolu do postele a zkusit tělo na tělo tam. Držím palce.
@majja2
Kolik má kilo? Neni po očkování? Nebo nějaká viróza? Nebála bych se dát čípek, i když se teplota zvedat nebude, třeba jen půlku. Já ho teď klukovi dala též, aby měl v sobě trošku paralenu, má šílenější kašel a nechci, aby se mu to rozjelo. Nebo nějakej sirup a střídat s čípkem, ten se může myslím po šesti hodinách. Pokud byla takhle vysoká teplota, bude tam zánět a čípek neublíží.
@Mazlucha máme 4600g.po očkování nejsme a zabaly zkoušet nechci ma studený ruce a nohy a všude se píše ze to není dobrý.
@majja2
Pokud jsou studený končetiny, tak zábaly fakt ne, o tom jsem taky četla. My to máme opacne u obou dětí. Vždy horké ruce a hlavu, i když nemají teplotu.
Tak se držte. Teplota už klesla?
@Mazlucha teplota klesla vzdy po podani leku ale po pulnoci v konecniku 40,1 tak sem jela zas na pohotovost udelali nam odbery a mame vysoký zanetlivy markry-zánět mocaku.
a to sem si myslela ze uz máme vybráno ![]()