IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22446
19.7.16 05:24
@Hanesi píše:
Jinak holky, které jste na začátku těhotenství a nevadí vám utratit 14 tisíc…doporučuji si udělat na začátku ten test vrozených vývojových vad z krve matky. Ušetříte si tak mnoho stresu a uslzených očí při špatných výsledcích NT screeningu a triple testu a eventuálního rozhodování se zda jít na plodovku nebo ne.
Samozřejmě Vám může dopadnout vše na jedničku a pak byste si zpětně mohly říkat, že to bylo zbytečné, ale mluvím z vlastní zkušenosti, v obou těhotenství mě výsledky dopadly špatně a pak jsem litovala, že jsem si ten test neudělala…
To jen takové doporučení ;)

S tím naprosto souhlasím, já ho naopak v obou těhotenství měla, mám už věk a lepší, než jít na plodovku, mi přišlo si ho zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
19.7.16 05:26
@Romčinka píše:
@Hanesi to mě zajímá já bycj do toho určitě šla to je Prenascan? :potlesk:

I Prenascan. Já teda měla jiný - posílaný do USA, Prenascan jde do Číny, ale je to v podstatě to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
19.7.16 06:11

Ahoj holky, jsem 8. den, nešpiním, nekrvácím, necítím už prakticky vůbec nic - ani prsa, ani podbřišek. Čtyři dny jsem si měřila BT, tři předchozí se držely cca stejně, kolem 36,9, dneska na mě vykouklo 36,6. Takže testovat nebudu a budu čekat, až dorazí mrcha :,( Vždycky, když mi takhle poklesne teplota (a zhorší akné), tak mám jistotu, co mě v nejbližších dnech potká. Njn, co se dá dělat, tak vzhůru do přípravy na KET. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
19.7.16 07:42

@EnglishLady ja bych to bez testu ještě nrvzdavala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
19.7.16 07:57

@agiss žádné změny? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
19.7.16 08:02

@Ecil @Dr.Renča @Romčinka
V prenatalu se to jmenuje Clarigo, ale myslím je to ten Prenescan ;) název je v podstatě jedno, důležitý je ten princip - z krve matky a již v rannem stádiu těhotenství. Protože rozhodování co dál v 21tt, kdy již miminko naplno cítíte je šílený!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3975
19.7.16 08:05

Ahoj holky. Jak se citite? Ja dnes 4. den po KET a neni mi vubec nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
19.7.16 08:14

@Hanesi já nějak nerozumím tomu, že jsi v obou případech měla špatný výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
19.7.16 08:21
@Hanesi píše:
@Ecil @Dr.Renča @Romčinka
V prenatalu se to jmenuje Clarigo, ale myslím je to ten Prenescan ;) název je v podstatě jedno, důležitý je ten princip - z krve matky a již v rannem stádiu těhotenství. Protože rozhodování co dál v 21tt, kdy již miminko naplno cítíte je šílený!!!

Ja mela minule Harmony, ted Verifi. To zase odebírají u Apolinare. Vyloučí to skoro s jistotou Downa, Edwardse a Pataua -99,8%, vady pohlavních chromozomů (Turner a Klinefelter) o neco s mensi přesnosti, cca 97%. Clarigo je skoro totéž, vyšetřují to myslím uz v Brne, jako prvni u nas, jen nevim, jestli dělají i ty pohlavní chromozomy. Začali s tim tam nedávno. Tobě vyšly blbe vysledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
19.7.16 08:31

@Ecil @Tofik ano u obou těhotenství jsem měla spatne hodnoty hcg a díky tomu i pravděpodobnost DS, vždy jsem čekala na druhý velký ultrazvuk a potom by se. řešilo co dál. Naštěstí se v obou případech na utz nic neprojevilo, tak jsem to dál nemusela řešit, první dítko je zdravé, věřím že bude i to druhé zdravé :)
Kdybych šla na ten test již v 6tt ušetřila bych si spoustu stresu a nervů :(
Holt pozde bycha honiti, proto se snažím předat svoji zkušenost dál, třeba budete chytřejší než já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
19.7.16 08:32

@Hanesi takže jako kdybys dřív věděla, že tam je nějaká špatná hodnota, tak co? dala bys to pryč? Nebo bys s tím počítala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.7.16 08:36

Ahoj, přece se ale dělá screening v 1.trimestru, což je odběr krve v 10tt a UTZ 12tt a pokud by z krve něco bylo pozitivní, tak se může jít na odběr choriových klků hned, už klidně v tom 11 - 12tt a tam jsou výsledky jasné. Četla jsem, že pokud je ten Prenascan pozitivní, tak se stejně odběru choriovych klku nevyhnes, proste se to tím potvrzuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.7.16 08:38

Tím od toho neodrazuju, já sama o tom hodně uvažovala, proto jsem se o to i zajímala.. tím, jak máme PGD, tak to asi nechám být, zrovna v Pronatalu jsem to diskutovala minulý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
19.7.16 08:39

@evika 12 ty kráso tolik joooo???A to od transféru??

@Ginalea tak coooooo testík?

@lumr necítím vůbec nic je mi dobře nic mě nebolí :(

@Hanesi a od jakého týdne to je možné dělat ty testy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3975
19.7.16 08:42

@Romčinka Me prave take nic neni.. Kdy budes testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí